גילי יערי, פלאש 90

דירה פלונית לפלוני: המדריך לנרשם הנבוך / עו"ד נתן רוזנבלט

הפעם, לראשונה בהיסטוריה של ההגרלות, המקומות הטובים ביותר הם גם בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר וגם החרדיים ביותר. אז למעשה צריך להירשם לקריית גת ולאלעד. והמקום השלישי אתם יכולים לעשות אנ-דנ-דינו / המדריך המלא

כתבות נוספות בנושא:

הנושא המדובר ביותר בשטיבלאך ובכוללים לצעירים (בבין הסדרים) זה איפה כדאי להירשם להגרלות. כל אברך נהיה מייבין ומחשב באמצעות הנוקיה הכשר את הסיכויים להצלחה ואת הרווח בכל מקום. והדברים הללו לא נכתבים בציניות אלא באמת, כי צריך באמת גמרא-קאפ (לומדעס') על מנת לפתור את הסודוקו המוזר של ההגרלות. פגשתי בשבועות האחרונים אברכים צדיקים כאלו – אחד מהם עומד מאחורי הטור הזה, שכוייח – שלימדו אותי את נבכי ההגרלה.

ויש הרבה נבכים ונבוכים. ממש כמו במנהרות החמאס להבדיל, אתה יודע איפה זה מתחיל אבל זה מסתעף ונוסף משהו חדש שמשנה לחלוטין את החישובים והכל מתחיל מהתחלה. אז אנחנו כאן על מנת לעשות סדר ולשמש כמורה נבוכים לנרשם הסטנדרטי, שכל מה שהוא רוצה זה להגיע לדירה בס"ד וכמה שיותר מהר.

אז כל מי ששונא מספרים, כמוני, מוזמן לדלג לשורה האחרונה, עם המלצה פשוטה להיכן להירשם ויחזור לתלמודו. השורות הבאות הן למטיבי לכת, והן לא נפקא מינא למעשה, אלא נועדו להסביר את החישובים.

וזה הולך להיות מסובך מאוד, כי אם יש משהו ששנוי עליי יותר ממספרים, זה תקנות מוזרות שלא ברור אם המשורר יודע מה הוא התכוון. וכאן הולך להיות שילוב של שני הדברים הללו: מספרים מוזרים ותקנות הזויות.

נתחיל עם המטרה של התקנות החדשות: התקנות הן כללים חדשים שיצאו ממשרד השיכון על מנת להגביל את גובה ההנחות (למנוע מצב שבו אנשים זכו ברוממה בדירה עם רווח של 4 מיליון ₪ – מכיר כמה כאלו, ועובד על מידותיי על מנת לפרגן להם מכל הלב). עד היום, בכל ההגרלות המחיר הקובע למ"ר נקבע בשומה של שנת 2020, כלומר כמה הייתה שווה דירה כזו בערך בשנת תש"פ. מסכום זה מפחיתים 20% או 300,000 ₪ – (הנמוך מביניהם, לא פראיירים הפקידים הללו). לכאורה שיא הצדק החלוקתי.

רק לכאורה, מכיוון שבפועל, מחירי הדירות התייקרו מאד ב-3 השנים האחרונות, זה גרם לכך ששיעור ההנחה בהגרלות רבות עמד על הרבה יותר מ20% או 300K (K זה אלף, 300K = 300.000). בבית דגן לדוגמא ההנחה כעת היא כ-50% (כך שהרווח שם הוא למעלה ממיליון ש"ח! אך אל תרוצו להירשם לבית דגן לפני שתבדקו את סיכויי הזכייה האפסיים).

אז מה עושים עם מתברר שהתקנות לא הואילו ולא נעים להודות? מתקנים תקנות חדשות על הישנות. וכדי שהחיים יהיו עוד יותר מסובכים, החליטו שבחלק מהמקומות תהיינה רק התקנות הישנות, בחלק גם החדשות, ובחלק החדשות-חדשות.

איך זה עובד? תלוי באיזו הגרלה מדובר. ברוב ההגרלות יש "מקדם הצמדה" שנוסף למחיר הדירה (שזה סוג של ניסיון כושל לנבא מראש בכמה יעלו מחירי הדירות), וממנו בודקים שההנחה לא תעלה על 500K. מקדם ההצמדה הנ"ל עומד בחלק מההגרלות על שיעור זניח של 3.4%, ובחלק מההגרלות על שיעור גבוה יותר של 10.3%.

כלומר, אם לדוגמא המחיר למ"ר בהגרלה מסויימת הוא 16,000 ₪ למטר ללא הנחה, והדירה היא 100 מ"ר, הרי שהמחיר אמור להיות 1.6 מיליון ש"ח. מהמחיר הזה מפחיתים 300K ומשלמים 1.3 מיליון ש"ח.

עכשיו, במקומות שמקדם ההצמדה עומד לדוגמא על 10.3%, מוסיפים את האחוזים הנ"ל למחיר של 1.6 מיליון ומקבלים את התוצאה של 1.76 מיליון. מחיר הדירה שאנו אמורים לשלם – 1.3 מיליון – משקף הנחה של פחות מ-500K מ-1.76 מיליון, ולכן אין כאן שום הגבלה ומחיר הדירה אכן יישאר על 1.3 מיליון.

