ביומיים האחרונים הכריז שר החינוך יואב קיש על מבצע אכיפה נרחב כנגד מוסדות שלא דקדקו על קוצו של יוד עם התקנות של פיקוד העורף, הוא לא הזכיר את המילה חרדים אך כולם הבינו שהאכיפה נעשית רק אצלינו, זה מיותר ופוגע בחוסן הלאומי בשעת המלחמה.
המהלך הזה גם מנוגד לחוק: משרד החינוך אינו ממונה על הנחיות פיקוד העורף ולכן נעדר כל סמכות לטפל בסוגיה זו, ניצול תתי סעיפים של חוקים ישנים על מנת לאכוף את העמדה המשפטית על הזולת – היא בדיוק שיטת העבודה של השמאל ובג"ץ, על זה יצאתם למאבק שהוביל בין היתר למלחמה הנוכחית.
אך מעבר לכך, הוא גם מנוגד להיגיון: איש (או קיש) אינו מבין טוב יותר מההורים עצמם מה טוב לילדיהם, ואם ההורים מבינים כי אין שום בעיה לשלוח את הילד לחיידר ממוגן יש לאפשר להם את שיקול הדעת בעניין.
יתירה מזו, ברבים מהמקרים המיגון אשר קיים במוסדות החינוך הוא תקני ומוטב עשרת מונים מאשר המקלט הציבורי או הממ"ד אשר כלל אינו קיים ביחידת הדיור מה מתגוררת המשפחה, מתחת לביתי יש רחוב שלם שאין בו מקלט או ממ"ד אחד (!) כך שפעמים רבות דווקא משלוח הילד למוסד החינוכי היא הדרך הטובה ביותר להגנתו.
וגם ברמה הפרקטית מדובר בטעות, שהרי אמנם מוסדות חינוך ייסגרו מפחד הפריץ החדש שנבחר בקולות שלנו, אך אנחנו הרי לא נפסיק את לימוד התורה שעליו העולם עומד ובזכותו מצליחים הטייסים באיראן, אלא שנאלץ לעשות זאת במבנים לא תקניים על מנת שלא להיתפס, זה עדיף לך כבוד השר קיש?
עולה החשד, כי לא שיקולי ביטחון עומדים נגד עיניו של השר קיש, אלא שהוא מצא כאן דרך לרדוף את עולם התורה, לאחר שבעבר עשה זאת רבות והיה ממובילי הסתת "שוויון בנטל" נגדנו, היום הפעילות הזו נבצרה ממנו אז הוא מצא דרך אחרת להילחם בתורה.
השעמום של משרד החינוך נטול העבודה אינו יכול להיפתר על חשבון הציבור החרדי, ובוודאי שלא על חשבון חינוך ילדנו והתורה הקדושה שהיא חיינו, האכיפה הבררנית הזו קורעת את העם ופוגעת בחוסן הלאומי הנחוץ כל כך בזמני מלחמה בפרט.
על נציגנו להבהיר בפניו, ואם לא יעזור – יש לפנות לראה"מ מעליו, לבל תיפסק התורה הזאת מפינו ומפי הדור הבא גם לא בעתות מלחמה, אחרת נשמט הבסיס עליו כולנו יושבים.





















בס,ד, לפטרו מיידית.
יש לך הוכחות לאכיפה בררנית שדווקא בחרדים חיפשו ובמגזר הכללי לא אכפו וגם נהגו בניגוד להנחיות
כל זמן הממשלה הזאת לא שמענו ממנו ולא דבר קטן אנטישמי כמו חבריו גלנט ואדלשטיין (שקיבלו חיבוק דב מהשמאל) הוא רצה לסגור (וירד מזה) מוסדות שפעלו מגד ההנחיות שמצילות חיים אז אולי קצת ביקורת עצמית
בוקר טוב. הוא לא הראשון או היחיד בליכוד שחובט בחרדים בקדנציה הזו.
הם עושים את באלגנטיות אבל עם הרבה שנאה.
אמור לי מי הם חבריך …
אז לא מפרסמים תגובות שלא מסכימות עם הכותבים כאן??
הגיע הזמן לממשלת שמאל ולהפסקת רדיפת התורה ולומדיה
אז מחר כבוד הכותב יסע עם ילדיו לא חגורים באוטו וכאשר שוטר יעצור אותו הוא יגיד לו, שכאבא הוא מבין טוב יותר בביטחון מהשוטר. אחר כך אותו כותב יבנה בית ללא מהנדס, שהרי הוא מבין טוב יותר בביטחון בניין מהמהנדס. גיבובי השטויות הללו לא מחזיקים מים. ההוראות של פיקוד העורף חלות על כולם.
מה הקשר מה ההשוואה??? הוא מדבר איתך על בתים שאין שם ממדי"ם וכו' ועוד הוא מדבר על תורה והבל פי תינוקות של בית רבן, שמירה עליונה שלא ע"פ דראך הטבע.!
לא סומכים על הנס.
מכיר את המשפט הזה?!
בפרט שלא מעט מהרבנים דיברו על כך
אתה בעצמך מבין שתגובתך תינוקית ולא מדוייקת ולכן לא טורח להשיב לך. תחשוב טיפה ותבין לבד שאפילו לא עיינת מספיק בתענות שהוא כתב
רוזנבלט כנראה קיבלת תואר עורך דין מאוניברסיטת זימבבואה …כי הטיעונים שלך מטופשים ותת רמה !!!
שמענו שסגרו חיידרים ופקחים נתנו קנסות
ואחר כך
עובדה שללא החיידרים היתה פחות ופחות הצלחה
פחות סיעתא דשמיא
המבצע נקטע לפני הזמן והסתיים עם מכה קשה בדרום וטעם של חמיצות בסוף