סקר מנדטים חדש שפורסם הערב (חמישי) בערוץ 14, ונערך בידי מכון הסקרים דיירקט פולס, חושף תמונה מעניינת בנוגע להתאמה לראשות הממשלה ובפרט בחלוקה לגושים.
עם זאת, בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה נראה כי גנץ ממשיך להוביל על נתניהו, עם 48% תמיכה אל מול 41% בלבד לראש הממשלה המכהן. 11% השיבו כי הם אינם מאמינים במישהו מהם המתאים לתפקיד. מנגד, בהשוואה בין ביבי ובין יאיר לפיד, ביבי זוכה ליתרון עם 42%, בעוד שלפיד נמצא מאחוריו בפער עם 34%. הפעם 24% מאמינים כי אין אדם מתאים לתפקיד.
על פי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד נותרה המפלגה הגדולה בכנסת, אך בהפרש קטן מהמחנה הממלכתי של בני גנץ שזוכה ל- 26. יש עתיד היתה מקבלת בסקר 15 מנדטים, ש"ס – 10, ישראל ביתנו – 8, יהדות התורה – 6, עוצמה יהודית – 5, הציונות הדתית – 5, רע"מ – 5, חד"ש-תע"ל – 5, מרצ – 4.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה הן בל"ד (2.2%) והעבודה (1.3%). גוש הימין לא היה משיג רוב בכנסת, אך גם הגוש הנגדי היה נזקק לעריקים מימין או להישען על המפלגות הערביות.




















