KATRIN BOLOVTSOVA באתר PEXELS

ביהמש: הכלבים לא יתחלקו במסגרת חלוקת הרכוש בגירושין!

אישה חיה בזוגיות עם בן זוגה ואימצה ארבעה כלבים, לאחר זמן מה בני הזוג נישאו, ובתוך זמן קצר ביתר, הם התגרשו. לאחר הגירושין, טען הגבר שהכלבים שייכים גם לו, והוא דרש להיפגש איתם, ולקבל אותם לידיו.

כתבות נוספות בנושא:

בית המשפט לענייני משפחה בירושלים פסק כי הכלבים יישארו בבעלות האישה. בית המשפט קבע כי טובת הכלבים תהיה להישאר בבעלות האישה, והוסיף כי הכלבים היו בבעלות האישה עוד בטרם לנישואין, ולכן הגבר לא זכאי לכל סעד, גם במסגרת חלוקת הרכוש הקניינית בגירושין.

בני הזוג לא הסכימו מה יעלה בגורל הכלבים לאחר הגירושין

אישה עברה להתגורר יחד עם בן זוגה, והביאה עמה לדירה את 2 הכלבים שאימצה לחיקה כשנתיים לפני. באותה השנה בה החלה להתגורר עם בן הזוג, האישה קיבלה כלבה נוספת כמתנת יום הולדת מאחותה. כעבור כשנתיים, מצאה האישה כלבה נוספת ואימצה גם אותה לחיקה. שנתיים לאחר מכן, בני הזוג נישאו, ותוך זמן קצר ביותר, בני הזוג התגרשו.

האישה עזבה את דירת המגורים המשותפת, וכעבור מספר חודשים לקחה עמה את ארבעת הכלבים. הגבר סירב לכך, והגיש בקשה לקבוע הסדרי ראייה עם הכלבים. בהסכמת הצדדים נקבעה מתכונת למפגשים של הגבר עם הכלבים, אך בפועל כעבור מספר חודשים, המפגשים לא התקיימו.

בית המשפט מחק את תביעתו של הגבר, בין היתר בשל כך שהחוק לא מסדיר הסדרי ראיה עם הכלבים, אלא עוסק בבעלות על כלבים. כמו כן נמחקה תביעתו של הגבר, כי הוא לא פעל לפגוש בכלבים, למרות המתכונת שנקבעה בבית המשפט. הגבר לא נואש והגיש תביעה חדשה לבית המשפט לקבל את הכלבים לידיו.

טובת הכלבים היא להישאר בבעלות האישה

בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע, כי ישנן מספר גישות בפסיקה לדרך בה יתמודד בית המשפט עם חלוקת חיות מחמד בגירושין.

ישנה הגישה שרואה את טובת הכלב, וקובעת על פי כך מי יחזיק בכלב. גישה זו אינה רואה בכלב כרכוש שיתחלק בגירושין, שכן הכלב אינו מיטלטלין, אלא יצור חי שהאדם מפתח עמו קשר מיוחד, ולכן יש לבחון גם את טובתו.

בית המשפט קבע כי על פי גישת טובת הכלב, טובתם של הכלבים תהיה להישאר בבעלות האישה. הגבר השתהה, לא קידם את התביעה הקודמת, וגם לא את הנוכחית. השופט פליקס גורודצקי הסביר שהכלבים היו במשך שנתיים בבעלות האישה, ושהמפגש בין הכלבים לגבר לאחר שנתיים, לא יהיה שונה מיצירת קשר חדש ביניהם לבין אדם זר.

הכלבים הם רכוש של האישה שהתקבל לפני הנישואין, ולא יתחלק בגירושין

במקביל ישנה הגישה הקניינית הבוחנת את הבעלות בכלב במסגרת חלוקת הרכוש בגירושין. לפי גישה זו, תבחן שאלת רישום הבעלות של הכלב, הרכישה שלו וכיו"ב.

בית המשפט קבע כי על פי הגישה הקניינית, הכלבים הם רכוש של האישה עוד בטרם לנישואין, ועל כן יש להשאיר אותם בבעלותה. השופט הסביר כי האישה, אימצה שניים מהכלבים עוד בטרם למגוריהם המשותפים של בני הזוג. גם את שתי הכלבות הנוספות, קיבלה ואימצה האישה, בטרם לנישואין.

לפיכך, ובהתאם לסעיף 5 לחוק יחסי ממון, רכוש של הצדדים שנצבר בטרם לנישואין אינו מתחלק בגירושין. השופט ציין שאין ראיות המעידות על כך שהאישה התכוונה לשתף את הכלבים, ולכן אין לגבר זכות לקבל את הכלבים לידיו בגירושין, ואין לו זכות לקבל סעד או תשלום איזון עבור הכלבים.

