חשיפת 'קיפקעס': יו"ר 'דגל' משה גפני לעיתונאים השבוע בכנסת – "טעות גדולה יהיה לא לקיים את ההסכם עם ש"ס ולא לרוץ איתה יחד בכל הארץ. נפסיד בבית שמש, נפסיד ברכסים, נפסיד גם באלעד ובביתר. זה התאבדות ונזק גדול למפלגה. אנחנו חייבים לקיים את ההסכם שחתמנו עליו, גם נפסיד וגם ניתפס כמפרי הסכמים ולוזרים. זה הולך למקום רע".
*
חשיפת 'קיפקעס': בעקבות הוראת מרן רה"י הגר"ד לנדו לתמוך בישראל פרוש באלעד, גורמים ב'דגל התורה' ניסו להציע בין היתר את ראשות עיריית בני ברק לש"ס במטרה לשמור את ההסכם מהבחירות הקודמות, אך בש"ס הבהירו כי אלעד היא המפתח להכול.
*
חשיפת 'קיפקעס': לאחר שצעירים שניסו למנות גורם חיצוני שינהל את המו"מ מול בעלי קניון ׳שמגר סנטר׳ בירושלים, חברי בית הדין של בעלזא פרסמו מכתב בו הכריעו כי העסקן ר' מרדכי אלבוים הוא השליח הבלעדי לנהל את המו"מ.

*
בין כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן לבין כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא ישנו קשר חשאי מתחת לרדאר הציבורי, שבשבוע האחרון אולי קיבל ביטוי באופן פומבי. היה זה בתפילת מוסף בראש חודש אב במלון בהרי אוסטריה, כאשר ר' עמרם פריד, מהחסידים המוכרים בבעלזא, ניגש לפני התיבה. הרבי מתולדות אהרן, שנכח במקום, שאל את פריד באיזה נוסח הוא מתפלל, ונענה כי זה נוסח בעלזא. הרבי הפתיע אותו וביקש סידור 'עבודת השם' של בעלזא, ופריד מיהר להעניק לאדמו"ר סידור כזה.


ב׳קיפקעס׳ ראו את הרבנים הראשיים לישראל, מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף והגאון רבי דוד לאו, בברית לנין הראשון לציון השבוע. צילום: יעקב כהן.

ב'קיפקעס' ראו השבוע את המחנכים בבאיאן מבהירים כי ההמלצה על רכישת מכנסיים ממותג כלשהו, אינה מתן לגיטימציה להשתמש באינטרנט. וזאת, לאחר ביקורת שנשמעה בעניין.

הצלם המפורסם שלומי כהן ליווה השבוע משלחת שעלתה לגדולי ישראל. כהן צילם את דלת ביתו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, וב'קיפקעס' התפעמו מהצניעות שבה חיי אחד מגדולי הדור.

במהלך הסבב בין בתי גדולי ישראל, כהן גם קיבל את ברכתו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, לאחר סבב הכרעות בעניין הבחירות המוניציפליות במספר ערים בישראל, באמצעות חבר מועצת גדולי התורה וראש ישיבת חברון הגאון רבי דוד כהן.

לפני הסבב בבתי גדולי ישראל, כהן סיפר על מקרה מקומם שאירע לו במטוס בדרך חזור מחו"ל, כאשר זוג חילונים התנהגו כלפיו וכלפי החרדים בטיסה בצורה אנטישמית. ב'קיפקעס' חיזקו את כהן.

את כ"ק האדמו"ר מקרעטשניף ירושלים, ששהה במשך כשבוע בהרי אוסטריה, ראו כשהוא ממריא עם מטוס פרטי לסיגעט. ב'קיפקעס' סיפרו כי מי שדאג לכך הוא הנגיד ר' משה פיינשטיין מניו יורק. מי שליווה את הרבי עד למטוס, ודאג לו גם בזמן שהותו באוסטריה, הוא העסקן הרפואי המפורסם מוטי פריד.

ב'קיפקעס' חשבו כי השבוע תהיה הפסקה של עדכונים מבתי גדולי ישראל הספרדים, לרגל שמחת הולדת בתו של מקורבם של גדולי ישראל הרב יהודה חזן. אך מהר מאוד הבינו שחזן פעיל ועושה את עבודתו הקודש נאמנה גם בזמנים הכי עמוסים. בכל מקרה, ברכותינו ואיחולינו משוגרים כאן לידיד המערכת הרב יהודה שליט"א.

כנסת ישראל סערה השבוע, ורחובות ישראל בערו, סביב צמצום עילת הסבירות הידועה לשמצה. בערב היום הסוער ראו ב'קיפקעס' את השר מיקי זוהר כשהוא מגיע להתייעצות דחופה במעונו של חבר מועצת חכמי התורה, הגאון רבי ראובן אלבז, ראש ישיבת 'אור החיים', בצל המתיחות הפוליטית והמתווים שעל הפרק למשא ומתן.

אבל הרחק מהשאון הפוליטי בישראל, בשווייץ השלווה, נמצא כ"ק מרן האדמו"ר מגור, אליו מתלווה הפוליטיקאי החרדי הבכיר בישראל מוטי בבצ'יק. ב'קיפקעס' העלו חיוך כאשר שמעו חקיין מוצלח כשהוא מחקה את קולו של ממלא מקומו של בבצ'יק בתפקיד משרד השיכון…… יצחק גולדקנופף, מתחנן לבבצ'יק שיחזור משוויץ כי הוא לא יכול בלעדיו. שווה האזנה.
אבל לא רק במגזר החרדי התבדחו על חשבונו של גולדקנופף. אפילו הפוליטיקאי הערבי אחמד טיבי גילה בקיאות בנבכי הפוליטיקה החרדית, כאשר פרסם בטוויטר הומור פנים מגזרי בערב ט' באב: "סבירות: מוטי בבצ'יק, ראש מטה שר השיכון, בשוויץ. אנשים התקשרו לקבל תשובות ונאמר להם כי בינתיים מי שממלא את מקומו של בבצ'יק בארץ הוא השר גולדקנופף".

