עשרות פלסטינים בהר הבית. צילום: לפי סעיף 27א'
עימותים פרצו הערב (שני) בין שוטרים ופלסטינים בהלווייתו של ווליד אלשריף, הפלסטיני שמת לאחר שנפצע במהומות בהר הבית לפני כשבוע. מסע ההלוויה של אלשריף החלה במזרח ירושלים לאחר שגופתו הועברה לידי משפחתו אחר הצהריים.
במהלך מסע ההלוויה פרצו עימותים בא-טור וליד אחד משערי הר הבית. הפלסטינים פרסמו תמונות של האמבולנס שנשא את הגופה כשחלונותיו מנופצים וגלגליו מנוקבים, לטענתם בשל מתקפת השוטרים עליו. המשתתפים במסע ההלוויה יוצאים מהר הבית לכיוון בית הקברות ברחוב צאלח א-דין. רבים נושאים דגלי פלסטין ודגלי חמאס וקוראים קריאות לאומניות.
מהמשטרה נמסר כי היא פועלת נגד מיידי אבנים ובקבוקים בעיר העתיקה בירושלים. לפי הודעת המשטרה, רכב נסע במהירות לעבר לוחמי מג"ב בא-טור ופגע בעובר אורח. בעקבות כך ירו השוטרים לכיוון גלגלי הרכב, ועצרו חמישה חשודים שהיו ברכב – שלושה תושבי קלנדיה, תושב סילוואן ותושב הצפון. החשודים והשוטרים לא נפגעו.
א-שריף נפצע בראשו בחודש שעבר בזמן ששוטרים פרצו להר הבית תוך כדי ירי כדורי ספוג. במשטרה טענו כי הוא יידה לעברם אבנים ואז נחבל כשנפל בעת מנוסתו, אולם גורמים פלסטינים שהיו בהר באותו יום אמרו כי הוא נפגע מכדור ספוג.
הסרטון מופץ ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעל זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלם ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש בתמונה נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים





















חייבים לעצור את זה