הרב הראשי לישראל הגאון רבי דוד לאו פרסם הנחיות לשבת הקרובה בעקבות המצב. מבחינה רוחנית הורה לכלל הציבור להוסיף שלושה פרקי תהילים להצלחת עם ישראל וחיילי צבא ההגנה לישראל. לגבי היערכות גשמית מבחינה הלכתית, הורה כי יש לצאת לבית הכנסת רק אם במהלך הדרך והשהיה בבית הכנסת יש גישה מיידי למרחב מוגן וכן רצוי לוודא כי בכל בית כנסת אשר ישהו בו בשבת להשאיר מכשיר טלפון זמין.
בהודעה מטעם הרב הראשי נכתב: "עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע. הרב הראשי לישראל הגר"ד לאו קורא בעקבות המצב לכלל הציבור להוסיף שלושה פרקי תהילים להצלחת עם ישראל וחיילי צבא ההגנה לישראל אשר בשעות אלו נלחמים להשבת השקט לערי ישראל".
"הרב הראשי קורא לציבור להישמע לכלל ההנחיות של גורמי פיקוד העורף ולא לקחת סיכונים. כמו כן באזורים בהם יש לשהות צמוד למרחבים המוגנים יש לצאת לבית הכנסת רק אם במהלך הדרך והשהיה בבית הכנסת יש גישה מיידי למרחב מוגן, אחרת מותר ורצוי להתפלל בבית ולא לקחת סיכון. כמו כן רצוי לוודא כי בכל בית כנסת אשר ישהו בו בשבת להשאיר מכשיר טלפון זמין לכל מקרה שלא יבוא".





















יפה מאוד!
ואיפה מועצת גדולי התורה?