מתיישב עלה על הדחפור על מנת לעצור את ההרס במקום. ללא קרדיט

רב היישוב החרדי והתושבים נגד ראש המועצה: "בגידה בהתיישבות"

מאות תושבים מהישובים מיצד ופני קדם בהובלת רב הישוב החרדי, הרב ישראל גולדשטיין, שיגרו מכתב חריף לראש מועצת גוש עציון על רקע ההרס בגבעת צור משגבי. התושבים הדפו את טענותיו של רוזנטל, ציינו כי הרכס היה מלא בפלישה ערבית שהיוותה איום על הישוב וסולקה הודות לתושבי הגבעה וכינו זאת "בגידה בהתיישבות"

כתבות נוספות בנושא:

ביקורת חריפה ביישובי מזרח גוש עציון כנגד דבריו של ראש המועצה ירון רוזנטל, מאות תושבים מהישובים מיצד ופני קדם שיגרו על רקע ההרס חסר התקדים בגבעת צור משגבי, מכתב חריף לראש המועצה בו הדפו את טענותיו כנגד אנשי הגבעה ומתחו ביקורת נוקבת כנגד החרבת בתי המשפחות. ראשון החותמים על המכתב הוא הרב ישראל גולדשטיין, רב היישוב החרדי מיצד שחתם לצד רבנים נוספים מהיישוב.

תושבים מונעים את המשך ההרס בגבעה

play-rounded-fill
ללא קרדיט

"אנו מביעים זעזוע מהמהלך ההרסני והחד-צדדי שנעשה על ידי המועצה", כתבו בפתח מכתבם. "שמענו על תוכניותך לכלות את ההתיישבות היהודים ברכס כנוב (שאללדה לשעבר) וגבעת הטילים כפי שפורסם על ידי המועצה, תוך הכללתם והכפשת כאנשים אלימים בשיח שמתאים לאויבי ההתיישבות".

"זוכרים אנו היטב את האזורים הללו מלאים בפולשים ערבים מסעיר שהלכו וגדלו במשך שנים, והיוו איום חמור על הישובים – תוך חוסר אונים מוחלט של מחלקת קרקעות במועצה. הפולשים הללו עזבו אך ורק בגלל החלוצים שבאו במסירות נפש להתיישב במקום בתנאים קשים ביותר", ציינו והדגישו.

בישובים הוסיפו ותקפו: "הנפת חרב כזו הינה בגידה מוחלטת בהתיישבות, והעברת מסר הרסני לכל החלוצים שבכוונתם להתפתח ולהתיישב בשטחי C ביהודה ושומרון".

לדבריהם, "במשך שנים אנו רואים השתלטויות מאסיביות על שטחי C באזורנו, ואף הרס אדמות מדינה בצורה נרחבת על ידי מחצבות בית פאג'ר – תוך התעלמות מדינת ישראל וחוסר יכולת של מחלקת קרקעות במועצה לעשות דבר בנידון. האסרטיביות שהינך פועל בה כעת מוטב ותופנה כלפי הבנייה הערבית באזורנו שגדלה באופן קטסטרופלי ביותר", הוסיפו.

ראש המועצה: "מגבה את השר סמוטריץ'"

ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, אינו מתכחש לתמיכתו בפינוי אותו הוא מגדיר הבוקר "כואב אך הכרחי". בתגובה לפינוי גבעת צור משגבי מסר: "אני מגבה את השר סמוטריץ' שנרתם למהלך הכואב אך ההכרחי הזה. אי אפשר לפתח את גוש עציון כשקומץ אנשים משתלט על מאות רבות של דונמים ובונה מבנים מאולתרים דווקא על הקרקע המיועדת להקמת אלפי יחידות דיור לדור ההמשך".

