צילום: אגודת ישראל

נציגי הציבור כותבים: 505 ימים של הסתה בלתי פוסקת / ח"כ יעקב טסלר בטור ל'JDN'

למעלה משנה אנחנו מייחלים ליום הזה. 505 ימים של ציפייה ומחר יש לנו את ההזדמנות לקבוע איזה עתיד מצפה לנו. גם אם אתה אדיש ולא אכפת לך, על החבר אכפת לך? זו ההזדמנות שלך לקיים מצוות עשה של 'ואהבת לרעך כמוך'

כתבות נוספות בנושא:

שנה ורבע אנחנו מייחלים ליום הזה. 505 ימים של ציפייה. מחר זה קורה! מחר יש לנו את ההזדמנות. בידינו ובס"ד האפשרות לקבוע איזה עתיד מצפה לנו. על כף המאזניים מונחים זה לצד זה העתיד הרוחני והגשמי שלנו בארץ ישראל וכל קול יקבע לאיזה צד המטוטלת תטה. לחיים של פרנסה ויראת שמים, או חלילה לצד השני.

505 ימים של הסתה בלתי פוסקת, של גזירות ורדיפות, של התנכלות ורמיסת כל דבר שבקדושה. יום רודף יום ומכה רודפת מכה וכמאמר 'חזקה על צרות האחרונות המשכיחות את הראשונות', יש מי ששכח ונכנס לאדישות. אז נזכיר אותם שוב ושוב, לא נשכח.

נזכור את שר האוצר אביגדור ליברמן שהציע לזרוק אותנו במריצות למזבלה ומייד לאחר מכן הטיל מיסים דרקוניים על מוצרי החד פעמי והשתייה המתוקה, רק כדי להכביד על חייהם של משפחותינו ברוכות הילדים, ואז באמוק של שנאה הוסיף גם את ביטול הסבסוד במעונות היום. נזכור את שרת התחבורה מיכאלי שלא הצטיינה במאום במשרדה והובילה רק רפורמה אחת והחלטה אחת: רפורמה לייקור תעריפי התחבורה הציבורית למגזר החרדי – המשתמש העיקרי בתחבורה ציבורית, והחלטה לפרוץ את גדרות השבת כדי להפוך את רחובות ארץ ישראל בשבת לחול, היו לא תהיה. נזכור את שר התקשורת יועז הנדל שביקש לעקור את הכול, לפרוץ את חומות הקדושה ולהתערב באורחות חיינו, תוך כדי שהוא מבזה ביהירות ובחוצפה את גדולי ישראל; נזכור את שרי השיכון והפנים שביטלו את ייעודה של העיר שפיר למגזר החרדי והחליטו שלזוגות הצעירים החרדיים אין מקום לקורת גג בתוככי ישראל והם יישלחו להתגורר בארץ גזירה במקום שלא ייראו ולא יימצאו; נזכור את שר הדתות מתן כהנא שבז לנו ולכל ערכי ישראל. שהרס את מערכת הכשרות וביקש לפגוע בקדושת כרם בית ישראל באמצעות פריצת מערכת הגיור והנישואין לגופים הרפורמיים. ואיתו יחד שר התפוצות נחמן שי שלראשונה הכיר בגופים הרפורמיים ותקצב את פעילותם. ועל כולנה, יו"ר ועדת הפנים, הרפורמי, גלעד קריב, שבחוצפה ועזות מצח, חילל וטימא את קדושת הכותל המערבי מדי חודש בחודשו; נזכור את שרת החינוך שאשא-ביטון שקיפחה לרעה את עובדי ההוראה במגזר החרדי והביאה את הגננות והמלמדים לפת לחם; נזכור את שר הבריאות שהרס את מערכת הבריאות והיה עסוק רק בשורת החלטות מתריסות כנגד ההלכה והתורה; לא נשכח גם את ראשי הממשלה החליפי והחליפי חליפי שבזו והגחיכו כל דבר שבקדושה. את יוקר המחיה המאמיר בתקופת הממשלה הרעה הזו, את הביטחון האישי שהתערר, את הקדושים שנפלו חלל הי"ד באלעד ובני ברק בפיגועים רצחניים ואת הפצועים הרבים, ה' ירפאם במהרה.

אף אחד אינו יכול להישאר אדיש ושאנן ולהגיד: כל זה אינו נוגע לי. גם לו יצויר שזה אינו נוגע לך אישית – זה נוגע לבן שלך, לשכן שלך, לאח שלך, לאביך ולאימך, לסבא ולסבתא, למכר מבית הכנסת, לידיד נעורים מהישיבה. לעם שבשדות. כל ישראל ערבים זה לזה. אין אחד שלא נפגע מפעולות הממשלה, אם זה פיזית, גשמית או רוחנית. באפשרותך לעצור זאת. אם זה לא לעצמך, אז זה לחברך. אם זה לא למענך, אז לטובת רעך.

ההצבעה בקלפי לרשימת יהדות התורה אינה הצבעה לנציגי הרשימה. היא גם לא הצבעת תמיכה במפלגה כמו שהימנעות מהצבעה אינה הצבעת מחאה כנגד המפלגה או נציגיה. ההצבעה לרשימת היהדות החרדית ג', היא ראשית כי אנחנו מצווים ועושים על ידי מרנן ורבנן גדולי ישראל, אך לא רק. זו ההזדמנות שלנו לגמול חסד עם רענו. בפעולה אחת פשוטה, באפשרותנו לסייע לזוג צעיר להגיע דירה משלהם; לשכן מהקומה למטה לא לשלם כפול במעונות היום; לבחור הישיבה שלא ייכשל חלילה בניסיונות של טלפון לא מסונן ולא כשר; לתינוקות של בית רבן שיוכלו להמשיך להתחנך בדרך האמונה לנו מדור דור; לבני הדודים הרחוקים שיוכלו להמשיך ולצרוך מוצרי מזון בכשרות מהודרת; לאחינו שאינם שומרי תורה ומצוות להינשא כדת משה וישראל; לרפי משדה עוזיהו ואביהו מכפר ורדים שיוכלו לטעום את טעמה הערב של שבת המלכה. וכפי שכבר אמר רבנו מרן בעל ה"אמרי חיים" מויזנ'יץ זצוק"ל: "עלינו אין אני דואג. אך מה יהא על אותו יהודי בכפר נידח בקצה הארץ?" גם אם אתה אדיש, גם אם לא אכפת לך מעצמך כלום. על החבר אכפת לנו, במיוחד זה הרחוק מאיתנו. זו ההזדמנות שלך, שלנו, של כל אחד מאיתנו לקיים מצוות עשה של 'ואהבת לרעך כמוך'.

מחר בבוקר, לפני תפילת שחרית, בזמן שנגיד בכוונה "הריני מקבל על עצמי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך" נדע בליבנו פנימה כי באותו יום נזכה לקיים את המצווה לשמה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

דברים כדרבונות
כה לחי

כאשר תושבי קרית בעש"ט בפתח תקוה פנו לח"כ טסלר בעזרה מול ראש העיר בפתיחת המקוואות בתום הקורונה, נענה טסלר כי הם מטפלים רק במה שקשור לכלל הציבור, ואירוע זה הוא משהו מקומי.
כמובן אריה דרעי הוא שעזר בסוף.

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture