האם מפעל ייבוש החלב של תנובה הוא הגורם לזיהום הסלמונלה בשטראוס? משרד הבריאות בודק חשד לזיהום בקו הייצור של אבקת חלב במפעל תנובה, המשמשת חומר גלם למוצרים רבים בשוק, כולל מוצרי שטראוס. האבקה משמשת בין השאר לייצור גלידות וממתקים. יש לציין כי תנובה היא היחידה בישראל בעלת מפעל לייצור אבקת חלב מחלב גולמי, ולמעשה הינה ספקית אבקת החלב הבלעדית לכל התעשייה.
“חשוב להבהיר שמדובר במוצר שאינו משווק לאנשים אלא למפעלים שממשיכים בעיבוד של המוצר, לרוב תוך חימום שלו, שמונע התרבות חיידקים במידה והם קיימים במוצר”, נמסר מטעם משרד הבריאות. “בדיקות של מוצרים סופיים שהשתמשו באבקת החלב כחומר גלם יצאו עד כה תקינים וללא זיהום. משרד הבריאות ממשיך בבדיקות לחקירת החשד”.
מחברת תנובה נמסר בתגובה: “בבדיקה של משרד הבריאות נמצא חשד לזיהום באחד מקווי הייצור של אבקת החלב. חשוב להבהיר שמדובר במוצר שאינו משווק לצרכנים ושהינו חומר גלם לתעשייה ולמפעלים שמייצרים בתהליכי הייצור לרוב תוך חימום ופיסטור שמונע התרבות חיידקים אם הם קיימים במוצר. בדיקות של מוצרים סופיים שהשתמשו באבקת החלב כחומר גלם יצאו עד כה תקינים וללא זיהום. אנו פועלים בתיאום מלא עם משרד הבריאות ובהתאם להנחיותיו”.
רק היום הודיעה חברת שטראוס לבורסה כי היא מעריכה שבעקבות אירוע הסלמונלה במפעלי השוקולד והממתקים של עלית בנוף הגליל, הרווח הנקי שלה ל-2022 ייחתך ב-230-170 מיליון שקל.
החברה ערכה איסוף יזום לכל מוצרי מפעל הממתקים, סגרה את מפעל הממתקים ומפעל השוקולד הגולמי עבור ניקוי אחרי שהתגלו שם עשרות דגימות של מוצרים נגועים בסלמונלה שלא יצאו ככל הנראה לציבור. הייצור מחדש יחל שם בעוד כשלושה חודשים או פחות עד תיקון הליקויים שנמצאו בו כך לפי החלטת שירות המזון הארצי במשרד הבריאות.