יממה אחרי "נאום הניצחון המוקדם" שנשא – ובו הצהיר כי ישראל נמצאת על סף "הישג גדול" ושאולי יוכל לבשר על שחרור החטופים כבר בחג הסוכות – ראש הממשלה בנימין נתניהו מצנן כעת את האופטימיות.
בריאיון שפורסם הערב (ריאיון) אותו נתן לאתר החדשות האירופי Euronews הוא נשמע זהיר יותר – ואמר שאינו יכול להבטיח שחמאס יסכים לשחרור החטופים לפי תוכנית טראמפ, כשצה"ל עוד נשאר עמוק בשטחי הרצועה.
לדבריו, "הסכמנו לעסקה, כמו כל העולם, זו הייתה התוכנית של טראמפ. חמאס אמרו שהם הסכימו לעסקה וכעת האחריות היא של חמאס. התוכנית כוללת שני שלבים – השלב הראשון הוא שחרור כל החטופים, ישראל תבצע נסיגה טקטית ותישאר בעזה. השלב השני – הפיכת עזה לאזור ללא נשק ופירוז חמאס, ועל זה יתקיים משא ומתן".
נתניהו הדגיש: "אני לא יכול לומר אם חמאס יסכימו, אני חושב שזה אפשרי ואני מקווה שזה יקרה אבל אני לא יכול להבטיח שזה יקרה. אם זה לא יקרה – מה שהנשיא טראמפ אמר זה שהוא יגבה את ישראל באופן מלא כשהיא תפעל בכוח נגד חמאס, בואו נקווה שנוכל לסיים את זה בדרך הפשוטה ולא בדרך הקשה".




















