גורם בלשכת ראש הממשלה אמר היום (שני) כי בנימין נתניהו נערך לפיטורי שר הביטחון יואב גלנט תוך זמן קצר. בסביבת נתניהו נמצאים במשא ומתן עם יושב ראש מפלגת הימין הממלכתי, גדעון סער, על מנת שיחליף את גלנט בתפקיד. הרקע לפיטורי גלנט, אם יקרו: המלחמה הקרובה בצפון, סוגית חוק הגיוס ונושאים נוספים שגלנט לא מיישר קו בהם עם נתניהו. לשכת ראש הממשלה מסרה: "הפרסומים בעניין משא-ומתן עם גדעון סער אינם נכונים". לשכת גדעון סער מסרה: "בנושא מו״מ להצטרפות לממשלה – אין כל חדש בנושא".
לפי הדיווחים, הלילה אף התקיימו התייעצויות בנושא בסביבת נתניהו. ראש הממשלה היה מעוניין להכניס את סער לממשלה בהקדם, ובלי קשר להזיז את שר הביטחון יואב גלנט מתפקידו. גורם פוליטי בכיר אמר ל'ויינט' כי "בשעה שאנשי נתניהו נמצאים במו"מ מתקדם עם גדעון סער – שר הביטחון יואב גלנט משתתף בדיון ביטחוני בלשכת ראש הממשלה".
גורמים בליכוד אמרו כי נתניהו לוחץ להכניס את גדעון סער לממשלה – ומוכן לתת לו ארבעה שיריונים בבחירות הבאות. לפי דיווח בישראל היום, זאב אלקין ימונה לשר הבריאות במקומו של אוריאל בוסו מש"ס. כמו כן, אלקין צפוי לקבל מקום בקבינט המדיני-ביטחוני.
מי שפועלים כמתווכים בנושא הם עורך הדין מיכאל רביליו ושר המשפטים יריב לוין. לפי חלק מהדיווחים, טיוטות למהלך הפיטורים והכנסת סער כבר נוסחו. בלשכתו של גדעון סער ירדו למחתרת. גורמים בלשכת ראש הממשלה הכחישו כי קיים הסכם בין סער לנתניהו.





















יאללה ביבי אומץ קצת אומץ
טוב מאוחר מלעולם לא
במה סער יותר טוב מגלנט?
אין הבדל מהותי. סער הוא לא סמוטריץ'.
ובל נשכח מי מינה את המאפיונרית מייארה…
מה שכן, גלנט הוא אישיות שמאל מובהקת שרוכב על קולות הימין אך בפועל דפק אותו בכל הכח בספורי הרפורמה המשפטית כמו שאיש לא הצליח. הוא קוץ תקוע בעיני הימין ששמח מאד לראות אותו סוף סוף עף.
בקיצור, להחליף פרה בחמור.
מאד אופייני לביבי. כל המריחה הקוסמטית הזאת, שכל כולה משחקי כסאות ובפועל לא תניב שום שינוי מהותי.