כ-65 שנה לאחר שהחלו להיערם עדויות על היעלמות ילדי תימן והבלקן, ייפתח לראשונה בשבוע הבא, קבר של אחד הילדים החשודים כי נעלמו, והגופה תובא לחקירה במכון לרפואה משפטית באבו כביר. ההחלטה הגיעה לאחר עתירתן של חמש משפחות לבית המשפט בבקשה לפתוח את הקבר.
המטרה היא לאפשר את הוצאת שרידי הגופה לשם זיהויה ובכלל זה לקיחת דגימת DNA לשם עריכת בדיקת קשרי משפחה מול המשפחה. פתיחת הקבר תעשה בהתאם לבקשת המשפחה וצו של בית המשפט שניתן בהתאם להוראות החוק האמור.
על פי התכנית, ביום ראשון בשבוע הבא המצבה תוזז ויום למחרת יפתחו את הקבר ויעבירו את הממצאים לבדיקה. לטענת המשפחה, הם סורבו לבקשתם לקבל את בדיקת ה-DNA לבדיקה פרטית. החוקר מטעמם יהיה נוכח רק בפתיחת הקבר ולקיחת הממצאים.
התינוק הוא עוזיאל חורי, שמשפחתו עלתה ב-1948 מתוניסיה. ב-1952 נולדו עוזיאל ואחיו, ובהיותו כבן שנה חלה עוזיאל, נלקח על ידי שירותי הרווחה, הועבר לבית חולים וכעבור זמן קצר קיבלה המשפחה הודעה שהוא הלך לעולמו. הוא קבור בבית העלמין סגולה בפתח תקווה.
ממשרד הבריאות נמסר כי הדבר נעשה מתוך "רצון להגיע לחקר האמת ולהסיר את חששות המשפחות בדבר זהות יקיריהן". עוד צוין כי משרד הבריאות תמך בשעתו בחקיקת החוק ונטל על עצמו להיות אמון וממונה על ביצועו של חוק זה, "מדובר באירוע רגיש ומורכב ואנו עושים את מירב המאמצים שיעשה באופן מכבד לטובת המשפחה".




