לדבריו: "בנייה פיראטית באזור שאינו מאוים כלל פוגעת ביישובים הסמוכים, חוסמת את כביש הגישה המתוכנן, ומייצרת אנרכיה מוחלטת, כולל מכירת קרקעות פרטית על ידי אנשים שאינם בעליהן. כך לא בונים התיישבות, וכך בוודאי שלא מביאים מיליון יהודים ליהודה ושומרון. ההתיישבות פורחת כי אנחנו עובדים בתיאום ובתכנון. זהו יום קשה, אבל אם לא נעצור את הבנייה הפראית היום, נשלם מחיר כבד על עתיד ההתיישבות מחר".

ראש המועצה האזורית גוש עציון ירון רוזנטל מפרסם סרטון בעקבות האירועים הבוקר: "אי אפשר לפתח את גוש עציון כשקומץ אנשים משתלט על מאות רבות של דונמים ובונה מבנים מאולתרים דווקא על הקרקע המיועדת להקמת אלפי יחידות דיור לדור ההמשך.

play-rounded-fill

"בנייה פיראטית באזור שאינו מאוים כלל פוגעת ביישובים הסמוכים, חוסמת את כביש הגישה המתוכנן, ומייצרת אנרכיה מוחלטת, כולל מכירת קרקעות פרטית על ידי אנשים שאינם בעליהן. כך לא בונים התיישבות, וכך בוודאי שלא מביאים מיליון יהודים ליהודה ושומרון. אני מודה לשר סמוטריץ על שיתוף הפעולה החשוב בבניית גוש עציון. ההתיישבות פורחת כי אנחנו עובדים בתיאום ובתכנון. זהו יום קשה, אבל אם לא נעצור את הבנייה הפראית היום, נשלם מחיר כבד על עתיד ההתיישבות מחר".

סמוטריץ' טוען שמדובר בבתים לא מאוכלסים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מתייחס לפינוי בגוש עציון: "המינהל האזרחי מבצע הבוקר לבקשת המועצה האזורית גוש עציון פינוי של מבנים בשלבי בנייה לא מאוכלסים באזור מיצד, בקרקע שהיא עתודת הקרקע האחרונה באזור מיצד ופני קדם.

play-rounded-fill

עוד אמר: "המועצה מקדמת שם עכשיו, עם המינהל האזרחי, תכנון של אלפי יחידות דיור. יש שם קבוצה של אנשים שעלו בעצמם אל השטח, בניגוד לתוכניות האלה ובאופן שמסכל את היכולת לפתח שם אלפי יחידות דיור. יש שיח שמתנהל בתקופה האחרונה בין התושבים שעלו לשם לבין המועצה, וכולנו מקווים שזה ייגמר בהסכמות. אבל המועצה פנתה וביקשה לעצור שם בנייה של מבנים שנבנים תוך כדי המשא ומתן הזה.

"אנחנו מפתחים את ההתיישבות, בונים בכל מקום, מתכננים בכל מקום בהיקפים אדירים, מכריזים על אדמות מדינה. כל יום עולות חוות חדשות לשטח ששומרות על מאות אלפי דונמים. לא צריך ללמד אותנו לא איך עושים ציונות, ולא איך עושים התיישבות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מדינה גועל נפש! הורסים במו ידיהם את ההתיישבות.

לא מבין למה החרדים לא מצטרפים להנהגת נוער הגבעות. זה מכפיל כח גדול מאוד.
להתרחק מחברי הכנסת המזרוחניקים המזוייפים. מדברים יפה מבחוץ – הלב שלהם נגד היהודים

תמורת כסף סמוטריץ’ מוכר הכל כולל הכל, גם את ההתיישבות הוא מוכר
גרו במקום במשך 20 שנה משפחות ערביות ואף אחד לא בא לפנות
עכשיו מספרים שבכלל רוצים להקים שם פרויקט בניה
שקר וכזב

יופי יופי אנשים חרדים מצביעים לסמוטריץ ובן גביר,
איך נופלים בפח של שני הנוכלים האלו
שדואגים רק לציבור שלהם ושונאים את החרדים
גם רוצים לגייס בכח חרדים וגם מפנים ישובים חרדים
תמשיכו להצביע להם תמימים מתלצים

כתבות חדשות באתר

הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture