י.ר

לא רק לשרוד, אלא לחיות": בני זוג שחלו יחד בסרטן ריאה נאבקים על טיפול משנה חיים

סיפורם המטלטל של בני הזוג מאשקלון, שנחשף ב"ישראל היום", ממשיך לעורר הדים – ומציב מחדש במוקד את אחד הטיפולים החדשניים עבור חולי סרטן ריאה מסוג תאים קטנים (SCLC)

כתבות נוספות בנושא:

בתוך פחות משנתיים, מצאו עצמם שני בני זוג מאשקלון נאבקים שניהם בסרטן ריאה. תחילה אובחנה ראיסה אשתו של ניסים בתחילת 2023 במחלה אגרסיבית במיוחד – סרטן ריאה מסוג תאים קטנים (SCLC). למרבה התדהמה, באוקטובר 2025, כמעט שנתיים אחריה, התברר כי גם בעלה ניסים חולה בסרטן ריאות, מסוג אחר.

SCLC מהווה כ-10%-15% ממקרי סרטן הריאה ונחשב לתת-סוג אגרסיבי במיוחד, עם קצב התקדמות מהיר, נטייה לגרורות ושיעור הישרדות לחמש שנים של 5%-10% בלבד. גורם הסיכון המרכזי למחלה הוא עישון.

בשיחה שקיימה כאמור עם 'ישראל היום', היא משחזרת את רגע הבשורה: "כשהודיעו לי, הרגשתי שהאוויר פשוט יוצא לי מהריאות. מהר מאוד הבנתי שלא מדובר בעוד אבחנה רפואית, אלא במחלה קטלנית שלא משאירה הרבה זמן. הפחד היה עצום – מהלא נודע ומהאפשרות שהחיים כפי שהכרתי אותם עומדים להיגמר".

המחלה הייתה בשלב מתקדם כבר בעת האבחון. היא עברה כימותרפיה בשילוב טיפול ביולוגי-אימונותרפי והשיגה תגובה ראשונית טובה, אך בהמשך מצבה שב להתדרדר – תרחיש שכיח במחלה זו. "מצאתי את עצמי מתמודדת לא רק עם טיפולים קשים ועם גוף שנחלש, אלא גם עם חרדה מתמדת ועם מחשבות על זמן ועל עתיד", היא אומרת. "לראשונה בחיי נאלצתי לוותר על הדימוי של האישה החזקה שתמיד מחזיקה את כולם, ולתת לניסים להיות הסלע שלי".

באוקטובר 2024 החלה לקבל את הטיפול הביולוגי בטכנולוגיה חדשה המגייסת את מערכת החיסון של החולה כדי להלחם בגידול. במחקרים קליניים נמצא כי התרופה גורמת להתכווצות משמעותית של הגידול אצל חלק מהחולים ומאריכה את ההישרדות הכוללת ואת משך הזמן ללא התקדמות המחלה. "מאז שהתחלתי את הטיפול באימדלטרה, הדברים השתנו", היא מתארת. "היום אני חיה כמעט כרגיל. בלי תופעות לוואי משמעותיות, בלי כאבים, עם שגרה מלאה, נכדים ומשפחה. הבדיקות מראות שהמחלה בנסיגה, ואני מרשה לעצמי, בזהירות, לנשום ולהאמין".

אלא שבדיוק שנה לאחר מכן, באוקטובר 2025 התהפכה המציאות פעם נוספת. תאונת דרכים שנראתה תחילה שולית הובילה לבדיקות שבסופן אובחן גם ניסים עם סרטן ריאות. "הרגע שבו הבנתי שהאדם שהיה המשענת שלי עומד עכשיו מול אותה מחלה היה קשה מנשוא", היא אומרת. "הפעם לא הייתי רק חולה – הייתי גם זו שצריכה להיות חזקה עבורו. אבל דווקא מתוך השבר גילינו את הכוח של הביחד. אנחנו הולכים יד ביד, מחזקים אחד את השנייה. הידיעה שאנחנו לא לבד היא הכוח שמחזיק אותנו ומאפשר לנו לא רק לשרוד, אלא להמשיך לחיות".

"היום אני חיה כמעט כרגיל. בלי תופעות לוואי משמעותיות, בלי כאבים, עם שגרה מלאה, נכדים ומשפחה".

ד"ר מור מושקוביץ', מנהלת השירות לגידולי ריאה במרכז הסרטן דוידוף בבית החולים בילינסון, מסבירה כי פגשה את ראיסה בשלב שבו מחלתה כבר הייתה בשלב מתקדם, לאחר מספר קווי טיפול. "בסרטן מסוג תאים קטנים התגובה הראשונית לטיפול יכולה להיות טובה, אך לרוב היא מוגבלת בזמן ובהמשך המחלה מתקדמת והאפשרויות מצטמצמות", היא אומרת.

לדבריה, עם התחלת הטיפול החדשני נצפתה תגובה יוצאת דופן: "ראינו נסיגה משמעותית של המחלה בכל המוקדים, עד למצב שבו כיום איננו מזהים עדות למחלה פעילה. אלו תוצאות שכמעט ולא ראינו בעבר במחלה הזו". עם זאת היא מדגישה כי אין מדובר בטיפול המתאים לכל חולה, אך אצל חלקם הוא מאפשר "הארכת חיים משמעותית לצד איכות חיים טובה".

הטיפול לא נכלל בסל התרופות האחרון, וכעת רבים מהחולים ובני משפחותיהם מביטים קדימה בתקווה כי בעתיד תינתן גם להם האפשרות לקבלו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture