בשבוע שעבר התקיים מפגש מרגש ויוצא דופן בין נציגות מועצות התלמידות מסמינרים שונים לבין הנהלת מחוז החרדי במשרד החינוך. במפגש, שהתקיים בזום, בלטה במיוחד נוכחותה של מועצת התלמידות מסמינר מעלות רבקה של אהל שרה – המועצה היחידה המייצגת סמינר של החינוך המיוחד.
התלמידות הציגו בגאווה בפני הנהלת המחוז את שורת ההישגים המרשימה שלהן מהשנה החולפת. מר שי קלדרון, מנהל המחוז החרדי, מר מאיר אסוף, מנהל מינהל חברה ונוער, והגב' אורלי בליצקי, מפקחת רשותית, הביעו התפעלות מיוחדת מיוזמות התלמידות, ביניהן סעודות ראש חודש משותפות, יריד בית ספרי עם דוכנים פרי יצירתן, ומבצע "שווה נקי".
"כשארגנו את היריד הבית ספרי," מספרת שמחה'לה, חברת מועצת התלמידות במעלות רבקה, "הרגשנו שאנחנו באמת יכולות לעשות דברים גדולים. תכננו, ארגנו והפעלנו את הדוכנים בעצמנו. זה נתן לנו ביטחון עצמי."
ואילו חברתה דסי, שיתפה בהתרגשות: "הבחירות למועצה היו חוויה מיוחדת. כל תלמידה הציגה את עצמה והרעיונות שלה, והצבענו בצורה דמוקרטית. זו הייתה הזדמנות להשמיע את הקול שלנו."
תלמידה נוספת ממעלות רבקה שהשתתפה במפגש היא רחלי ששיתפה: "להיות חברה במועצת התלמידות זה לא רק כבוד, זו אחריות. אנחנו מייצגות את כל התלמידות ופועלות בשבילן. זה נותן תחושה של משמעות והעצמה."
"ההישגים של מועצת התלמידות במעלות רבקה מדגימים את החזון של מייסדי אהל שרה, הרב והרבנית גינזבורג ע"ה," אומרת הגב' מלכה וינברג, מנהלת אהל שרה. "הם האמינו שכל אדם יכול להגיע למיצוי הפוטנציאל שלו כשניתנות לו ההזדמנויות המתאימות."
הצוות המקצועי המלווה את המועצה, בהובלת היועצת החינוכית ענבל צייטלין, זכה לשבחים מיוחדים מהפיקוח על המקצועיות והמסירות. גב' יהודית שטיינמץ, מנהלת בית הספר גשרים, תחתיו פועל סמינר מעלות רבקה, מציינת את ההעצמה המשמעותית שחוות התלמידות דרך פעילות המועצה.
בקרוב יתקיימו בחירות למועצת התלמידות החדשה לשנת הלימודים הנוכחית, כאשר המועצה היוצאת משאירה אחריה מורשת של מנהיגות, יוזמה והישגים משמעותיים.




















