מתוך הפריצה. צילום: טוויטר
הקפיטול 2? מאות אנשים פרצו היום (ראשון) למבני הממשל בברזיליה, עיר הבירה של ברזיל, כולל לבניין הקונגרס. לפי הדיווחים מהתקשורת המקומית מדובר בתומכיו של הנשיא המפסיד ז'איר בולסונארו ששוהה בחו"ל, שדורשים להדיח את דה-סילבה, הנשיא שניצח בחודש האחרון את בולסונארו. דה-סילבה עצמו לא היה בבניין הקונגרס, בזמן שהמקום נפרץ בידי ההמון.
מתיעודים שמגיעים מברזיל יש כאלו שמגדירים זאת כ"קפיטול 2", בדומה לאירוע הפריצה לבניין הממשל האמריקני על ידי מאות מתומכיו של הנשיא שהפסיד אז לג'ו ביידן, דונלד טראמפ. השלטונות סגרו את האזור סביב הקונגרס עם גדרות ומחסומים, אך תומכיו של בולסונארו, שהגיעו למקום באוטובוסים ועם ציוד של דגלים ומקלות, הצליחו לפרוץ את החסימות.
הפריצה התרחשה במקביל גם לבניין הפרלמנט בברזיל, גם למעונו הרשמי של הנשיא הנבחר דה-סילבה וגם לבניין בית המשפט העליון שממוקם ככל הנראה באותו המתחם. המשטרה עדיין לא התחילה לפזר את המפגינים, שתועדו בין היתר שוברים זכוכיות במבנה הקונגרס. כמה עשרות מהם אף טיפסו פיזית על גג בניני הממשלה, ודה-סילבה הודיע שהוא שוקל לערב את הצבא.
בהמשך, דווח כי אנשי המשמר של בתי המשפט בברזיל הצליחו להחזיר לידיהם את השליטה על בית המשפט העליון – אחד המבנים אליהם כאמור פרצו המפגינים. בתקשורת בברזיל דיווחו כי חלק מהשוטרים שהוזנקו לזירת הפריצה, שיתפו פעולה עם המפגינים מאחר והם גם תומכים בבולסונארו. חלק מהשוטרים אף עודדו את המפגינים להשחית את המתחם.
מוקדם יותר, שר המשפטים הברזילאי פלביו דינו אמר כי שוחח עם מושלים על "מעשים אנטי-דמוקרטיים" המתרחשים ברחבי המדינה ואמר כי הוא מקווה שהמשטרה לא תצטרך לפעול נגד מעשים מסוג זה. "אתמול דיברתי עם המושלים, כולל אלה שאינם מהמחנה הפוליטי שלנו. אנחנו רוצים שהחוק ינצח ושלא יהיו פשעים. אני בברזיליה, אני מקווה שלא יתרחשו אירועים אלימים ושהמשטרה לא תצטרך לפעול. 'תפיסת השלטון' יכולה להתרחש רק ב-2026, בבחירות חדשות", כתב.
מתוך הפריצה. צילום: טוויטר





















גויים