עם היוודע הבשורה המרה על הסתלקותו של רשכבה"ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קניבסקי זיע"א העלה האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א במהלך ליל השבת האחרונה זכרונות הוד קדומים ממרן שר התורה זצוקללה"ה אשר כבר לפני למעלה מיובל שנים כבר ידעו כולם על צדיק זה שרגליו על הארץ וראשו מגיע השמימה.
בדבריו אמר הרבי כי, הגאון שר התורה זצ"ל שלא ידע אפילו שמות רחובות העיר הקרובים לביתו, היה שקוע על העבודה ועל התורה כל ימי חייו, שקד ועמל וכל רז לא נס מיניה.
האדמו"ר אף סיפר על האדמו"ר בעל התורת מרדכי מויזשניץ מאנסי זצ"ל שזמן רב ביקש לדעת אודות מקרא מסויים היכן זה כתוב, אחד ממקורביו שאל את מרן הגר"ח קנייבסקי שמיד ענה לו כי דבר זה מופיע ביוצרות פרשת הגדול במקום הנ"ל.
"זכורני" המשיך האדמו"ר לספר, "תקופה מסויימת התגוררתי ברחוב רשב"ם בעיר וזכיתי לראותו יושב על מרפסת ביתו שעות ארוכות וגומע ספרים בשקידה עצומה". האדמו"ר המשיך בזכרונות הוד שעה ארוכה.
בסעודה שלישית בדברי התורה לפני קהל האלפים שגדשו את היכל בית המדרש הקדיש האדמו"ר דברים לזכרו של מרן שר התורה והעלה את זכרו הטהור והקשר העצום לבית ויז'ניץ עוד מבית אביו מרן הסטייפלער זצ"ל שהיה ידוע בקשרי ידידות אל אדמור"י החסידות, כן ידוע שהיו פוקדים את המקווה טהרה של ויזניץ מידי יום ביומו ומידי שבת בשבתו כמנהג חסידים הראשונים.
האדמו"ר הרחיב בדברים לזכרו הטהור, ובסיום הורה לכל בחורי הישיבות, ולכל אברכי החסידות מכל הארץ לבוא להשתתף במסע ההלוויה לחלוק כבוד אחרון לשר התורה זיע"א.




















