יונתן סינדל, פלאש 90

אם הרפורמה לא תקודם בקדנציה הנוכחית, זה עלול להיות בכייה לדורות / דעה

הפחד הגדול שלהם שיפקיעו מידיהם את אותה שליטה. הכלי הכי משמעותי שמשאיר את השליטה בידיהם, זהו חופש פעילותו של בית המשפט ללא כל סמכות שתגביל את כוחו, ולכן כשמדברים על רפורמת המשפט שם זה המקום שבו אין להם גבולות

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר בסוף השבוע האחרון לאחר העברת תקציב המדינה, שהרפורמה המשפטית תחזור לשולחן. הוא סייג את דבריו ואמר, שהוא ושותפיו ינסו קודם כל להגיע להבנות עם האופוזיציה על ידי השליחים בדיונים אצל הנשיא, מתוך תקווה שיצליחו. המשמעות היא, שבמידה והשיחות לא יבשילו לכדי הבנות, הרפורמה תקודם אף ללא הסכמת חברי האופוזיציה. ראשי גוש השמאל מיהרו לתקוף בחזרה ודרשו מנתניהו לחזור בו מאמירותיו, משל זכו ברוב קולות בבחירות האחרונות, שיכתיבו לראש הקואליציה היציבה והברורה כיצד עליו לנהוג. התגובה החמורה ביותר נאמרה על ידי המתון שבחבורה בני גנץ: "אני מזכיר לנתניהו, שטיפשות היא לחזור על אותה פעולה ולצפות לתוצאות אחרות. אם המהפכה המשטרית תחזור לשולחן – נרעיד את המדינה ונעצור אותה״. תגובה זו לגיטימית עד המילים 'נרעיד את המדינה'. המשמעות של מילים אלו, שהוא זה שיקבע לקואליציה עד היכן מותר לה לשלוט. הוא יחליט מהם גבולות הלגיטימיות ומה חוגר מגבולות אלו. כלומר במקום שרוב המדינה תחליט מה נכון להיעשות בה, בא איש אחד המייצג מיעוט של אזרחים וקובע לנציגי הרוב את תחומי הפעילות.

נתאר לעצמנו שמשפט מסוג זה היה נאמר על ידי נציג ימני בזמן הממשלה הקודמת, הרי המדינה באמת היתה רועדת, לא מהפגנות הימין אלא מקריאות הגוועלד של כלי התקשורת על כך שצץ פה איש ימין המתנהל בברבריות ובסגנון מאפיונרי ויש לחקור אותו על התבטאויותיו, אך כשמדובר בצד השני הכל מותר.

יש במדינה קבוצת אנשים קטנה מאוד שהצליחו ליצור בערמומיות גדולה מערכת שלימה שתהיה כפופה אליהם, בצורה שגם אם הימין יהיה פה רוב גדול יותר ממה שהוא היום, עדיין יקשה עליו לממש את מדיניותו. הפחד הגדול שלהם שיפקיעו מידיהם את אותה שליטה. הכלי הכי משמעותי שמשאיר את השליטה בידיהם, זהו חופש פעילותו של בית המשפט ללא כל סמכות עליונה שתגביל את כוחו, ולכן כשמדברים על רפורמת המשפט שם זה המקום שבו אין להם גבולות. הם יודעים שברגע שיוסר המחסום המשפטי מעל מימוש האג'נדה הימנית, המדינה תשתנה בצורה משמעותית ותביא לידי ביטוי את רצון הרוב במדינה. כל הדברים שהם לוחמים נגדם במשך השנים יתחילו לקרום עור וגידים. הבניה ביהודה ושומרון תשוחרר, ההרתעה הפלסטינית תתחזק ובכל המערכות הוותיקות של המדינה תחל שקיפות מלאה שתביא לסגירת גופים מיותרים רבים ותיצור מקומות עבודה עבור כלל האוכלוסיה ולא רק למקורבים.

הם לא מסוגלים להכיל שינוי כזה. הם מוכנים לעבור על החוק מאה פעמים, העיקר שלא ישונה פסיק אחד בהתנהלות המערכת המשפטית.

למען האמת האכפתיות של אותם אנשים כלפי אזרחי מדינת ישראל החושבים אחרת מהם, שואפת לאפס. הם מוכנים למסור את דיבתם רעה אצל מדינות ארה"ב ואירופה, העיקר שהמצב המעוות שהיה עד כה ופעל לטובתם יישמר.

לא אכפת להם שתושבי יו"ש ימשיכו לסבול. מבחינתם הם שמחים כאשר מתבצעת אכיפה חוקית רק כלפי המגזר היהודי ולא הערבי. גם ככה אין להם הרבה עתיד פה. ילדיהם המעטים מהגרים לחו"ל בקצב מהיר ואין להם יותר מדי מה לעשות פה מעבר לתחזוק שלטונם המושחת והבלתי שוויוני, לצד גריפת סכומי עתק לכיסם הפרטי.

הימין צריך להתעורר ולא לתת למצב הזה להמשיך ללא פעילות בעניין. אם הרפורמה לא תקודם בקדנציה הנוכחית, זה עלול להיות בכייה לדורות. אם לא תהיה ברירה יש לחוקק את הרפורמה למרות המחאות ברחובות. אין לחשוש ממחאות אלו יתר על המידה. גם בתקציב המדינה הם הרבו בהסתה קולנית כלפי שותפי הקואליציה, אך השיירה עברה למרות נביחות הכלבים. בדיוק כך צריך לנהוג בעניין הרפורמה. אם הם אינם מוכנים לשתף פעולה ויצאו על כך לרחובות, יש לחוקק את הכל תוך זמן קצר ללא חשש. בסופו של דבר רעשי רקע יפחתו והמדינה תחזור לתפקד בצורה אמיתית.

ועוד נקודה לסיום: העברת הרפורמה תיטיב עם מספר נושאים מהותיים המחכים שנים רבות לפעילות מסודרת. היא תעזור לפתור את מצוקת הדיור כאשר תינתן האפשרות לבנות ביו"ש כמות דירות אדירה, היא תיטיב עם הסדרת נושא דת ומדינה בצורה יציבה בחוק והיא תביא ליציבות שלטונית שתוכל להיטיב סוף סוף עם האזרחים בצורה מלאה ולא מוגבלת.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל מילה בסלע !!!!

כתבות חדשות באתר

מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture