עמוס בן גרשום/ לע״מ

נתניהו לנשיא קפריסין: "ננקוט בפעולה עצימה נגד החות'ים"

ראש הממשלה נתניהו נפגש עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס בלשכת ראש הממשלה בירושלים. במהלך הפגישה דנו השניים בהסכם כלכלי מיוחד שנרקם בימים אלה בין המדינות, בשיתוף מדינות נוספות. בנוסף במהלך הדברים התייחס נתניהו לטיל שפגע היום בבן גוריון, והבהיר כי ישראל תנקוט יד עצימה כנגד החות'ים

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ראשון) עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס, בלשכת ראש הממשלה בירושלים. תחילה נועדו שני המנהיגים בארבע עיניים, ולאחר מכן התקיימה פגישה מורחבת, בנוכחות שרים משתי המדינות. במהלך הפגישה דנו המנהיגים באיומים על ישראל ועל נתיבי המסחר שלה, וכן בהסכם כלכלי אפשרי בין המדינות בצירוף מדינות נוספות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח הדברים: ״אני שמח מאוד לקבל שוב לישראל את הנשיא ניקוס כריסטודולידיס. קיימת חברות ארוכה בין קפריסין לישראל. אנחנו הולכים לדבר על שיתוף הפעולה בינינו בנושאים רבים; פוליטיים, דיפלומטיים, כלכליים וביטחוניים. האזור שלנו נמצא בתהליך שינוי עצום. הפעולות שלנו במלחמה שינו הרבה דברים במפה של המזרח-התיכון, אך אנחנו עדיין מאוימים על ידי כוחות רדיקליים מכיוונים רבים".

"בתור שתי מדינות דמוקרטיות במזרח הים-התיכון, יש לנו ערכים משותפים ותחומי עניין משותפים, ואנחנו רוצים להבטיח את עתידנו בדרך הטובה ביותר שתצמיח שגשוג וביטחון לעמינו", הוסיף נתניהו.

"אחד הרעיונות עליו דיברנו הוא IMEC – פרויקט מהפכני שאנחנו רוצים להקים", ציין ראש הממשלה. "דיברתי על כך עם מר מודי, ראש ממשלת הודו, רק לפני כמה ימים. אנחנו רוצים לפתוח בדיון משותף איתם. אנחנו רוצים גם לקיים ועידה משולשת בישראל בין ישראל, קפריסין ויוון. עשינו זאת לאורך השנים, אנחנו רוצים לחדש אותה בהקדם, וזה אחד הדברים שנעשה.

"בנוגע לנתיבי המסחר, כמובן שאנחנו וכל העולם מאוימים על ידי החות'ים, כולל המתקפה המרושעת שהם עשו היום ליד שדה התעופה בן-גוריון", הוסיף נתניהו, והבהיר: "אנחנו לא נסבול זאת, אנחנו ננקוט בפעולת נגד עצימה מאוד נגדם, ותמיד נזכור שהם פעלו בהוראות ובתמיכת הפטרונית שלהם – איראן. אנחנו נעשה מה שצריך לעשות כדי לדאוג לביטחון שלנו, כדי להגיב באפקטיביות, וכדי להעביר לאיראן אזהרה ראויה שלא נוכל לסבול דבר שכזה״.

בתגובה לדברי ראש הממשלה אמר נשיא קפריסין: ״אני שמח מאוד לחזור, חברי היקר ביבי. הביקור הקודם שלי היה לאחר מתקפת הטרור של חמאס. תן לי לברך אותך קודם כל על יום העצמאות של ישראל. אני רוצה להביע גם סולידריות בעקבות השריפות האחרונות".

"בעקבות בקשתך, שלחנו כוחות שבאו ונלחמו עם הקולגות הישראליות", הזכיר הנשיא לראש הממשלה. "שוב, קפריסין הוכיחה שהיא שכנה אמינה וצפויה, שמוכנה לתמוך בחבריה בעת בצרה. אני נמצא כאן כדי לדון בהסכמים הבילטרליים המצוינים שלנו. אנחנו צריכים לעשות הרבה יותר בתחום הביטחון, מודיעין, תיירות ומסחר".

