צילום: לע"מ

נתניהו: "החמאס הסכים לעסקה רק כשהחרב הונחה על צווארו – והיא עדיין שם"

ראש הממשלה בהצהרה מיוחדת על העסקה לשחרור כל החטופים החיים והחללים בפעימה אחת: "עמדתי בפני לחצים כבירים מהבית ומהחוץ, אבל דחיתי אותם בתוקף. צה"ל נשאר עמוק בתוך הרצועה ומחזיק בנקודות השולטות" | ההצהרה המלאה

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שישי) הצהרה מיוחדת לתקשורת בה התייחס להתקדמות עסקת החטופים עם חמאס ואמר: "אנחנו מציינים היום את אחד ההישגים העצומים שלנו במלחמת התקומה: השבת כל חטופינו, החיים והחללים כאחד". בהצהרה מיוחדת תיאר את המפגשים עם משפחות החטופים בהם הזילו הוא ורעייתו דמעות למשמע הסיפורים הכואבים.

הצהרתו המלאה של ראש הממשלה נתניהו היום:

play-rounded-fill
– צילום: לע״מ

נתניהו טען כי "החמאס מעולם לא הסכים לשחרר את כל חטופינו כשאנחנו נמצאים בתוך הרצועה. החמאס הסכים לעסקה רק כשהרגיש שהחרב מונחת על צווארו – והיא עדיין על צווארו".

ראש הממשלה תיאר את הדרך הקשה להשגת העסקה: "הייתי צריך לעמוד מול לחצים כבירים, גם מן הבית וגם מן החוץ: לחצים לא להיכנס לרפיח, לחצים לא לתפוס את ציר פילדלפי, לחצים לא לפעול בזירות אחרות, לחצים לעצור את המלחמה ולסגת מהרצועה". לדבריו, "דחיתי בתוקף את כל הלחצים הללו, כי לנגד עיניי עמד שיקול אחד ויחיד: ביטחון ישראל".

נתניהו הדגיש כי "כל מי שאומר שעסקת החטופים הזאת הייתה מונחת כל הזמן על השולחן – פשוט לא אומר אמת", והוסיף: "החמאס הסכים לעסקה לאחר שתוכנית טראמפ, שעליה הסכמתי עם הנשיא בוושינגטון, בודדה אותו בינלאומית באופן חסר תקדים".

ההצהרה המלאה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתקשורת:

"אזרחי ישראל, אנחנו מציינים היום את אחד ההישגים העצומים שלנו במלחמת התקומה: השבת כל חטופינו, החיים והחללים כאחד. זהו יעד מרכזי שדבקנו בו לאורך כל הדרך. לאורך כל השנתיים שחלפו מתחילת המלחמה הבטחתי למשפחות החטופים – והבטחתי גם לכם, אזרחי ישראל – שנחזיר את כולם, בלי יוצא מן הכלל. הבטחנו – ואנחנו מקיימים".

"אני מזכיר לכם שהיו מי שאמרו בתחילת המלחמה: "טוב, צריך להתרגל לרעיון שלא נוכל להחזיר אפילו חטוף אחד חי." אני חשבתי אחרת – ופעלתי אחרת. האמנתי שאם נפעיל על החמאס לחץ צבאי כבד – בשילוב לחץ מדיני כבד – נוכל גם נוכל להחזיר את כל חטופינו. וכך בדיוק עשינו.

"אבל אני גם אומר לכם – בלשון המעטה, זה לא היה קל. הייתי צריך לעמוד מול לחצים כבירים, גם מן הבית וגם מן החוץ:
לחצים לא להיכנס לרפיח, לחצים לא לתפוס את ציר פילדלפי, לחצים לא לפעול בזירות אחרות, לחצים לעצור את המלחמה ולסגת מהרצועה – כש'חמאס', 'חיזבאללה', משטר אסד ואיראן – כולם בשיא כוחם.

"אבל דחיתי בתוקף את כל הלחצים הללו, כי לנגד עיניי עמד שיקול אחד ויחיד: ביטחון ישראל. וזה אומר השגת מטרות המלחמה, לרבות שחרור חטופים; הסרת האיום הגרעיני והבליסטי מאיראן, שהעמיד בסכנה את הקיום שלנו כאן; ושבירת הציר האיראני, שהחמאס הוא חלק מרכזי ממנו.

