אחרי ששלושה חוסים במעון “בית דפנה” נפטרו מאכילת מזון מקולקל, מפרסמים כעת (ראשון) במשרד הבריאות את הדו”ח עם הממצאים שעלו מחקירת המקרה הקשה. “משרד הבריאות – עיקרי דו”ח הבקרה במעון בית דפנה: בעקבות מידע שהגיע ממשרד הרווחה על האירוע במעון ״בית דפנה״ שבחולון, בוצעה ביום ראשון בקרה של צוות בריאות הסביבה”, נמסר.
צוות בריאות הסביבה של לשכת הבריאות המחוזית תל אביב ביצע את הבדיקה במוסד המדובר. בבקרה התגלו ממצאים שחלקם חמורים בתחזוקה, ברמת הניקיון במוסד ובמטבח. בין ממצאי הדוח נמצאו הליקויים הבאים: לא הייתה הקפדה על הפרדת מזונות בתהליכי הבישול השונים, אין נוהלי עבודה תקינים לטיפול באוכל, ורמת ניקיון הכלים לקתה בחסר.
לאור זאת ולאור התחלואה החמורה נסגר כזכור המטבח מידית. ממצאי הבקרה מצביעים על כך שהתחלואה נבעה מטיפול לקוי בבשר שגרם לזיהומו ולתחלואה הנרחבת במוסד. בתרביות מזון שנלקחו צמח חיידק מסוג קלוסטרידיום פרפרינגס אותו חיידק צמח גם בתרביות צואה מ-7 מטופלים דבר המעיד על מקור הזיהום.
במסגרת ההתפרצות חלו 33 דיירים, מתוכם 9 פונו לטיפול בבית החולים ו- 6 אושפזו. 3 מטופלים נפטרו – מקרה אחד של פטירה אירע פתאומית במוסד ושניים תוך טיפול בבית החולים. אחרי פרסום הדו”ח של משרד הבריאות לציבור, הוסיפו ועדכנו במשרד הבריאות כי העבירו את הפרטים לגורמים הרלוונטיים: “הדו”ח הועבר למשרד הרווחה ולמשטרת ישראל”.