המיליארדר האמריקני אילון מאסק פתח היום (רביעי) במתקפה חזיתית וחריגה נגד ראש ממשלת ספרד, פדרו סאנצ’ס, על רקע כוונת ממשלתו להחמיר את הרגולציה על הרשתות החברתיות במדינה.
העימות התפוצץ לאחר שסאנצ’ס הכריז על שורת צעדים שנועדו להגביר את הפיקוח על פלטפורמות דיגיטליות, ובהם הטלת אחריות משפטית על מנהלים בכירים בגין הפרות המתרחשות ברשתות, וכן איסור שימוש ברשתות החברתיות לקטינים מתחת לגיל 16. המהלך מוצג במדריד כחלק ממאבק ממשלתי בתכנים מזיקים, הסתה ודיסאינפורמציה.
בתגובה, מאסק פרסם שורת ציוצים חריפים בפלטפורמת X, שבבעלותו, בהם כינה את סאנצ’ס “רודן ובוגד בעם הספרדי”. בהמשך אף החריף את הטון וטען כי “סאנצ’ס הוא הטוטליטר הפשיסטי האמיתי”, ניסוח שעורר תגובות נזעמות בספרד וברחבי אירופה.
בסביבתו של ראש ממשלת ספרד לא נותרו אדישים לדברים. סאנצ’ס עצמו התייחס בעקיפין למתקפה וטען כי מאסק עושה שימוש בפלטפורמה שבבעלותו כדי להעצים דיסאינפורמציה ולערער על צעדים דמוקרטיים שנועדו להגן על הציבור, תוך אזכור העובדה שמאסק עצמו היה מהגר בעברו – רמז לביקורת על עמדותיו הנוכחיות בנושאי רגולציה וחברה.
העימות בין השניים מצטרף לשורה של חיכוכים פומביים שבהם היה מעורב מאסק מול מנהיגים ורגולטורים ברחבי העולם, וממחיש את המתח ההולך וגובר בין ממשלות המבקשות לפקח על המרחב הדיגיטלי לבין בעלי הפלטפורמות, הרואים בצעדים אלה פגיעה בחופש הביטוי ובשוק החופשי.





















בעניין הזה אני חושב שצריך לומר שבעניין הזה ראש ממשלת ספרד האנטישמי צודק
כמה שפחות אינטרנט פרוץ כך יהיו יותר בינ אדם