"חרף כל הלחצים שהזכרתי, המשכנו להילחם בעזה והמשכנו להילחם במרחב כולו. עד כניסתו של הנשיא טראמפ לבית הלבן השבנו לישראל 158 חטופים – מתוכם 117 חטופים חיים. חלק מן החטופים שוחררו במבצעי גבורה נועזים של כוחותינו, שאתם זוכרים ומכירים, ומרכינים ראש לנופלים. לאחר כניסתו של הנשיא טראמפ לבית הלבן החזרנו הביתה עוד 49 חטופים חיים וחללים – עשרה מתוכם במבצעים נועזים נוספים של כוחותינו.

"אבל עדיין נשאר האתגר הקשה מכל: להשיב הביתה את כל יתר החטופים – 20 חטופים חיים ו-28 חטופים חללים. ואתם זוכרים: פרשן אחר פרשן, ערב ערב, יום יום, הם הסבירו לנו: "אין דרך עלי אדמות להחזיר את החטופים – מבלי להיכנע לדרישה המרכזית של החמאס: שצה"ל ייצא לגמרי מהרצועה – כולל מהפרימטר, כולל מציר פילדלפי, כולל מהשטחים השולטים – על כל המשתמע מכך." גם כאן אני חשבתי אחרת, ופעלתי אחרת.

"ידעתי שאם ניכנס בעוצמה למעוז האחרון שנותר בידי החמאס – העיר עזה – ואם נשמיד את מרכזי הכוח בתוכה, החמאס ירצה להציל את שלטונו. חשבתי גם שאם נוסיף ללחץ הצבאי המאסיבי שלנו לחץ מדיני מאסיבי של ידידנו הגדול, הנשיא טראמפ – השילוב הזה יגרום לחמאס להשיב את כל חטופינו, כשצה"ל נשאר עמוק בתוך הרצועה ומחזיק בכל הנקודות השולטות בה. וזה מה שקורה.

"בדרך זו אנו לופתים את החמאס מכל עבר לקראת השלבים הבאים של התוכנית, שבהם החמאס יפורק מנשקו, ועזה תפורז. אם הדבר הזה יושג בדרך הקלה – מה טוב. ואם לא – הוא יושג בדרך הקשה.

"אני רוצה להבהיר בצורה החדה ביותר: כל מי שאומר שעסקת החטופים הזאת הייתה מונחת כל הזמן על השולחן – פשוט לא אומר אמת. החמאס מעולם לא הסכים לשחרר את כל חטופינו כשאנחנו נמצאים בתוך הרצועה. החמאס הסכים לעסקה רק כשהרגיש שהחרב מונחת על צווארו – והיא עדיין על צווארו. החמאס הסכים לעסקה לאחר שתוכנית טראמפ, שעליה הסכמתי עם הנשיא בוושינגטון, בודדה אותו בינלאומית באופן חסר תקדים.

"בשלב הנוכחי של התוכנית אנחנו ממוקדים בשחרור החטופים. אני חייב להגיד לכם שבמפגשים המטלטלים עם משפחות החטופים, בשנתיים האחרונות, רעייתי ואני הזלנו דמעות. זה לא יכול להיות אחרת. הלב נסדק. הלב יוצא אליהם. הבטחתי לקרובי החטופים שלא נוותר על אף אחד ועל אף אחת. ואכן החטופים כולם ישובו אלינו. בימים הקרובים, בעזרת השם, נביא את כולם.

"לצד השמחה האדירה על שובם, הם יעמדו בפני משימה קשה של שיקום גופני ונפשי. עם ישראל כולו יחבק אותם כדי שיעמדו מחדש על רגליהם. את החטופים החללים נביא לקבר ישראל. נפעל לאתר את כולם בהקדם האפשרי – ונעשה זאת כחובה קדושה של ערבות הדדית.

