ארגון הבריאות העולמי פרסם אזהרה חריגה בנוגע להתפרצות נגיף האבולה במרכז אפריקה, והעריך כי היקף התחלואה גדול בהרבה מהנתונים הרשמיים.
לפי הארגון, הנגיף התפשט בשטח במשך חודשים לפני שהתגלו המקרים הראשונים, דבר שהוביל לפער משמעותי בין מספר הנדבקים בפועל לבין הדיווחים הקיימים. עד כה דווח על מאות מקרים חשודים ועשרות מקרי מוות, כאשר חלקם כבר אומתו במעבדה.
מוקד ההתפרצות נמצא ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אך הנגיף כבר חצה גבולות והגיע גם לאוגנדה, שם אובחנו חולים ראשונים ואף נרשם מקרה מוות. החשש המרכזי הוא מהמשך התפשטות למדינות נוספות, בעיקר בשל תנועת אוכלוסייה חוצת גבולות.
בארגון הבריאות העולמי מדגישים כי ההתמודדות עם ההתפרצות מורכבת במיוחד בשל תנאי השטח הקשים באזורי הלחימה, שמקשים על איתור חולים, ביצוע בידודים וקטיעת שרשראות הדבקה.
הזן המעורב בהתפרצות הנוכחית הוא Bundibugyo – זן נדיר יחסית של אבולה שלא נראה בעולם למעלה מעשור. הבעיה המרכזית היא שאין כיום חיסון מאושר או טיפול ייעודי נגדו, והטיפול מתבסס בעיקר על בידוד ותמיכה רפואית.
למרות חומרת המצב, ההתפרצות עדיין אינה מוגדרת כמגפה עולמית, אך הוכרזה כמצב חירום בריאותי בינלאומי. בארגון מדגישים כי הצעד המרכזי לבלימת התפשטות הנגיף הוא איתור מהיר של חולים, בידוד מיידי ושמירה קפדנית על כללי היגיינה ומיגון.





















ממשיכים עם הפחדה וקשקושי וירוסים וכולם אוכלים את הלוקשים האלו…
ממלאים את האפריקאים עם חיסונים ונסויים וזו התוצאה.