בשעת כתיבת השורות טרם ידועות מלוא התוצאות הקשות של הפיגוע אתמול במחסום תייסיר, אך מה שכבר ברור זה שמדובר בפיגוע קשה במיוחד מבחינת שיטת העבודה, מה שעלול להתוות דרך חדשה לטרור חלילה.
לפי הדיווחים מחבל הצליח לחדור לתוך מוצב צבאי עם נשק חם מבלי שנתפס או נעצר בדרך, זה יותר מידי מזכיר את עזה והיום ההוא, בה הם נכנסו חופשי לתוך מוצבי צה"ל, רצחו וחטפו ואיש לא מנע מהם.
במקרה הזה הסיפור הסתיים בתוצאות קשות, אך אלו יכלו להיות קשות בהרבה אילו היה מדובר במספר מחבלים בו זמנית, וזה יכול להיות לא רק מוצב צבאי אלא כל יישוב יהודי קטן אשר האיזור הזה מבורך בהם, המחבלים יכולים לחדור להגיע להישגים שמתקרבים למה שהם עוללו לנו בדרום וידוע מה שאמרו חז"ל אין סומכין על הנס.
זלעפה אחזתנו עם המחשבה שדבר כזה יכול לקרות למשל במודיעין עילית (אסור לפתוח פה לשטן, אבל וודאי שאסור לפתוח לו דלת), המרחק מהפילבוקס הצה"לי עד למוסד החינוך הראשון הוא אפסי, וכפי שכבר למדנו – אם לא יעצרו אותם הם לא יעצרו, הפיגוע אתמול יכול להצית את דמיונו המזרחי של כל צעיר בדיר קאדיס או נעלין, חוסאן או ג'ינסאפוט, ולהגיע חלילה למודיעין עילית או ביתר או יישובים נוספים שמטבע הדברים בעלי הנשק בהם אינם רבים.
ואת זה צריך לעצור כשזה עדיין קטן, הצבא אינו יכול להתייחס לפיגועים כאלו בסלחנות אלא חייב להיכנס בכל הכח כפי שהוא ידע לעשות בעזה, אלא ששם זה היה מאוחר מידי וכאן יפה שעה אחת קודם.





















מילים כדורבנות ישר כח.
צריך בשביל זה לשחרר כמה מקציני הקונספציה ואת ראש השב"כ לסגור את המחלקה היהודית בשב"כ ולשנות כיוון