מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, עלי לאריג'אני, הגיע הבוקר (ד') לדוחא שבקטר להיפגש עם בכירים מקומיים, לאחר שהשתתף בסבב המשא ומתן הראשון עם ארה"ב בעומאן ביום שישי האחרון.
עלי לאריג'אני נפגש בדוחא עם אמיר קטאר תמים בן חמד. מוקדם יותר היום הודיעה לשכתו של אמיר קטאר כי הוא שוחח בטלפון עם הנשיא טראמפ על הרגעת המתיחות מול איראן.
בהתייחסותו למשא ומתן עם האמריקאים, אמר לאריג'אני: "המשא ומתן עם ארה"ב היה יחסית טוב ונראה שהם רוצים לקדם את המשא ומתן לעבר פתרון. עדיין אי אפשר לשפוט באופן מלא על פגישה אחת ויש לעקוב אחרי המשך התהליך". הוא הוסיף כי "תאריך הסבב הבא של המשא ומתן נמצא בבדיקה ויוכרז בעתיד".

דובר משרד החוץ הקטארי אמר אתמול (ג') לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הקטארי כי ביקורו של לאריג'אני בדוחה הוא "חלק מהמשא ומתן המתמשך בעומאן בין טהראן לוושינגטון לגבי תוכנית הגרעין האיראנית".
לפי הדיווח, לאריג'אני צפוי לדון עם בכירים קטאריים בהתפתחויות האחרונות במשא ומתן ובתוצאות סבב השיחות הראשון שהתקיים ביום שישי.





















