חמישה דיירים במעון לבעלי מוגבלויות “נווה רם” ברכסים לקו בהרעלת מזון בעקבות בשר מקולקל. הורי הדיירים דווחו שהם אושפזו במיון בעקבות ההרעלה ומצבם מוגדר קל.
נציין כי לפני כשלושה שבועות מתו שלושה דיירים במעון לבעלי מוגבלות בחולון בעקבות הרעלה במזון. אחד מהדיירים שמתו במעון לבעלי מוגבלויות היה בשנות ה-80 לחייו, אחרת בשנות ה-60 לחייה והשלישית בשנות ה-40 לחייה. מאז נודע המקרה, כ-30 מדיירי המעון חוו תסמינים של הרעלת מזון, ושלושה מהם מאושפזים בבית החולים וולפסון.
צוות של המשרד שהגיע למקום בעקבות המקרים גילה ליקויים במטבח המעון ופתח בחקירה. מנכ”לית משרד הרווחה והביטחון החברתי, סיגל מורן, הורתה על הקמת ועדת בדיקה להתנהלות המעון במכתב ששלחה היא כתבה: “על פי הממצאים שהגיעו הבוקר מדובר בהרעלת מזון שמקורה בבשר טחון. לא ידוע (וכנראה גם לא ניתן יהיה לדעת) אם זה הגיע עם הבשר או נגרם מטיפול לא נכון. למטבח יש אישור משרד הבריאות. שלושת הדיירים שנפטרו היו במצב בריאותי מורכב, ולכן רמת הרגישות שלהם למרבה הצער הייתה גבוהה”.
מקור החיידק שנמצא אצלם בדרך כלל במוצרי עוף ובשר שמוגשים ממטבח מוסדי כגון קייטרינג או מסעדה. הוא גורם לרוב לשלשול, כאבי בטן קשים ובחילה, אך המחלה קלה יחסית. התמותה מהחיידק נדירה, אלא במקרים של מבוגרים מדוכאי חיסון.