וכמה כיף עם פינת גולדקנופף המחודשת. ב'קיפקעס' דיברו כמובן גם על ההצבעה הסוערת על צמצום עילת הסבירות, וראו שכאשר האופוזיציה צורחת "ממשלת החורבן", השר יצחק גולדקנופף צופה בינתיים בטאבלט בסרטון שקיבל בווצאפ, בו רואים את השיחה הצפופה של אריה דרעי ושר הביטחון יואב גלנט מוקדם יותר במליאת הכנסת. אבל לא להרבה זמן. מהר מאוד גולדקנופף הרים את ראשו וגילה סקרנות יתר למה שקורה סביבו, אבל לא קלט שמתעדים את הוואטסאפ האישי שלו מלמעלה.

ואחרי השבוע הסוער, שבו ראינו איך האנרכיסטים מהשמאל קונים את שערי העיתונים במגזר הכללי בכסף, העיתון הפופולרי 'שחרית' פרסם תגובה הולמת כאשר צבע גם את השער שלו בשחור, אך עם סיבה נכונה: האבל על החורבן. איש התקשורת ינון מגל אהב את התגובה לצביעות השמאלנית ועקץ: "בלי תשלום".

ומהפוליטיקה הארצית לפוליטיקה המקומית. ב'קיפקעס' תהו האם ח"כ אוריאל בוסו ימנע בנייה פרועה במידה וייבחר לראשות בני ברק? דובר ש"ס טוען שכן.

אותו בוסו, התפנה בצום תשעה באב להשקיע מזמנו בהתנדבות להצלת חיים ועשה משמרת באמבולנס מד"א במהלכה טיפל בחולים ופצועים.

עם תחילת בין הזמנים, ב'קיפקעס' למדו מהסרטון הוויראלי של הרב מאיר אליהו על מה להתבונן כאשר הולכים עם הילדים לגן החיות.

ולקינוח ראו ב'קיפקעס' שהאמריקנים שוב פעם מתעלים על עצמם, והפעם שדרגו את ההכנה לתשעה באב עם כל מיני סוגי אפר.

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007





















מעורבב בלשון הרע
וגם כל הנוסח רדוד
רק מעורבב?
עיסת לשון הרע ורכילות וליצנות.
כמה מתאים לימי החורבן…
הצהובון החרדי!
מענין אם מי שנתנו אישור לאתר הזה
ימשיכו בכך גם כשיתוודעו למדור החדש הרע הזה.
ואז כל הנהנים מ"קיפקעס", נעבעך,
ייאלצו להשביע את רעבונם לצהבת הרעילה
במקומות שלהם היא מתאימה.
מעניין עד איפה קראת ואמרתה לשון הרע ? אין שום טעם לקרוא את כל הכתבה עם כל רש"י ותוספות ולהגיד לשון הרע
אמת בדבריך, אבל לא האמת היחידה.
יש מי שמריחים ומזהים לשון הרע ממרחק, ובורחים מיד.
יש מי שנמשכים להקשיב (אם בלשה"ר לא היה משהו מושך – מי היה שומע?)
ורק אח"כ מרגישים רע עם זה, ומצטערים על הרגע הרע.
אז מה, אז מי שהתפתה וכשל – אסור לו להגיד שזה לשון הרע?
זה בדיוק היתה כונתי מתי הוא נזכר…… שזה לשון הרע אחרי שהוא לקרוא בעיון ?
היה שוה לקרוא את כל השטויות בשביל לראות את הדלת של ר דב לנדא אשרינו שזכינו בכאלה גדולים אמיתים בלי שום עולם הזה
מענין אם גם ר' דב לנדא סבור ש"היה שוה לקרוא את כל השטויות בשביל לראות את הדלת"…
כי אם כן – כבר פחות שוה לראות את הדלת.
אבל אתה בעצמך לא מאמין שדעתו כדעתך.
לא נראה שאתה סוחר מוצלח
אנחנו לא בדרגה של ר דב אותנו לצערנו מעניין נעייס אבל אחרי שרואים את הדלת מקבלים קצת מושגים וזה לא סתירה
וברוך ד שאני לא סוחר מוצלח מקווה שהבנת ……
הסידור של בעלזא אוצר עצום לכל מבקש ה', למי שרוצה גם להבין מה שאומר, וגם לקבל על כל קטע וענין את כל ההסברים הנדרשים בקיצור ובבהירות, גם על פי פשט וגם על פי חסידות ומעט מושגים בקבלה הנוגעים להסברת העניינים. וכמובן הלכה ומנהג.
איני חסיד בעלזא, ולא קרוב אליהם משום כיוון. אבל קניתי את הסידורים והמחזורים שלהם כספרי לימוד, שמבססים את כל העולם הרוחני בצורה חסרת תקדים, ונותנים מבט וטעם אחר לגמרי לימים הנוראים ולחגים.
ודרך אגב עורכי הסידור אינם רק מחסידי בעלזא, אלא אנשי מקצוע נדירים, שעובדים במסגרת המכון שם.
👍
אין מי שיכול ללחוש לאריה דרעי את מה שאמרו חז"ל
"כל המחניף לרשעים סופו נופל בידיו" … וד"ל
מה נזכרת בדרעי פתאום
מה הקשר דרעי באמצע החיים ?
כל הכבוד על הפרגון לעיתון שחרית רק שכחתם לכתוב שהעיתון שיך לכם ………..
👍
בוז.