בעלי מאפיות אנג’ל וברמן פנו ליו”ר ועדת המחירים יובל טלר חסון, ודרשו ממנו לעדכן באופן מיידי את מחיר הלחם שבפיקוח זאת בהתאם לתוצאות בדיקת הבסיס. הפניה הוגשה באמצעות עו”ד ירון קוסטליץ המייצג את מאפיות ברמן ואנג’ל, והעתק שלה שוגר גם אל שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ואל המפקחת על המחירים (הזמנית) רימונה חן.
בבקשתם שמסתמכת בעיקר על דיוני הוועדה בנוגע ל”בדיקת הבסיס למוצרי הלחם המפוקחים”, בה הוחלט להמליץ על שינוי רמת הפיקוח שתחול על מוצרי הלחם שבפיקוח, הם מזכירים כי בהודעה שהפיצה שרת הכלכלה אורנה ברביבאי לכלי התקשורת, הודיעה כי “בשלב זה שלא לקבל את המלצת הוועדה”.
בבקשת בעלי המאפיות נכתב: “מדובר בשיא חדש של זלזול בהמלצות דרג מקצועי. קשה להפריז בחומרת התנהלותה של שרת הכלכלה והתעשייה, אשר במחי-יד החליטה “לזרוק לפח” את החלטת הוועדה, החלטה שנדונה ע”י דרגי המקצוע באופן יסודי, וכן בשיתוף עם רשות התחרות" הם מוסיפים: “החלטתה הנמהרת של שרת הכלכלה להותיר את הפיקוח על מחירי הלחם שבפיקוח, מבלי שבחנה כלל את החלטת הוועדה לעומקה, מנוגדת להוראות הדין, מונעת אך ורק ממניעים פוליטיים פסולים, ותיתקף על-ידי מרשותינו בהקדם בערכאה המתאימה”.
בעלי המאפיות פונים במכתב גם ליו”ר ועדת המחירים, וטוענים כי ההחלטה שהתקבלה ובעדת המחירים ולפיה במידה והשרים לא יקבלו את המלצת הוועדה להעביר את הפיקוח על מוצרי הלחם הרי שהוועדה ממליצה על עדכון מחיר הלחם שבפיקוח בהתאם לתוצאות בדיקת הבסיס – ולא מורה על עדכון מחיר הלחם שבפיקוח, ללא צורך באישור השרים – מנוגדת לדין. בעלי המאפיות טענו: “שעה שוועדת המחירים היא היא המוסמכת, באופן בלעדי, לפעול לפי פרק ו’ לחוק ולקבוע את אמות המידה לפי סעיף 27 לחוק; ולא השרים. עוד הוסיפו: “משכך, ועדת המחירים אינה יכולה להתפרק מסמכותה להורות על העלאת המחיר, ולגלגל סמכות זו לגורם זר”. לאור דחיית שרת הכלכלה את המלצת הוועדה, קוראות מאפיות אנג’ל וברמן ליו"ר הועדה יובל טלר חסון כי, “הרי שבהתאם להחלטת הוועדה עצמה, חובה על הוועדה לעדכן לאלתר את מחירי הלחם שבפיקוח בהתאם לסמכות – ולחובה – הנתונה לה על-פי חוק”.
בעלי המאפיות הוסיפו לטעון גם בעניין העלאת מחירים לאלתר. “תוצאות בדיקת הבסיס שפורסמו בהחלטת הוועדה עודכנו ביחס למדדי חודש מארס 2022, למרות שבמועד פרסום החלטת הוועדה כבר פורסמו מדדי חודש אפריל 2022. משכך, על הוועדה לעדכן את חישוביה בהתאם למדדי אפריל 2022, ובהתאם לכך להורות על עדכון מחיר הלחם שבפיקוח – לאלתר".
“בנוסף לאמור, נפלה טעות סופר חישובית בהחלטת הוועדה שיש לתקנה. שיעור ההצמדה של סל התשומות מדצמבר 2019 למרץ 2022 העולה מהלוח שבחלק ב’ של החלטת הוועדה הוא 4.8%, ואילו המחירים המוצגים כמחיר החדש לקמעונאי במחירי 3/2022 עודכנו בהשוואה למחירי דצמבר 2019 בשגגה בשיעור של כ-2.5% בלבד. כאשר מחשבים את שיעור ההצמדה של סל התשומות למדדי אפריל 2022, שיעור עליית המחיר הוא 6.63%, ונגזרים ממנו המחירים הבאים לקמעונאי במחירי אפריל 2022: 5.24 ₪ ללחם אחיד (כהה) 750 גר’; 5.78 ₪ ללחם אחיד (כהה) פרוס וארוז 750 גר’; 5.24 ₪ ללחם לבן 750 גר’; 4.22 ₪ ללחם לבן פרוס וארוז 500 גר’; 4.66 לחלה או מאפה שמרים 500 גרם”, כתבו בעלי המאפיות.
כאמור, במטרה להעלות את מחירי המאפים שבפיקוח באופן מיידי, מתכוונים בעלי המאפיות לעתור על החלטת וועדת המחירים ועל החלטת שרת הכלכלה שלא לקבל את המלצתה.