"נודעתי היום שישנם 110 טיסות מישראל כל שבוע לקפריסין. אנחנו נגדיל גם את התיירות הקפריסאית לישראל", ציין הנשיא, והוסיף: "אנחנו צריכים לדון בהתפתחויות האזוריות, בנוגע למצב בסוריה ולבנון. יש תמיד שכנה אחת שמנסה ליצור בעיות באזור שלנו, ונחליף רשמים על כך. נדון גם בהסכם המשותף שלנו עם יוון, ואפילו נכלול מדינות אחרות כמו הודו, או ארצות-הברית, כפי שעשינו בעבר. החל מה-1 בינואר 2026, אנחנו נתפוס את משרת נשיאות מועצת האיחוד האירופי. אנחנו רוצים להעלות מודעות על חשיבות האזור בבריסל, כך שיש לנו אג'נדה שלמה לדון בה".

"ודבר אחרון אך לא פחות חשוב, אני רוצה לציין משהו. הייתה לי פגישה עם משפחות של שניים מהחטופים", סיפר הנשיא הקפריסאי. "היא הייתה מרגשת ביותר. אני רוצה לחזור באופן מוצהר על עמדתנו הברורה – יש לשחרר את כל החטופים״.

בתגובה הוסיף נתניהו: ״בהחלט, וזה משהו שאנחנו לוחצים על חמאס לעשות בתמיכת חברינו. אנחנו מבקשים מאחרים ללחוץ לא רק על חמאס אלא גם על קטר, שיש לה השפעה מכריעה על חמאס, שלא תמיד מנוצלת אך יכולה להיות. למעשה, הייתה לנו עסקת חטופים שעמדה להתממש, שהייתה צריכה לשחרר כמעט חצי מהחטופים בעזרתה של מצרים, אך זה לא קרה.

"שיתוף פעולה קטרי, בלשון המעטה, הוא מה שהיה יכול להביא את העסקה הזאת למימוש", הוסיף נתניהו בביקורת סמויה על הקטארים. "זה מה שאנחנו מצפים לראות, את התמיכה של חברינו ואת הלחץ ממי שמסוגל ללחוץ על חמאס. כי אתה צודק. חזרה על שחרור החטופים והשיקום של אלו החיים בישראל, וגם אלו שלא בין החיים, היא הדרישה מספר אחת בשביל החוק הבינלאומי, המוסריות והשכל הישר״.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הסנאטור לינדזי גרהאם הלך לעולמו; בישראל סופדים לידיד הוותיק
יועמ"שית חוץ וביטחון: חוק הקפאת המעצרים אינו עומד במבחנים חוקתיים | הרדיפה נמשכת
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן לוקחת אחריות לתקיפות נגד בסיסים אמריקניים במזרח התיכון
הקטל בכבישים: צעיר נהרג וחברו נפצע קשה בהתנגשות עם משאית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר בהורמוז: איראן סגרה את המעבר - ארה"ב תקפה 140 מטרות
אמירה חריגה: הרב יצחק יוסף על נתניהו ואיזנקוט - "אין שום סיכוי שנתניהו יחזור בתשובה"
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התחזית המלאה לשבוע הקרוב: איפה יהיה הכי חם?
מוג'תבא חמינאי מאיים לחסל את האחראים לחיסול אביו • סיכום כותרות השבת

הכתבות המעניינות ביותר

השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
חפ"ק החירום בבית שמש נסגר לאור קבלת מידע עדכני; החיפושים יתרחבו
ברוך דיין האמת: הלך לעולמו הרה"ח רבי זאב רוזנפלד ז"ל, בעל המכולת הותיקה בבני ברק
לראשונה: גדולי ישראל פותחים את הכספות לטובת חשיפת הגנזים לציבור במסגרת האירוע החד פעמי של 'היכלות'
דאגה בישראל: הסדקים בתמיכת יהדות ארה"ב בישראל הולכים ומעמיקים
טראמפ מאיים: "1,000 טילים מכוונים לאיראן אם ינסו להתנקש בי"
אחרי העימותים סביב חוק הגיוס: ח"כ אילוז צפוי שלא להתמודד בפריימריז בליכוד
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
.
הסנאטור לינדזי גרהאם הלך לעולמו; בישראל סופדים לידיד הוותיק
_OAM0145 (1) (3)
יועמ"שית חוץ וביטחון: חוק הקפאת המעצרים אינו עומד במבחנים חוקתיים | הרדיפה נמשכת
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת
מעמד צידה לדרך לתלמידי התתי''ם בבני ברק העולים לישיבות צילום שוקי לרר (1)
מעמד 'צידה לדרך' לתלמידי התתי"ם בבני ברק
לחיים קנין זכות הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער (15)
האדמו"ר מסאטמאר בלחיים בבית הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה עלו לבית מרן הגר''ד לנדו ללבן עניינים שהתקשו צילום שוקי לרר (13)
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה בפילפולא דאוריתא עם מרן הגר"ד לנדו

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture