בעקבות החיסולים בשכם: עשרות צעירים פלסטינים הציתו צמיגים בגדר הגבול בין רצועת עזה לישראל – על פי הוראת חמאס. במקביל, הפלסטינים מדווחים כי היום נערכה שביתה כללית, בגדה, ברצועה ובמזרח ירושלים במחאה על "הטבח בשכם" אתמול.

השביתה
בתוך כך, מפקד הימ"מ, משמר הגבול ומחוז תל אביב לשעבר במשטרה, ניצב בדימוס דוד צור, התראיין היום ב-103FM, והתייחס למתיחות הביטחונית ביהודה ושומרון ומזרח ירושלים בצל המבצע בשכם.
"מה שהמפכ"ל מתריע ובצדק, המשטרה קטנה באופן כללי כאמירה נכונה, ובטח בתקופה שבה היא מתוזזת כפי שהיא מתוזזת", אמר צור בפתח דבריו, "צריך לבחור נכון את המקומות ואת הקרבות שאליהם אתה נכנס. במובן הזה, התשה של מחוז ירושלים, גם לגבי 'חומת מגן 2' על המדרכה של השר, וגם בהקשר של המחאה ששואבת המון כוחות מהמשטרה, בסוף צריך להגיע למקום הזה כשאנחנו בוחרים את הקרבות שאותם אנחנו רוצים, כי הרמדאן הזה עושה רושם שהולך להיות נפיץ מאוד ומתריעים על זה כבר זמן רב כל רשויות הביטחון".
"אני חושב שאנחנו מגיעים למצב שבו הארגון הזה מתנהל תזזיתית, בצורה מאוד לא קוהרנטית, אני לא מדבר מתוך הארגון, המפכ"ל הוא איש מקצוע", הוסיף, "צריך לתת להם לעבוד, כנ"ל הרמטכ"ל וראש השב"כ. אנחנו רואים מה הם יודעים לעשות כשנותנים להם לעבוד. אין ספק שממשלה צריכה להכתיב מדיניות, אבל אפילו מבצע טקטי מדהים כמו אתמול, בסוף הקבינט צריך להחליט מה סדרי העדיפויות שלו".

צילום: פלסטיני
לאחר מכן אמר צור כי "אני חושב שקודם כל הכוח צריך להיות באמת מופנה למקומות הרגישים. הולך להיות לנו ניסיון גם להבעיר את השטח. ההסתה היא איומה והאירועים בהר הבית הולכים להיות המוקד אולי הכי רגיש, לכן הנושא של הר הבית יצטרך להיות מנוהל בצורה מאוד מקצועית שבה יתנו למפכ"ל לנהל את זה ולא לעשות כל מיני פרובוקציות מבחוץ שעלולות להדליק את השטח".
כמו כן, אמר מפקד מג"ב לשעבר: "כשמחליטים שמטפלים בפיתות ובמקלחות של האסירים, ומכניס לתוך הדבר הזה עוד אלמנט שהוא מאוד רגיש, מבלי להתייעץ עם רשויות הביטחון – ופה אולי המרכיב המרכזי, אנחנו כל פעם נדהמים מחדש מהביטול והעובדה שמזלזלים פה בוותק ובניסיון של אנשי המקצוע האלה, מתוך או שחצנות או איזו בורות ומקבלים החלטות בשלוף. ראש הממשלה הוא הבן אדם הכי מנוסה שיש, ושר הביטחון אגב. הם שני האנשים שאולי הכי חשוב שיהיו עם אצבע על הדופק, ולא לעשות כל מיני פעולות, כמו שאני קורא איומים חדשות לבקרים".
לסיום נשאל צור האם צריך להכניס כוחות מג"ב לירושלים, והשיב: "מג"ב ירושלים הוא המג"ב הכי גדול. בסוף מג"ב מהווה כוח מאוד משמעותי בתוך משטרת ישראל. הדיון לכאורה, הוא האם לוקחים את כוחות מג"ב איו"ש ומכפיפים אותם ישירות למשרד לביטחון לאומי. זה לא יקרה. בסוף צריך להקשיב לרמטכ"ל גם היוצא וגם הנוכחי כדי להבין שפעולה כזאת, לא רק שהיא יכולה לייצר כאוס ופוגעת באחדות הפיקוד, היא גם מחלישה מאוד את הפעילות שלנו באיו"ש. יש זמן לדון בדברים האלה, לא חייבים לעשות את זה ערב הרמדאן, גם ככה המצב הוא די נפיץ".




















