צילום: חסן ג'די/פלאש 90

לאחר מאבק ארוך: הושג הסכם בין משרדי האוצר והחקלאות לבין החקלאים

משרד האוצר והחקלאות הודיעו היום כי השיגו הסכם כולל חדש עם החקלאים, זאת בתום מאבק של למעלה משנה. במסגרת ההסכם תוגדל התמיכה הישירה, יורדו המכסים על מגוון פירות וירקות, תבוטל האגרה השנתית על העסקת עובדים זרים

כתבות נוספות בנושא:

משרד האוצר והחקלאות הודיעו היום (שני) כי השיגו הסכם כולל חדש עם החקלאים, זאת בתום מאבק של למעלה משנה. במסגרת ההסכם תוגדל התמיכה הישירה, יורדו המכסים על מגוון פירות וירקות, תבוטל האגרה השנתית על העסקת עובדים זרים בחקלאות ותופחת אגרת הבקשה לעובד.

עוד סוכם כי יקבע מנגנון שמחייב את המדינה לשפות ולפצות את החקלאים במידה ותהיה עליה במחירי המים. בנוסף המדינה תפעל להשלמת הליכי החקיקה לסימון ארץ המקור במוצרי חקלאות ולמנוע את הניסיון לשנות את כללי הגנת הצומח ולהגן מכניסת מזיקים ווירוסים לחקלאות ישראל.

כמו כן נקבע תיקצוב של כ-600 מיליון ש"ח למחקר ולפיתוח בענפים בחלוקה שווה על פני השנים 2022 – 2026, השקעות הון בענפי הצומח, הקמת מתקנים אגרו-וולטאיים והגדלה של היצע הקרקעות לפרויקטים סולאריים בשטחים חקלאיים תוך מתן תמורה הולמת לחקלאים והבטחת המשך הפעילות החקלאית. ההסכם צפוי להיות מאושר כפוף לאישור הנהלת התאחדות חקלאי ישראל.

בהודעה שפרסם יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח חשף את עיקרי ההסכם:

הגדלת התמיכה הישירה: התחלנו בתמיכה ישירה של 100 ש״ח לדונם. במסגרת ההסכם: החקלאים יקבלו תמיכה ישירה עד כ – 950 ש״ח לדונם למטעים. המשמעות: התמיכה הישירה לחקלאי גדלה בפי 10 מההסכם המקורי.

שינוי בצו המכס – הצלחנו לשמור על הגידולים המשמעותיים והמרכזיים כמו פלפל, עגבניה, גזר, תפוח אדמה, תפוחים ואפרסקים והגדלנו את ההגנה המכסית בצורה משמעותית בכדי לשמור על הייצור המקומי באזורי הגליל, גולן ועוטף עזה. המשמעות: שמירה על גידולים חקלאיים משמעותיים בעיקר באזורים האסטרטגיים- עוטף עזה והנגב, הערבה התיכונה והגולן והגליל (ולפי קריטריונים של יישוב סמוך גבול, ישובי עדיפות לאומית ושאר הישובים).

הורדת התשומות לעובדים הזרים: ביטול האגרה השנתית על העסקת עובדים זרים בחקלאות בסך 1,200 ₪ לשנה, הפחתה משמעותית של אגרות הבקשה לעובד בסך 620 ₪ המשולמות בגין העובדים הזרים בחקלאות (אגרות הבקשה ישולמו עבור חקלאי במקום להיות משולמות עבור כל עובד בנפרד) וניכוי חודשי משכר העו״ז על ידי קידום תקנות להעלאה משמעותית של הסכום המותר בניכוי.

מניעת עליית מחירי המים – נקבע מנגנון שמחייב את המדינה לשפות ולפצות את החקלאים במידה ותהיה עליה במחירי המים*

הגנת הצומח – מנענו את הניסיון לשנות את כללי הגנת הצומח ולהגן מכניסת מזיקים ווירוסים לחקלאות ישראל .

חקיקה תומכת ייצור מקומי – מכירה ישירה וסימון ארץ מקור: הממשלה תפעל להשלמת הליכי החקיקה לסימון ארץ המקור במוצרי חקלאות, לעידוד השקעות הון בחקלאות וכן תקודם חקיקה שתאפשר מכירה ישירה בשטח חקלאי.

השקעה בחקלאות הישראלית: תיקצוב של כ-600 מיליון ש"ח למחקר ולפיתוח בענפים בחלוקה שווה על פני השנים 2022 -2026, השקעות הון בענפי הצומח, הקמת מתקנים אגרו-וולטאיים והגדלה של היצע הקרקעות לפרויקטים סולאריים בשטחים חקלאיים תוך מתן תמורה הולמת לחקלאים והבטחת המשך הפעילות החקלאית.

