לראשונה בישראל חברה המתמחה בניתוח מגמות בשוק הנדל"ן ביצעה עבור חדשות 'JDN' ניתוח שוק מדויק ואמין של מחירי השכירות ומגמות השוק החרדי בתחום הדירות להשכרה. חברת 'פינטק' המספקת לבעלי דירות ודיירים מגוון פתרונות פיננסים מבוססי טכנולוגיה מתקדמת וייחודית, ביצעה עבורנו את ניתוח מצב השוק החרדי באופן ממוקד ובנטרול השפעות של מחירי השכירות והיצע הדירות בשוק הכללי.
נתוני חברת WeCheck משקללים בכל חודש את מחירי עשרות אלפי הדירות שיוצאות לשוק השכירות. כמו כן, מתבצע אימות נוסף כאשר עסקת השכירות נסגרת- כלומר יש התחשבות במחיר הסגירה לעומת המחיר המבוקש. כך ניתן לקבוע באמצעות כלי BIG DATA את המחיר המדויק והאמין ביותר. כל הנתונים מתייחסים לדירות 1-5 חדרים, שכ"ד 1,000₪ – 15,000₪.
בנוסף ביצעה החברה מיפוי מדויק של שכונות חרדיות בערים מעורבות על מנת להגיע לנתוני האמת בשוק הפנים חרדי באופן מדויק.
רמי רונן, מנכ"ל Wecheck התייחס למגמה בשוק השכירות החרדי: "שוק השכירות בחברה החרדית פחות מושפע מהגורמים המקרו-כלכליים וממלחמת "חרבות ברזל". השווקים הגדולים, ירושלים, בני ברק, חיפה וטבריה, שמרו על עלית מחיר שנתית".
לדבריו: "ניתן לראות שלמרות ירידת המחירים בשוק הכללי, שווקים אלו הפגינו יציבות וכללי המשחק שם שונים. הביקוש בערים הללו הוא למגורים בקהילה ופחות מושפע משוק ההשכרה הכללי. כמובן שבסופו של דבר ישנה השפעה גם למלחמה וגם לנתוני המקרו-כלכלה, אבל ככלל אנחנו רואים שמדובר בשווקים יותר יציבים".
"חשוב לזכור שבערים שבהן נראים הבדלים גדולים באחוזי ההיצע מחודש לחודש, מדובר בכמויות היצע קטנות מלכתחילה, מה שמייצר תנודתיות באחוזי ההיצע, אך ללא השפעה מהותית על המחירים".
שכר דירה ממוצע לחודש לדירות 1-5 חדרים / 1,000-15,000 ש"ח

מניתוח הנתונים ניתן להסיק כי חודשי המלחמה השפיעו במקצת על אזורים מסוימים, עליה מתונה במחירים נרשמה גם בבני ברק וגם בטבריה אליה פונו לא מעט מתושבי גבול הצפון, ניתן לראות עלייה גם בירושלים ובאלעד.
זאת בניגוד למגמת ירידה במחירים שקיימת בערי העוטף נתיבות ואופקים, אפילו אשדוד שאינה מוגדרת כיישוב בעוטף אולם היא טווחה הרבה פעמים בתחילת המלחמה, גם שם נרשמה ירידה במחירי השכירות. כך שבסך הכל במדד כלל ארצי ישנה מגמה של ירידה במחירי השכירות בשיעור של 1.9%- ביחס לשנה שעברה.
סך היצע הדירות דירות 1-5 חדרים / 1,000-15,000 ש"ח

בהתאמה לעלייה במחירי הדירות ניתן להתרשם מהנתונים בטבלה שהיצע הדירות בערים המבוקשות יורד באופן מקביל לעלייה במחיר. כך הדבר גם בערים בהם נרשמה ירידה במחירים תוך שמן הצד השני ניכרת עליה בהיצע הדירות המיועדות להשכרה.
*שכונות חרדיות בלבד
**כל הארץ – מדד ארצי של השוק הכללי בישראל





















באיזה גודל דירה מדובר ? מהטבלאות לא ניתן להבין כלום
כתבה חפיפניקית