בזמן שלוחמי האש עדיין נאבקים בשריפות המשתוללות בהרי ירושלים, וישראל נאלצת לבקש סיוע אווירי ממדינות שכנות, עולות שאלות קשות לגבי החלטה שקיבל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עם כניסתו לתפקיד – לבטל רכישה מתוכננת של ארבעה מסוקי בלאק הוק ייעודיים לכיבוי אש.
על פי גלובס, ביוני 2022, בתקופת ממשלת בנט-לפיד, הוחלט במטה לביטחון לאומי לרכוש ארבעה מסוקי בלאק הוק שישמשו לכיבוי אש בשעת חירום. אולם, השר בן גביר, עם כניסתו לתפקיד, הודיע כי יבטל את הרכישה בטענה ש"אפסיק את בזבוזי המפכ"ל". השר אף טען כי קובי שבתאי, המפכ"ל דאז, "הזמין את המסוקים ב-50 מיליון דולר, בין היתר לשימושו".
הפער ביכולות הכיבוי האוויריות ניכר במיוחד בימים אלה. מסוק בלאק הוק מסוגל לשאת עד 3 קוב מים, שהם כ-3,000 ליטר, בעוד המסוקים הנמצאים כיום בשימוש מבצעי נושאים עד 700 ליטר בלבד, לפי נתוני המשטרה. יתרון משמעותי נוסף: בניגוד לדגמים הקיימים, מסוקי בלאק הוק מסוגלים לפעול לכיבוי גם בשעות הלילה.
תומר לוטן, מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי לשעבר, חשף אתמול ברשת X את הרקע להחלטה לבטל את רכישת המסוקים. "אני צופה בתמונות השריפה המשתוללת והדם שלי רותח!", כתב. "זה זרק אותי ישר לעימות שהיה לי עם השר המיועד בן גביר לקראת כניסתו לתפקיד, על רקע רכישת מסוקי הבלאק הוק לכיבוי."
לדברי לוטן, "רכישת המסוקים הייתה תוצאה של עבודת מטה ארוכה ורצינית שהובלתי מול המל"ל, משרדי ראש הממשלה והאוצר, ואושרה גם ע"י רה"מ בנט. זו הייתה עבודה שנולדה מהחלטת ממשלה מקיפה שיזמנו – תוכנית לאומית למאבק בשריפות ענק שעברה בפברואר 2022."
לוטן מטיח האשמות קשות בבן גביר: "בן גביר, במסגרת העימותים המדומים והילדותיים שיזם מול המפכ"ל, המציא שקר שלפיו רכישת המסוקים נועדה 'לשימוש המפכ"ל' – והוציא כותרות מופרכות על 'בזבוזים במשטרה'."
"זה היה כל כך הזוי ומטופש", הוסיף. "רכש המסוקים נועד בכלל עבור הכבאות ולא עבור המשטרה! לא יכולתי לשתוק כששמעתי את השקרים בוועדת הכנסת. ניסיתי בכל כוחי להבהיר שמדובר במסוקי כיבוי שאמורים לשדרג את היכולת האווירית של ישראל. כמובן, זה היה כמו לדבר עם הקיר."
"ח
"הטיעונים השקריים בלמו את פרויקט הבלאק הוק – ומנעו מאיתנו להיות היום, שנתיים וחצי אחרי, עם חיזוק חיוני למאבק בשריפות הענק," כתב לוטן. "אין דוגמה מובהקת יותר לחוסר האחריות והמסוכנות של מינוי בן גביר לשר. אני צופה בלוחמי האש, בטייסת אלעד, בשוטרים הגיבורים – ופשוט מתפוצץ מכעס".





















כשיש הצתה מכוונת בכל מיני זירות ובכאלה רוחות לא בטוח שגם 10 מסוקים היו עוזרים ואולי בן גביר צדק
הוא טעוה זה לא בזבוז בחיי אדם לא משחקים צריך לכבות את האש וכמה שיותר מהר!! ושהערבים-כלבים או כול דבר אחר שהיא אפשר להגדיר במילים כגון " צדיקי הדור " ימותו א-כ-ש-ו והרגע
צריך להגביר את השמירה על הגייס החמישי הערבים שהם מציתי השריפות. במקום לרכוש אמצעים לכיבוי השריפה. יותר טוב לנקוט באמצעים למניעתה. כמו כן לחרוש שבילים נקיים מעשבים חומרי בעירה.
הוא לא ידע שמחבלים ארורים ידליקו שריפות הוא סמך על ראש השבכ שהערבים מורתעים