סיפור חייו של משה, בחור ישיבה מבני ברק, מלווה בהתמודדות בלתי פוסקת שהחלה עוד מימי ינקותו. הוריו התגרשו כאשר היה רק בן שנתיים וחצי, ומאותו רגע נשאה אימו לבדה בכל נטל הגידול והפרנסה. בהיעדר תשלומי מזונות מסודרים או תמיכה משפחתית כלשהי, האם נאלצה לתפקד עבורו גם כאב וגם כאם.
השניים התגוררו בשכירות, בחשש קבוע סביב מועד חידוש חוזה השכירות. כדי להבטיח את עתידו של בנה, האם עבדה שעות ארוכות בשלל עבודות זמניות, ביניהן ניקיון וסידור מדפים. היא ויתרה לחלוטין על צרכיה האישיים, ובלבד שתוכל לשלם את החשבונות בזמן, לרכוש עבורו ספרי לימוד ובגדי חג, ולעמוד בתשלומי שכר הלימוד.
המצב הכלכלי החריף כאשר חלתה במחלה הקשה. אף שניסתה להסתיר את מצבה ולהמשיך בשגרת עבודתה כדי לא לעורר את דאגתו של בנה, כוחותיה הלכו ואזלו. ימי העבודה שלה התמעטו באופן דרסטי, בעוד שההוצאות הרפואיות הלכו ותפחו לממדים עצומים. כתוצאה מכך, המצב הכלכלי של המשפחה הקטנה, הידרדר במהירות והחובות החלו להצטבר.
בסופו של מאבק רפואי קשה וכואב, האם הלכה לעולמה. פטירתה הותירה את בנה לבדו בעולם ברגע אחד – ללא הורים, ללא בית יציב, ללא מקור הכנסה קבוע וללא שום משענת משפחתית.
בימים אלו, כשהוא עומד לקראת חתונתו והקמת בית משלו, משה נאלץ להתמודד עם מציאות עגומה ומורכבת. הוא ניצב לבדו מול ההוצאות הכבדות הכרוכות בבניית חיים חדשים. בהיעדר גב כלכלי, אין באפשרותו לממן את הצרכים הבסיסיים ביותר לחתונה.
כשהוא נערך ליום השמח בחייו, משאלתו היחידה כעת, כשהוא שואב השראה מחלומה של אימו המנוחה לראותו מקים בית נאמן, היא לזכות בסיוע שיעניק לו הזדמנות בסיסית להתחיל את חייו, ללא מותרות וללא פינוקים.
משה מתחתן לבד, בלי אמא ואבא. עזרו לו להקים בית נאמן בישראל >>>
מדובר במקרה אחד וקשה מתוך 92 מקרים של יתומים, חתנים וכלות, המתחתנים בימים אלו. מרן המשגיח הגאון הצדיק רבי בנימין פינקל שליט"א, מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי דוד כהן שליט"א וכ"ק מרן האדמו"ר מרחמסטריווקא שליט"א, הקימו בית דין של יתומים כדי לסייע להם.
יחד, בגזירת בית דין, חתמו גדולי הדור שליט"א: "בא לפנינו ע"י ועד הרבנים לעניני צדקה בארה"ק סיפוריהם של 92 יתומים הנכנסים לחופה בימים אלו ועדיין חסר להם לצרכי החתונה ההכרחיים, על כן נבקש מכל אחד להיות שותף בנישואיהם לכה"פ בתרומת 10 ₪ לכל יתום".
"ועי"ז יזכו לשמירה עליונה למעלה מדרך הטבע להם ולכל משפחתם להינצל מכל הפגעים הצרות והמחלות, ויזכו מידה כנגד מידה לנחת מכל יוצ"ח בלי שום עגמת נפש ולהכניסם לחופה תיכף בהגיעם לפרקם, וימלא ה' כל משאלות ליבם לטובה לישועות גלויות בנצרך להם, ויזכו שילדיהם יתקבלו למוסדות החינוך בנקל, ונזכה בזכות צדקה לחזות בגאולה הקרובה במהרה אמן".
אף אחד לא יכול להישאר אדיש לנוכח מצוקת היתומים והיתומות, עם העדות הברורה של גדולי הדור שליט"א על מצבם הקשה. כולנו זקוקים לברכות של מרנן ורבנן שליט"א ולא יכולים לוותר על ההבטחות הנדירות. תורמים עכשיו ומחתנים את 92 היתומים הזועקים ומתחננים לעזרתנו.
משה מתחתן לבד, בלי אמא ואבא. עזרו לו להקים בית נאמן בישראל >>>




