"אזרחי ישראל, ביום המרגש הזה אני מכיר תודה ללוחמינו הגיבורים בצה"ל ובזרועות הביטחון. מאז פרוץ המלחמה הם מתייצבים בחזיתות השונות כדי להגן על הבית של כולנו. בלי ההקרבה המופלאה של חיילינו לא היינו זוכים להשיב את החטופים הביתה. אנחנו מחבקים את משפחות הנופלים – משפחה משפחה בכאבה – ומאחלים לפצועי המלחמה היקרים שלנו, בגוף ובנפש, החלמה שלמה.

"אני מבקש להודות לנשיא טראמפ על מנהיגותו העולמית, ועל המאמצים הבלתי נלאים שלו לגיבוש התוכנית הזאת להשבת החטופים. גם כאן הוא שוב הוכיח את הידידות הגדולה שלו לעמנו ולמדינתנו. אני מודה לנציגי הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף וג׳ארד קושנר, שפעלו רבות להגעה להסכם שחרור החטופים.

"ובצד שלנו – תודות חמות מאוד מגיעות לראש צוות המשא ומתן שלנו, השר רון דרמר, ולכל צוות המשא ומתן. הם עשו עבודה מסורה ויצירתית כדי להביא אותנו עד הלום.

"אזרחי ישראל, לפני שנתיים חג שמחת תורה הפך ליום של יגון לאומי. שמחת תורה הזה יהפוך, בעזרת השם, ליום של שמחה לאומית על שובם של כל אחינו ואחיותינו החטופים.

"שמו של מבצע "שבים לגבולם" לקוח מן ההבטחה לרחל אמנו בספר ירמיהו: "ושבו בנים לגבולם". ושבו בנים ובנות לגבולם.

"לפני שנתיים יצאנו מעברי פי פחת – והשבנו מלחמה שערה לאויבינו. בזכות יכולת העמידה והלכידות שלכם, אזרחי ישראל, עמדנו במבחנים קשים. השגנו ניצחונות כבירים – ניצחונות שמשנים את פני המזרח התיכון. אבל כפי שאמר הרמטכ"ל: המערכה עדיין לא הסתיימה. עדיין ניצבים לפנינו אתגרים גדולים, אבל גם הזדמנויות גדולות. יחד נעמוד באתגרים, יחד נממש את ההזדמנויות, יחד נשלים את משימותינו, יחד נרחיב את מעגל השלום סביבנו".

נתניהו בהצהרה. צילום: לע"מ

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שמחים לשובם…עצובים מאוד על המחיר…

אני ואני ואני…

אני המוצלח אני המוכשר אני ואני….

תמשיכו להצביע לאותם אנשים ותקבלו אותם תוצאות…

עם נבל ולא חכם.

ובתוך כל הנאום שכחת מר נתניהו למי מגיע התודה הכי גדולה.
חבל שתשכח את אבא שלך הגדול,אבא שעיניו נשואות לעמו גם בשעתם הקשה.
כמה רחמים וכמה ניסים גלויים זכינו בשנתיים המרות הללו.
איך יהודי יכול לנאום כל כך ארוך בלי לומר הכל מנוהל מלמעלה ותודה אבא אוהב.

איפה התודה לבורא עולם????

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות הפיגוע: רה"מ מכנס דיון ביטחוני; שרים וח"כים דורשים תגובה חריפה
פיגוע קשה בשומרון: מחבל חטף נשק וביצע ירי לעבר יהודים; יהודי נרצח ושלושה נפצעו

הכתבות המעניינות ביותר

מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת ואתחנן • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת ואתחנן • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת ואתחנן • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת ואתחנן • הרב נתנאל אביסרור
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ו׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ו׳ • צפו
חידושים נפלאים לפרשת ואתחנן • הרב דוד חבושה • צפו
חידושים נפלאים לפרשת ואתחנן • הרב דוד חבושה • צפו
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
בצל השיח על הסלמה: ארה"ב השלימה לילה 13 ברציפות של תקיפות באיראן
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-24 at 11.02
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
Gemini_Generated_Image_v27k3fv27k3fv27k
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
95f8b44b-10ea-495c-a737-b829c16d2917
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture