יוזם הליך הדחת ח"כ איימן עודה, ח"כ אביחי בוארון מהליכוד, תקף בחריפות את ראשי המפלגות החרדיות לאחר שהעבירו מסר כי לא יתמכו בהדחת עודה מהכנסת. לדבריו, "ראשי יהדות התורה נוהגים בחוסר אחריות", והדגיש כי אסור לחבר בין הדחת תומך טרור לבין חוק הגיוס.
"יהדות התורה בהחלטתה שלא לתמוך בהדחת עודה מנתקת את עצמה מהמחנה הלאומי ופוגעת בחיילי צה"ל, במשפחות השכולות ובחטופים", תקף בוארון. בן גביר תוקף אחרי ההחלטה לא להצביע על הדחת איימן עודה :״זו יהדות התורה או התנועה האסלאמית?״.
עוד הוסיף: "אחיי החרדים, אחרי שאני וחבריי בליכוד עמדנו לצידכם בעניין הגיוס אני אומר לכם בצער: אם אתם לא איתנו בהצבעה להדחת עודה, אל תופתעו כשאנחנו לא נהיה איתכם בהצבעה על הגיוס. כמים הפנים לפנים. עוד לא מאוחר לתקן."
במקביל, מפלגת ישראל ביתנו הודיעה כי תתמוך בהדחת עודה, וקראה לשאר סיעות האופוזיציה והקואליציה לתמוך גם כן: "אין סיבה שאזרחי ישראל ימשיכו לממן משכורות לתומכי טרור. ישראל ביתנו תצביע בעד הדחתו ומצפה מכל המפלגות הציוניות לנהוג כך".
מנגד, ח"כ אורית פרקש הכהן (כחול לבן) הבהירה כי תצביע נגד ההדחה, בטענה שמדובר במהלך פוליטי להסחת דעת הציבור מהשאלות הקשות סביב עסקת החטופים והמשך הלחימה: "לא אהיה האידיוטית השימושית שלכם. זה תקדים מסוכן של הדחת ח"כים על בסיס רעוע, היום זה עודה – מחר יריב פוליטי אחר".
החרדים, שמנהלים בשבועות האחרונים מו"מ מתוח מול נתניהו ואדלשטיין על נוסח חוק הגיוס, הבהירו כי לא יספקו אוטומטית רוב לקואליציה במהלכים שאינם קשורים ישירות אליהם. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים כי סירובם לתמוך בהדחת עודה נובע מהרצון ללחוץ על הליכוד לקדם נוסח חוק גיוס שיהיה מקובל עליהם. בליכוד הבהירו כי אם החרדים ימשיכו להתנגד למהלך, ייתכן והליכוד לא יתמוך בחוק הגיוס במתכונת אותה דורשות המפלגות החרדיות.





















"אחרי שאני וחבריי בליכוד עמדנו לצידכם בעניין הגיוס אני אומר לכם בצער: אם אתם לא איתנו בהצבעה להדחת עודה, אל תופתעו כשאנחנו לא נהיה איתכם בהצבעה על הגיוס. כמים הפנים לפנים. עוד לא מאוחר לתקן."
אין להם בושה ולנו אין עמוד שדרה.
למה הם כאלו מנותקים מהבוחרים תמיד!!!!
אני מאמין שרוב בוחרי יהדות התורה מעוניינים בהדחת עוד,
תעשו כבר משהו בשבילנו לשם שינוי
למה הם כאלו מנותקים מהבוחרים תמיד!!!!
אני מאמין שרוב בוחרי יהדות התורה מעוניינים בהדחת עוד,
תעשו כבר משהו בשבילנו לשם שינוי
בוחרי יהדות התוררה מעוניינים בחיזוק התורה, לא מעניין אותם פוליטיקה