אבל אם נבחר בדירה ענקית של 150 מ"ר, הרי שהמחיר אמור להיות 2.4 מיליון. מזה מפחיתים 300K של ההנחה והתוצאה היא 2.1K. ואם נחשב את מקדם ההצמדה. 2.4 מיליון + 10.3% = 2.64 מיליון. המחיר שאנו אמורים לשלם – 2.1 משקף הנחה של למעלה מ-500K מהמחיר של 2.64 מיליון, ולכן ההגבלה חלה ומחיר הדירה יתייקר מעט וייקבע על 2.14 מיליון. (ככל שהמחיר למ"ר גבוה יותר והדירה גדולה יותר, ההגבלות יתגברו. הגיוני וצודק בתאוריה).

מסובך? חכו להמשך: יש תקנות חדשות עוד יותר, החלות רק על 3 ערים בהגרלה הנוכחית: קריית גת (לפחות בחלק), קריית מלאכי ובני עי"ש. ולפיהן מדידת גובה ההנחה אינה נקבעת על ידי "מקדמי הצמדה" למיניהם, אלא ע"י מחיר שומה נוסף עכשווי, ששיעור ההנחה הכולל של הדירה לא יהיה גבוה יותר מחצי מיליון ₪ ממנו (בפריפריה, ובכלל זה קרית גת זה 600,000).

אם ההנחה אכן גבוהה יותר מחצי מיליון ₪ הרי שההפרש נוסף למחיר הדירה, כך שההנחה בסה"כ תהיה חצי מיליון ש"ח ממחיר השומה העכשווי, בהגבלה אחת – שמחיר הדירה לא יהיה גבוה יותר משומת 2020 ללא הנחה.

וכאן אנו מגיעים ל-3 מצבים אפשריים במדידה זו (ניסיתי לתרגם לעברית מדוברת):

1.אם ההנחה נמוכה מ-500K ממחיר השומה העכשווי, מחשבים כרגיל – שומת 2020 מינוס 25% או 300K ללא שום הגבלות.
2. אם ההנחה גבוהה מ-500K ממחיר השומה העכשווי, ועדיין המחיר למ"ר של הדירה נמוך יותר מהמחיר של שומת 2020 ללא הנחה, עושים את החישוב לפי מחיר השומה העכשווי מינוס 500K.
3. אם ההנחה גבוהה מ-500K ממחיר השומה העכשווי, ומחיר הדירה למ"ר גבוה יותר מהמחיר של שומת 2020 ללא הנחה, אזי מחיר הדירה נקבע לפי שומת 2020 ללא ההנחה.

אגב, במכרזים בקרית גת קרה דבר מענין מאד. השמאי נתן מחיר שומה עכשווי גבוה מאד בצפון (לציבור הכללי) ומחיר הרבה יותר ריאלי במערב (חרדי), כך שלמרות שבשומת 2020 אין הפרש משמעותי בין המכרזים, המחיר לדירת 100 מ"ר צפוי להיות זול יותר במערב בכמעט 200K! (מצד אחד זו בשורה טובה, מצד שני זה יביא לשכונה המון מתמודדים לא חרדים, ויהיה עוד יותר שמייח. אפילו "הצרחה" כמו בבית שמש לא נוכל לעשות, כי אף אחד לא ישלם על דירתו עוד 200,000 רק בגלל שמישהו רוצה לטרנספר אותו למקום אחר.

נגענו הפעם אך ורק בעניין מחיר הדירה הצפוי, כי הוא הדבר הכי לא ברור (גם לי). אך יש לזכור שהוא רק אחד השיקולים בבואנו להחליט היכן להירשם. צריך גם לשקול את הסיכויים, ואת אפשרות המגורים במקום, ועוד כמה דברים.

שורה תחתונה: לכל הנ"ל אין הרבה משמעות, ואין כאן דברים שצריכים לדעת על מנת להחליט היכן להירשם. משום שהפעם, לראשונה בהיסטוריה של ההגרלות, המקומות הטובים ביותר הם גם בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר וגם החרדיים ביותר. אז למעשה צריך להירשם לקריית גת ולאלעד. והמקום השלישי אתם יכולים לעשות אנ-דנ-דינו, או כל דרך אחרת שאתם נוהגים לפתור ספקותיכם. בכל מקרה הגורל נתון בידי שמיים ושם כבר הכריזו מזמן: בית פלוני לפלוני.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

תכלס
יש הגרלות עכשיו.?????.??.

גולדקנופף תתבייש !!! מחיר לדירה באלעד 2 מיליון שח !! זה פשע ורשע (1.700000 מחיר דירת 100 מ"ר , והוצאות שכירות )

תגידו, לא נמאס לכם ?
תגוונו קצת ותרדו על בבצ'יק…

גולדקנופף = כישלון .הוא יכול להציף את השוק ולהוריד מחירים, אבל הוא מטפטף דירות . בושה וחרפה !

תכלס' המחירים שכתובים (למטר) באתר דירה בהנחה הם לפני הנחה או לאחר ההנחה??

יישר כח גדול – ההסברים ברורים מאד וטוב שהסברת כל החישובים. ממש תודה

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture