טיסת פנים של חברת יונייטד איירליינס (United Express) הפכה השבוע לסרט אימה עבור הנוסעים, כך ע"פ '14' לאחר שנוסע בן 32 החל להפגין התנהגות אלימה דקות ספורות לאחר ההמראה. המטוס, שעשה את דרכו מאינדיאנפוליס ליוסטון, נאלץ לשוב על עקבותיו ולבצע נחיתת חירום כ-15 דקות בלבד לאחר שהמריא.
התקרית החלה כבר במהלך ריצת ההמראה, כאשר הנוסע חיוג למוקד החירום 911 מתוך המטוס, טען שהוא נמצא בסכנה וצעק למוקדן: "תעצרו את המטוס!". זמן קצר לאחר מכן, רץ הנוסע לחזית המטוס וניסה בכוח לפתוח את אחת מדלתות תא הנוסעים. הצוות, שהבין את חומרת המצב, דיווח למגדל הפיקוח על נוסע אלים המנסה לפרוץ את הדלת, והטייס קיבל החלטה מיידית להפנות את המטוס חזרה לנמל התעופה.
עוד לפני שהמטוס נחת, כמה מהנוסעים האמיצים שהיו על הסיפון השתלטו על האיש ועיכבו אותו עד לנחיתה. עם הגעת המטוס לשער, המתינו לו כוחות משטרה שעצרו את הנוסע. לאחר עיכוב של כ-90 דקות, הטיסה המשיכה ליעדה ביוסטון.
מינהל התעופה הפדרלי האמריקאי (FAA) פתח בחקירה של האירוע, הנחשב לחמור במיוחד בשל התרחשותו בשלב ההמראה הרגיש. מומחי תעופה מרגיעים ומציינים כי טכנית, לא ניתן לפתוח דלת מטוס בזמן טיסה בשל הפרשי לחצים קיצוניים, אך מדגישים כי הניסיון עצמו מהווה איום בטיחותי המחייב נחיתת חירום.
נתוני ה-FAA מעידים כי התופעה של נוסעים מתפרעים רחוקה מלהסתיים: רק במחצית הראשונה של שנת 2026 דווחו בארצות הברית למעלה מ-830 אירועים מסוג זה, מה שמעורר דאגה בקרב גורמי התעופה.





















יתכן שזו תגובה להתקף חרדה המתפרץ בעקבות ההמראה, וזה חסר שליטה. אחד כזה צריך להכין את עצמו לפני הטיסה, ולקחת תרופת הרגעה טרם עלותו לטיסה. טיסה מהנה ובטוחה!