נאום תקיף ומורכב של חבר הכנסת יעקב אשר (דגל התורה) הערב בכנס של ארגון "האיחוד", על רקע התקופה הסוערת והאתגרים הניצבים בפני המגזר החרדי ועולם התורה. בדבריו הגדיר אשר את המערכה הנוכחית כ"מלחמת דת", הצהיר כי הציבור החרדי לא ישקוט, אך הדגיש שוב ושוב כי כל פעולות המחאה וההתקוממות ייעשו אך ורק על פי הנחיות גדולי ישראל ובדרכה של תורה, תוך שמירה מוחלטת על
בפתח דבריו התייחס ח"כ אשר לתחושות הדאגה והערפל האופפות את הרחוב החרדי בתקופה האחרונה, וציטט את יו"ר מפלגתו:
"אנחנו נמצאים בתקופה שאנשים שואלים מה יהיה ומודאגים באמת. וכמו שאמר ראש דגל התורה, הרב גפני, אני לא חושב שבהיסטוריה של העסקנות החרדית היינו בתקופה כזו."
לדבריו, התשובה האמיתית לאותה דאגה נמצאת בפעילותם של לומדי התורה ומחזיקיה, המהווים את קו ההגנה הרוחני: "אתם שומרים על עולם התורה, שומרים על בני התורה, משביחים את קיום המצוות שלה – הדברים האלה יגרמו לכך, שבמלחמה הזאת שאנחנו נמצאים בה היום, היא מלחמת דת, ואנחנו לא נשב בשקט."
חלק מרכזי בנאומו של אשר הוקדש לאופי המאבק הציבורי. הוא שלח מסר נחרץ נגד גילויי אנרכיה או יוזמות עצמאיות שאינן כפופות להנהגה הרוחנית, וקרא לשמור על דמותו של בן התורה:
ציות לגדולי ישראל: אשר הבהיר כי ההנהגה הפוליטית והציבור החרדי פועלים אך ורק תחת הכוונתם של ראשי הישיבות ומנהיגי הדור: "לא יושבים בשקט גדולי ישראל, שמוטרדים מכל דבר ודבר ונותנים לנו את הכיוון לאן ללכת. אנחנו נלך בדיוק לפי מה שיורו לנו גדולי ישראל, וזה מה שמורים לנו."
שמירה על החינוך: חבר הכנסת הדגיש כי מוסדות החינוך והילדים נמצאים מחוץ לתחום של כל מאבק פוליטי: "את ההתקוממות הזאת, אנחנו נעשה אותה בדרכים שעדיין ישמרו על הילדים שלנו, ישמרו על החינוך שלנו. לא נסכן את החינוך של הילדים שלנו בשביל שום מטרה."
אזהרה מפני הקצנה: אשר חזר פעמיים על האזהרה מפני התנהלות אלימה או פורקת עול: "נעשה את זה ונשמר את התורה, את הדמות של בני תורה. לא נהפוך לפלנגות. לא נהפוך לפלנגות!"
בסיום דבריו הודה ח"כ אשר למארגני הכנס וראשי הוועדה, ופנה באופן אישי לאחד ממנהליה: "בעזרת השם, אתם והוועדה הזאת שבאמת… בשם כולנו, אתה, שניאור, משקיע ועובד כדי להשביח את עולם התורה, כאן בארץ וכאן במקומות אחרים."
הוא חתם את נאומו בתקווה כי הכוח הרוחני של הציבור החרדי יוביל לישועה: "הכוח הזה של התורה, של היראת שמיים, של הדמות של בני תורה – מכאן זה הכוח של ה'איחוד', ובעזרת השם נזכה בקרוב ל'ינוסו שונאיך ויפוצו שונאיך' במהרה בימינו אמן.




















