מסע חיזוק מרומם ורב רושם ערך מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר צבי ברגמן שליט"א בעיר רכסים לקראת חג השבועות הבעל"ט.
עם הגיעו לעיר רכסים הגיע מרן שליט"א לת"ת "תשב"ר הרב" שם הקבילו את פני מאות מילדי הת"ת יחד עם המנהל וצוות המלמדים. מרן שליט"א נשא דברים בפני הילדים ואמר להם "חז"ל הקדושים אומרים לנו שאין העולם מתקיים אלא בזכות הבל פיהם של תינוקות של בית רבן, תדעו, אתם בלימוד התורה שלכם, את אלו שמחזיקים על העולם, אתם אלו ששומרים על כלל ישראל, לצערינו לא מעריכים את זה כמו שצריך אבל אנחנו מאמינים בזה, וככל שתחזקו יותר ותלמדו יותר בזה אתם אלו שמקיימים את העולם ושומרים על כלל ישראל".
במרכז הביקור הגיע מרן שליט"א לממלכת התורה בצפון בהיכל הכולל "נר ישראל", לשאת משא חיזוק מרומם בפני מאות אברכי הכולל.
בתחילת משאו ציין ראש הישיבה על כך שמרן ראש הישיבה הרב שך זצ"ל וכן מרן הגרא"ז מלצר זצ"ל היו מזכירים את הענין הזה, והוא מהשל"ה הק', ששבועות הוא יום הדין על תורה".
בסיום משאו עורר מרן ראש הישיבה שליט"א, "הקב"ה יעזור שנזכה כולנו לקבלת התורה. ובפרט במצב שלנו שיש גזירה נוראה על לומדי התורה, שזה ממש "דין" על התורה, על אלו שמתעמקים ושואבים ממעינותיה במלחמתה של תורה, בהודה והדרה של תורה, הרי שעכשיו בחג השבועות שהוא יום הדין על התורה, כמה שצריך לנצל ולהתפלל בחג השבועות על התורה ועל לומדי התורה שהגזירה תתבטל בעזה"י. והקב"ה יעזור שנזכה לקבלת התורה ולביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן".
עם צאתו פנה לעבר תלמוד תורה "תורת חיים", שם עורר בפני מאות הילדים, "אני תמיד מזכיר את זה, שכמו שכשבונים בנין אז ככל שהיסודות יותר עמוקים וחזקים, כך הבנין יכול להיבנות יותר גבוה. כעת בימי הילדות זו התקופה שאתם יוצקים את היסודות לכל החיים שלכם. וככל שתלמדו יותר טוב כך היסודות שלכך יהיו עמוקים וחזקים יותר ואז אי"ה הבנין שלכם יהיה גבוה יותר, אתם תצאו ותעלו להיות גדולי תורה אמיתיים".




