למעשה, לבסוף השופט בחר לפסוק על פי הגישה השלישית, המתמקדת בנסיבות של כל מקרה לגופו, ומשלבת את גישת טובת הכלב עם הגישה הקניינית. כך קבע השופט שהכלבים היו בבעלות האישה לפני הנישואין, ושטובתם היא להישאר בבעלותה גם לאחר הגירושין.

הסכם ממון לטובת חיות המחמד שלכם

רבים יודעים כי הסכם ממון, חוסך זמן וכסף רב, והוא עתיד לסייע להם לשמור על טובת הילדים, אך מעטים מבינים כי הסכם ממון עתיד לסייע להם גם במחלוקות הנוגעות לחיות המחמד שלהם.

הפסיקה בישראל בנוגע לחלוקת בעלי החיים בגירושין, היא דלה ביותר, ולעיתים היא לא תואמת את נקודת המבט שלכם על החיה כחלק מהרכוש שלכם או כחלק מהמרקם המשפחתי.

בכוחו של הסכם ממון להסדיר את אופן החלוקה של חיות המחמד שלכם, כך שתוכלו לקבוע מי הבעלים בחיית המחמד, וכיצד תרצו להמשיך לגדל אותה, לאחר הגירושין. כך גילה גבר שביקש לידיו את ארבעת הכלבים שהביאה אשתו לנישואין, שהם לא יתחלקו בגירושין, אלא יישארו בבעלות האישה בלבד.

לקריאת פסק הדין המלא ראו 57065-04-19 ע.י נ' צ.י

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

טורנדו לכתחילה: המהפכה הטכנולוגית שכבשה את המגזר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
צה"ל הוציא אזהרות פינוי לתושבי כפרים מצפון לנהר הזהראני
מצמרר: היתומים הרכים ילוו היום את אביהם, שנפטר מהמחלה ששיכלה את אחיהם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: כך פעלו לוחמי הכוחות המיוחדים מבסיסים עלומים סביב איראן
נשיא ארה"ב מעצבן, אך עדיין ראוי לאמון בנוגע לאיראן | מתמרנים עם טראמפ
טרגדיה: מרת פראדל הנדלר ע"ה נפטרה חצי שנה אחרי הלידה מהמחלה הקשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפקד יחידת ההנדסה של חיזבאללה - חוסל; משגר הותקף בדרום לבנון
הרדיפה נמשכת: כביש 1 נחסם הלילה במחאה על מעצר בחור ישיבה
אבל כבד באשדוד: מרת חנה כהן ע"ה נפטרה אחרי חודשיים של התמודדות עם המחלה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ראש המוסד רומן גופמן הגיע לשאת תפילה בכותל עם כניסתו לתפקיד
גיוס אינטרסים | מישהו גוזר קופון מרדיפת בני התורה, שגוררת תגובה ומגבירה את הכאוס

הכתבות המעניינות ביותר

"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים
אתמול בביהמ"ש ראיתי שוב: חיי חרדים שווים פחות / טור דעה חריף
תקופת הרישום לישיבות: מבט פנימה אל ההורות | מאמר חובה להורים
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
"אי אפשר לתאר כמה זה קשה"; שיחה נדירה בין רה"י למרן לקראת הנסיעה
בעצת מרן המשגיח: הוסף השם "חזקיהו" לגאון רבי דב הכהן קוק מטבריה
"אם כלל ישראל יכוונו בזה - הקב"ה יעשה מה שצריך": דבריו המטלטלים של מרן רה"י
קבלת פנים חגיגית לבחור הישיבה בשובו מהכלא הצבאי לישיבה

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-04 at 20.34
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
F250820SC07
"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
WhatsApp Image 2026-06-05 at 12.38
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים
דובר צהל בערבית
צה"ל הוציא אזהרות פינוי לתושבי כפרים מצפון לנהר הזהראני

המיוחדים

קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית

גלריות

שבע הברכות המרכזי ע''י מבצר הכוללים באר יוסף לרגל שמחת החתונה של בן ראש הכולל רבי ישראל יוסף קאהן (18)
שמחת השבע הברכות המרכזי בחצרות תולדות אהרן - משכנות הרועים
אירוסין לנינתו הראשונה של זקן המקובלים רבי דוד בצרי צילום ש.פ
ענבי הגפן: שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי דוד בצרי
סערדאהלי בביקור בארה''ק (12)
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
שמחת החתונה של בת הרבני הנגיד ר' ליפא פריעדמאן בן הרה''ח ר' משה משב''ק (16)
חצה"ק סאטמאר: שמחת החתונה לנכדת המשב"ק ובת הנגיד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture