בישיבת הממשלה שנערכה הערב, עלתה לדיון סוגיה שהעסיקה רבים במערכת הביטחון מאז תחילת התקיפות באיראן: המוכנות החריגה של מערכות החדשות, ובראשן ערוץ 12, עוד לפני שנשמע הפיצוץ הראשון. שר הביטחון ישראל כץ אישר כי נפתחה חקירה שתבדוק כיצד דלף המועד המדויק של פתיחת המערכה לידי עיתונאים.
הביקורת של השר כץ עסקה בעצם המוכנות הפיזית של המערכת. בישיבה צוין כי כתבי ופרשני ערוץ 12 היו כבר "מאופרים ובמצב הכנה מלא לשידור" דקות ארוכות לפני שהמבצע הפך לפומבי. לפי דברי השר, המצב שבו כלי תקשורת יודע את שעת השין של מבצע כה רגיש, מעיד על הדלפה חמורה מתוך הדרגים המעורבים בתכנון.
"מדובר בפרטים הכי כמוסים שיש," אמר כץ לחברי הממשלה. "העובדה שבאולפנים ידעו מתי להתייצב ומתי להיכנס לאיפור כדי להיות מוכנים בדיוק לרגע התקיפה, היא הוכחה שמישהו הוציא את לוחות הזמנים המבצעיים החוצה. זה לא עניין של חופש העיתונות, זה עניין של חיי אדם וביטחון המבצע."
בעקבות דברי השר, הוחלט להטיל על שירות הביטחון הכללי לבצע בדיקה מעמיקה של נתיבי המידע. החקירה לא תתמקד בערוץ עצמו, אלא במקורות בתוך המערכת הממשלתית והביטחונית שהיו חשופים ללוחות הזמנים. המטרה היא להבין כיצד מידע על תזמון "שאגת הארי" הגיע לאולפנים בשלב כל כך מוקדם, דבר שעלול היה לסכן את אלמנט ההפתעה ואת ביטחון הטייסים אם המידע היה מגיע לידי האויב.
כעת, המערכת תנסה למצוא את המדליף כדי למנוע הישנות של מקרים דומים בהמשך המערכה, שנמצאת כעת בשיאה.




