ראש הממשלה יאיר לפיד אמר: "אני מבקש לברך את שר החקלאות פורר, שר האוצר ליברמן, יו"ר הכנסת מיקי לוי, וכמובן את החקלאים והחקלאות הישראלית על ההסכם החשוב שהושג. החקלאות הישראלית היא ערך והיא עתודת המזון של כולנו. הממשלה הזאת הצליחה להביא להסכם שיביא את החקלאות הישראלית במחיר הוגן לצרכן הישראלי ובאותה העת תשמור על הנכס של החקלאות והחקלאים".

שר האוצר ויו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן כתב: "הרפורמה בחקלאות יוצאת לדרך. מורידים מכסים, משקיעים בחקלאות הישראלית, מעלים את המגוון ומורידים מחירים. רק ככה עושים מהפכה".

סגן שר הביטחון ושר החקלאות לשעבר, אלון שוסטר הגיב להסכם: "לאחר שנה שלמה של מאבקים הגענו סוף כל סוף להסכם ראוי בענף הצומח. מדובר בהישג שהתקבל בישורת האחרונה של הכנסת ויבטיח רפורמה טובה, מוסכמת ומתואמת בענף החקלאות, אשר תטיב עם הצרכנים, המגדלים והחקלאות הישראלית כולה. צעד זה, מהווה רכיב משמעותי לשמירה על בריאות הציבור והצומח והבטחת ביטחון המזון של כלל אזרחי ואזרחיות מדינת ישראל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרמה בשחקים מעל הים התיכון: מטוסי קרב הוזנקו לעבר מטוס אזרחי שניתק קשר
אסון בחיפה: אדם נהרג בפיצוץ רכב בשכונת קריית חיים
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן מקשיחה עמדות: "לא ננהל מו"מ עד להפשרת הנכסים"
תאונה קשה בתחנת רעננה דרום: גבר נפגע מרכבת
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שדרוג היסטורי לכיפת ברזל: שולבה עם מערכת הלייזר "אור איתן"
דרמה בארה"ב: אסירים השתלטו על בית מעצר והחזיקו סוהרים כבני ערובה
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עזה: חוסל מחבל חמאס שהתעלל בשורד השבי רום ברסלבסקי 
פוטין מודה בנזקי התקיפות האוקראיניות: "נוצרו בעיות ומחסור בדלק"

הכתבות המעניינות ביותר

''התחזו לשליחים במטרה לבלש'': חקירות סמויות בביטוח הסיעודי האם זה חוקי?
מדינה של נכים: "כאוס תגי הנכה" זינוק של 501% במספר המשתמשים
בלעדי ל-JDN: הפקרות בבני ברק אופנוע נגנב לאור יום
השקל מתחזק: הדולר נסחר ב-2.98 שקלים לקראת החלטת הריבית
דוח העושר: כמה מיליונרים חיים בישראל?
בשורה לעולם התורה: ועדת הכנסת אישרה את "חוק יסוד לימוד תורה" לקריאה ראשונה
''רודפת את עולם התורה'': היועמ"שית מנחה על שלילת הנחות בצהרונים כבר בשנה הקרובה
בשורה משמחת לציבור החרדי: חוף צאנז בנתניה נפתח מחדש
כנראה מהתייבשות: גבר כבן 80 נמשה ללא רוח חיים מים המלח
וואטסאפ

חדש באתר

Old jewish men sit in wheel chairs infront of the wailing wall
''התחזו לשליחים במטרה לבלש'': חקירות סמויות בביטוח הסיעודי האם זה חוקי?
.
דרמה בשחקים מעל הים התיכון: מטוסי קרב הוזנקו לעבר מטוס אזרחי שניתק קשר
B1GA8ZBZmze_0_0_1280_719_0_x-large
אסון בחיפה: אדם נהרג בפיצוץ רכב בשכונת קריית חיים
מוג'תבא חמינאי
איראן מקשיחה עמדות: "לא ננהל מו"מ עד להפשרת הנכסים"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

בית שמש סיום ליקוטי מוהר'''ן עם ר' יהודה ארי' דייטש (15)
בית שמש: מאות בסיום ליקוטי מוהר''ן עם הגה''צ ר' יהודה ארי' דייטש
מעמד כבוד התורה ביאלה צילום יהושע פרוכטר (19)
מעמד כבוד התורה למאות תלמידי ישיבת קטנה ביאלא
עצרת בב''ב נגד הגיוס (28)
הגר"י יוסף בעצרת בבני ברק: "חיילים נופלים בגלל שפוגעים בלומדי התורה"
029A2608~1 (1)
עם כבשים 'מיוחסים': מעמד "ראשית הגז" מיוחד במעונו של פוסק הדור

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture