צה"ל ממשיך לפעול כנגד הטרור ולסכל איומים שמתבררים לאחר מכן שמדובר במחבלים ותיקים עם דם על הידיים שהשתתפו בטבח שמחת תורה.
דובר צה"ל התיר לפרסום כי כוחות הביטחון חיסלו מוקדם יותר היום בצפון רצועת עזה את המחבל נהאד ריאד עבד אלרחים ערוק, מפקד מחלקה בגדוד שאטי של ארגון הטרור חמאס.
ערוק, שהיה שותף פעיל בפשיטה לשטח מדינת ישראל במהלך טבח שמחת תורה, חוסל בתקיפה אווירית מדויקת לאחר שהוגדר כאיום מיידי על הלוחמים הפועלים בשטח הרצועה.
לפי הודעת צה"ל, פועלו של ערוק לא נפסק לאחר אירועי שמחת תורה. לאורך כל תקופת המלחמה, וגם בעת האחרונה ממש, הוא המשיך לקחת חלק פעיל במאמצי הלחימה של חמאס:
עסק באופן שוטף בהכשרת מחבלי חמאס לצורך פגיעה בכוחותינו. וניסה לקדם באופן אקטיבי מתווי טרור מורכבים נגד כוחות צה"ל הפועלים ברצועה ונגד אזרחי מדינת ישראל.
החיסול בוצע באמצעות שילוב יכולות מודיעיניות ותקיפה מדויקת של חיל האוויר, שנטרלה את האיום מבלי לפגוע בכוחות הקרקעיים הפועלים במרחב.
בצבא מדגישים כי למרות ההסדרים בשטח, הפעילות המבצעית נגד מחבלים המהווים סכנה ללוחמים תימשך ללא פשרות: "כוחות צה”ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול בנחישות להסרת כל איום מיידי על כוחותינו ועל ביטחון המדינה".




















