תכונה רבה והתרגשות בקרב תושבי עיר התורה והחסידות בני ברק, ובפרט בקרב תושבי שכונת "מתחם הסופרים" והצפון המתפתח, עם ביקורם של רבני העיר שליט"א בשטח הפארק החדש ההולך ונבנה בפאתי העיר.
רבני העיר בני ברק, הגאון רבי חיים יצחק אייזיק לנדא שליט"א והגאון רבי שבח צבי רוזנבלט שליט"א לצדם הרה"ג ר' יוסף צבי בינט שליט"א המפקח ההלכתי מטעם רבני העיר, ואחראי על העירוב העיר הרה"ח ר' שמואל כהנא. יצאו לסיור שטח כדי לעמוד מקרוב על התקדמות עבודות הפארק הגדול המוקם מאחורי שכונת הסופרים, ולתכנן בקפידה את קו ’עירוב השבת’, למען יוכלו המוני בית ישראל ליהנות מהמתחם בבטחה וללא חשש חילול שבת חלילה.
אל רבני העיר התלוו צמרת הנהלת ה"חברה הכלכלית" לבני ברק, בראשות המנכ"ל הרב שלמה פולק, והסמנכ"ל הרב אריה פומרנץ אשר הציגו בפני הרבנים את התוכניות המפורטות של הפארק המשתרע על שטחים נרחבים.
במהלך הסיור, עמדו הרבנים על כל פרט ופרט בתוואי השטח המורכב, תוך שהם מורים על המיקומים המדויקים להצבת עמודי העירוב והקפדה על צורת הפתח כדת וכדין, כדי להבטיח עירוב מהודר.
בסיום הסיור הגיעו הרבנים אל הגשר המחבר בין שכונת ’מתחם הסופרים’ בצפון העיר לכיוון העיר. הרבנים עצרו במקום זמן ממושך ובחנו את המעבר המקשר, בסיום הבדיקה, יצאו הרבנים בקריאה נרגשת ומהדהדת אל הציבור:
"חובה להתריע כי נכון לעת הזו, הגשר מהווה סכנה של ממש – הן מהבחינה הבטיחותית והן מהבחינה ההלכתית. נכון לעכשיו, אין עירוב שבת המאפשר טלטול על הגשר, וכל העובר בו בשבת קודש נכשל חלילה באיסור טלטול גמור!"
הרבנים הורו לגורמי המקצוע לפעול במהירות המרבית להסדרת המפגעים וסידור העירוב, אך הדגישו כי עד להודעה חדשה, הציבור נדרש להישמר ולהימנע משימוש בגשר זה בימי השבת. ואף ביום חול.
בסיום הסיור, ביקשו רבני העיר שליט"א להעלות על נס את פועלו הכביר של ראש העיר הרב חנוך זייברט, והביעו את תודתם והערכתם העמוקה לראש העיר על התנופה הגדולה בבניית הפארק החדש, אשר עתיד להוות פינה של מרגוע ושמחה לאלפי המשפחות בעיר, ועל הקפדתו היתירה שכל שלבי ההקמה ייעשו בתיאום מלא עם דעת התורה והוראות הרבנים, לרווחת תושבי העיר כולה.
הסיור הסתיים בתחושת סיפוק מצד רבני העיר על שיתוף הפעולה ההדוק עם החברה הכלכלית, כאשר המטרה המשותפת היא להפוך את צפון העיר לאזור פורח, המנוהל תחת גדרי ההלכה והצניעות כראוי לעיר שנוסדה על טהרת הקודש.





















ומה עם סיור בעיר בני ברק המוזנחת עד מאוד ! לדעתי הגרועה ביותר בארץ ! כבישים ומדרכות מרוסקים ! ביוב שיוצא החוצה כל שני וחמישי !!!!!
רב חבדני"ק בבני ברק? מה הרב שך היה אומר על זה?
למה ראש העיר לא לקח אותם למיאמי לראות מגלשות
איזה סתלבט, חיים טובים, גם אני רוצה להיות רב בבני ברק
הזלזול בחוק מתחיל מנסיעה ברכב הגולפקארט שאסור לו לנסוע אלא באזור רכב תפעולי כחוק וממילא אינו מבוטח למקרה תאונה.