אשדוד: כנס הוקרה והערכה לגבאי ופעילי הצדקה שע"י 'הקופה הספרדית'

צילום: יהודה אלמסייְשַׁלֵּם ה' פָּעֳלֵךְ וּתְהִי מַשְׂכֻּרְתֵּךְ שְׁלֵמָה מֵעִם ה': כנס הוקרה והערכה לגבאי ופעילי הצדקה שע"י 'הקופה הספרדית' במעמד רבנים חשובים • ההנהלה הציגה נתונים מפעילות העבר ואת תכניות העתיד להרחיב גיוס כספים לחיזוק הקופה.

כתבות נוספות בנושא:

בסימן "מצדיקי הרבים" נערך כנס הוקרה והערכה לגבאי ופעילי הצדקה במעמד מפואר ונכבד, בו התכנסו עשרות מהעוסקים במלאכת הקודש סביב שולחנות ערוכים לסעודת מלווה מלכה עשירה. הכנס התקיים בהשתתפות גבאי ופעילי "הקופה הספרדית" לצדקה וחסד, הפועלים במסירות ובנאמנות לאורך כל ימות השנה למען נזקקי העיר אשדוד.

פעילות 'הקופה' רחבת היקף וכוללת פרוייקטים רבים, בהם אברכים חשובים הנרתמים ומסייעים במשך השנה כולה, ומביאים את הסיוע הנדרש למשפחות נזקקות ולקהלים רחבים מקרב עניי העיר. בין הפרוייקטים: כיס של צדקה, קרן שמחת יום טוב לסיוע לאלמנות ויתומים  מגביות החגים, קמחא דפסחא, מתנות לאביונים  חלוקת מלבושי כבוד, פרויקט "10 ₪ לכבוד שבת", חלוקת משחקים ליתומים בחנוכה, מכירות מוזלות של עופות ויין לאורך כל השנה, מכירת ביגוד בהוזלה משמעותית לאברכים ובני ישיבות וסיוע שוטף למשפחות נזקקות, לצד פרוייקטים נוספים העומדים לצאת לדרך בתקופה הקרובה.

את ברכת רבני הקופה הביא ראשון הנואמים הגאון הגדול רבי מאיר כהן שליט"א, נשיא איחוד רבני הקהילות, רב קהילת הריב"ז, ראש כולל "חכמת רחמים", בעל "אוצר ספרי הלכה", המלווה את פעילות הקופה מיום היווסדה. בדבריו העיד על יושר הפעילות, על העשייה הברוכה ועל ההכרעות המשמעותיות המתקבלות במשרדי הקופה, והרחיב במעלתם של גבאי הצדקה העומדים בפרץ ומצדיקים את הרבים, שעליהם עומד העולם.

עוד נשאו דברי ברכה והערכה נציגי הציבור העוסקים בסיוע וברווחה לאורך השנה. הרב עובדיה דהן שליט"א – יו"ר המועצה הדתית, בתחילה הביע את שמחתו והתרגשותו לנוכח ההשתתפות של גבאי הצדקה אשר פועלים לשם שמים ושלא על מנת לקבל פרס, וציין שבעצם כל אחד ואחד מקיים הלכה מפורשת בשולחן ערוך בהל' צדקה, שבה נפסק, שכדי לקיים את מצוות הצדקה, היו ממנים בני הקהילות גבאי צדקה, והיתה לגבאים קופה של צדקה, והיו גובים צדקה מכל אנשי הקהילה שמסוגלים לתת. וקופה זו היו מפרנסים את עניי העיר ונותנים להם את צורכיהם הבסיסיים וזה בדיוק מה שאתם עושים.

כן שיבח את מנהלי הקופה וציין כי הם נוכחים בכל מקום בעיר בו נדרש סיוע כשהכל נעשה ביושר ובנעימות.

ר' אבי אמסלם הי"ו, סגן ומ"מ ראש העיר וממונה הרווחה בעירייה, סיפר על מקרים רבים שהגיעו לפתחו, אשר הועברו לטיפול הקופה, והדגיש כי שוב ושוב התברר שהמשפחות כבר מוכרות ומטופלות על ידה. בדבריו הבטיח במעמד להמשיך ולסייע בכל הפרויקטים העתידיים למען רווחת עניי העיר באמצעות הקופה הספרדית.

עוד נשא דברים הנציג המסור העושה לילות כימים להצלחת הקופה  הרה"ג ר' אלחנן אליאס שליט"א, בדבריו סיפר לנוכחים על המיזם המבורך של "כיס של צדקה" בבית הכנסת אחד והתקבל בברכה ע"י המתפללים שביקשו שיאספו בכל יום, כדי שיוכלו לזכות במצוה חשובה זו כך שאלו שלא היו באותו יום אף דאגו להשלים חובתם ביום אחר וכן בשלב גיוס הנציגים שנענו בשמחה רבה ואף מודים מצידם תמיד על הזכות לעסוק במצוה זו כמו כן עמד בדבריו על מעלת גבאי צדקה וכוח ברכתם.

הנוכחים קיבלו סקירה על היקף התרומות שנאספו על ידם במשך השנים ועל כך שפרוטה לפרוטה מצטרפת לחשבון גדול ועל יעוד כספי התרומות. את הדברים חתם בקריאה לגבאי הצדקה להכפיל ולהגדיל את מס' הנציגים לעוד בתי כנסת בעיר.

את דבר הנהלת הקופה הציג  מנהל הקופה המסור נציגם של הרבנים שליט"א הרב שלמה יפרח שליט"א, אשר סקר את הפעילות השוטפת, הציג נתונים מפעילות העבר ופרש בפני הקהל את תכניות העתיד, תוך הבעת הוקרה עמוקה לכל גבאי הצדקה העמלים וטורחים כל השנה שלא על מנת לקבל פרס.

כן הדגיש בפני הרבנים והגבאים, כי מה שמייחד את הקופה, זה הדאגה והאיכפתיות והירידה לפרטים קטנים ברגישות מיוחדת על מנת לסייע לכל משפחה, כאן ב'קופה הספרדית' מרגישים כולנו כי זה בעצם משפחה אחת גדולה לכל הציבור הספרדי יחד עם כל בני הקהילות בעיר הנהוגים תחת רבותינו.

הרצאה מרתקת והענקת כלים מעשיים להצלחת הפעילות השוטפת מסר המרצה ר' אהרן זילבר הי"ו, המתמחה בליווי גיוס כספים ופרויקטים קהילתיים. בהמשך נערך זיץ מלווה מלכה מרגש, מלווה בשירי רגש והתעלות, אשר חתם את הערב באווירה מרוממת.

בסיום הכנס קיבלו גבאי הצדקה שי אישי יוקרתי כאות הערכה והוקרה על פועלם הרב, והודו להנהלת הקופה ולתורמים נותני החסויות על ההשקעה, ההוקרה והסיוע המתמשך למען המשך העשייה הברוכה.

צילום: יהודה אלמסי

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון
הרב יצחק יוסף נגד ממשלת הימין: "יש כאן גזענות מובהקת, משפילים אותם"
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: חשד שמוצרי טחינה עם סלמונלה נגנבו ונמכרים בשווקים
 עובד קבלן של משרד הביטחון תושב חורה נהרג מקריסת מבנה ברצועת עזה
עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה

הכתבות המעניינות ביותר

וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
בדרך לקבר הצדיק: האברך ר' עקיבא ראנד ז"ל נהרג בתאונת דרכים קטלנית במולדובה
מתי ההילולא של בלעם? / דעה
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו
כך בני המשפחה יכולים לזהות סימני אזהרה בזמן,לפנות לבדיקה ולהבטיח טיפול מתאים
בהשתתפות ח"כים ובכירי הממשלה - מאות מפעילי מעונות בוועידת חלמי"ש לענף הגיל הרך
למרות תהפוכות ואתגרים: 5,000 נערות השתתפו במעמד אדיר של תורה ואמונה
דם החרדים הותר: איום בנשק, ניסיון חנק ואלימות רבה כנגד משתתפי מחאת הרכבים
בתום מצוד ממושך: לוחמי דובדבן ושב"כ חיסלו מחבל בכיר בתשתית הנשק במנשה
וואטסאפ

חדש באתר

Copilot_20260625_002709-compressed
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
מלבן - וקרב פזורינו
וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
WhatsApp Image 2026-06-25 at 00.10
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
WhatsApp Image 2026-06-24 at 23.38
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים
חלאקה לנכד הרב מרדכי בונים זילברברג רב שיכון ה' ב''ב צילום שוקי לרר (2)
שמחת החלאק'ה לנכד הגרמ"ב זילברברג
הכנסת נין האדמו''ר ממכנובקא בעלזא לתלמוד תורה מכנובקא בעלזא בירושלים (9)
מעמד הכנסת נין האדמו"ר ממכנובקא בעלזא לת"ת מכנובקא בעלזא בירושלים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture