בשורות משמעותיות למערכת הבריאות הוצגו היום בדיון ועדת הבריאות של הכנסת, במסגרת סקירת פעילות משרד הבריאות על ידי השר והמנכ"ל. על פי הנתונים שהוצגו, צפויות להתווסף 2,336 מיטות אשפוז חדשות בכלל המחלקות, לצד 1,350 מיטות גריאטריה שכבר נפתחו בחומש האחרון ומאות נוספות המתוכננות לשנים הקרובות.
בנוסף נמסר כי בשנים הקרובות ייפתחו שבע מחלקות מאזנות בבתי חולים, יוקצו כ־400 מיליון שקלים לשיפוץ מחלקות פסיכיאטריות, יוקם מכון חדש לרפואה משפטית בהיקף של 175 מיליון שקלים וייבנה מגדל אשפוז חדש בבית החולים סורוקה בעלות של למעלה ממיליארד שקלים. עוד נמסר כי יתווספו 4,172 מיטות ממוגנות במערכת הבריאות.
יו"ר הוועדה, ח"כ לימור סון הר מלך, אמרה כי הדיון עסק בנושאי הליבה של מערכת הבריאות, ובהם רפורמת השב"ן, תחום התפתחות הילד, בריאות הנפש והמחסור ברופאים בפריפריה. לדבריה, סוגיית היעדר הסנקציות נגד רופאים תומכי טרור היא סוגיה קריטית שאינה סובלת דיחוי.
שר הבריאות חיים כ"ץ שיבח את עובדי המערכת ואמר כי הם פועלים בתנאים לא קלים. הוא התייחס גם לניהול קופת חולים כללית ואמר כי חלק ממנו זקוק לטיפול וניעור. כ"ץ ציין כי לאחרונה נפתח מיני חדר מיון בנתיבות והוסיף כי הוא מקווה לקדם הקמת בית חולים נוסף בעיר שבה מתגוררים כ־56 אלף תושבים.
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הדגיש את מורכבות פעילות המערכת בשגרה ובחירום ואמר כי למרות האתגרים התקציביים, מערכת הבריאות בישראל נחשבת לאחת הטובות בעולם. לדבריו, תקציב המשרד המוצע לשנת 2026 עומד על 63.3 מיליארד שקלים, לעומת תקציב מאושר של 61.4 מיליארד שקלים בשנת 2025.
המנכ"ל הציג גם את ההשקעה בתחום בריאות הנפש, הכוללת תוספת של 1.4 מיליארד שקלים, גיוס כ־700 מטפלים חדשים, הוספת מתמחים בפסיכולוגיה ובפסיכיאטריה ושיפור תנאי השכר לפסיכולוגים ולפסיכיאטרים. במסגרת זו נוספו כ־30 בתים מאזנים, נרשמה עלייה של 30 אחוז במספר המטופלים בקופות החולים ועלייה של 42 אחוז במספר הטיפולים.
עוד ציין כי יעד המערכת הוא להגיע ל־5.1 רופאים לכל אלף נפש עד שנת 2043, לעומת כ־3.5 כיום, וקרא לבתי החולים פוריה וזיו לשקול איחוד פעילות כדי להגדיל את היקף השירותים הרפואיים.




















