שבוע אחרי שביקר בישראל, ותועד לוחץ ידיים בין השאר ליו"ר האופוזיציה ויו"ר הליכוד חבר הכנסת בנימין נתניהו, בבית הלבן בוושינגטון מודיעים הצהריים (חמישי) כי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, נמצא חיובי לנגיף הקורונה. ביידן נמצא חיובי לנגיף אחרי בדיקת קורונה שביצע. עם זאת, בבית הלבן ביקשו להרגיע את הרוחות והדגישו כי מצבו של הנשיא הוא "טוב".
ביידן, נשיא ארצות הברית בן ה-79, נמצא הצהריים כאמור חיובי לנגיף הקורונה אחרי בדיקה שביצע. בחודשים האחרונים המליצו רופאיו של ביידן שיישמר מאנשים מחשש שיידבק בנגיף, הידבקות לא קלה לאדם בגילו. עם זאת, בבית הלבן מיהרו להבהיר שאין לאזרחי ארצות הברית ממה לחשוש. בבית הלבן עדכנו על ההידבקות, והוסיפו כי מצבו "טוב" כאמור.
לפי הודעת הבית הלבן, מצבו של ביידן טוב מאחר והוא "פיתח תסמינים קלים בלבד". לא ידוע עדיין איפה בדיוק נדבק הנשיא הקשיש, אך על אף אזהרות רופאיו תועד ביידן לוחץ ידיים למספר אישים במהלך ביקורו בשבוע שעבר במזרח התיכון, בין היתר כאמור לבנימין נתניהו. בסעודיה, שם ביקר ביידן אחרי ישראל, נראה ביידן נותן אגרוף בלבד למנהיגים המקומיים ולא לוחץ ידיים.
מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קארין ז'אן פייר, מסרה כי "הנשיא נמצא הבוקר חיובי לקורונה. הוא קיבל שלושה חיסונים כנגד הנגיף וחווה תסמינים קלים בלבד. הנשיא החלט ליטול פקסלוביד (תרופה כנגד קורונה). הנשיא ייכנס לבידוד בבית הלבן ולא ייצא משם, בהתאם להנחיות הקורונה של ארגון הבריאות. עם זאת, גם מביתו ימשיך הנשיא וימלא את חובותיו ומטלותיו".





















נדבק מגנץ לא מלפיד
נדבק מגניב לא מלפיד