הדס פרוש, פלאש 90

הוועדה לביטחון לאומי דנה: אין היערכות של גופי הממשלה להילולת אור החיים בהר הזיתים

סימון מושיאשוילי: "האירוע הדתי השני בגודלו בארץ. להיערך שכל המשתתפים ישובו לביתם בבטחה" • מנכ"ל מועצת בתי העלמין: "הצפי הוא ל-100 אלף איש ונכון לרגע זה אין תקציב" • המשטרה: "אף גוף טרם הגיש בקשה לקיום האירוע"

כתבות נוספות בנושא:

הוועדה לביטחון לאומי דנה בהיערכות גופי הממשלה והגופים הקשורים להילולת אור החיים שתתקיים בט"ו בתמוז התשפ"ג, בהר הזיתים בירושלים. להילולא צפויים להגיע כ-100 אלף איש.

מ"מ יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ סימון מושיאשוילי, אמר כי מדובר באירוע הדתי השני בגודלו בארץ אחרי מירון. "כולנו היינו עדים לאסון הנורא והגדול במירון מלפני שנתיים. על כולנו להירתם כל אחד בחלקו במטרה שכל אחד מהמשתתפים בהילולא ישוב לביתו בשלום בבטחה".

צוריאל קריספל, מנכ"ל מועצת בתי העלמין, האחראית בין היתר על תחזוקת בית העלמין בהר הזיתים הסביר כי ההילולא מושכת כ- 100 אלף איש לציון ומדובר במיקום בעייתי מבחינת נגישות ויש להכין את המתחם. "נכון לרגע זה אין לי את התקצוב והכלים לקיים את ההילולא. פניתי לכל המשרדים הרלוונטיים אבל אין תשובות בנושא. ההערכה שלנו היא של כ-2.2 מלש"ח הכוללת מפיק, יועצי בטיחות, הרחבת הנגישות, סדרנים ועוד".

עו"ד חיים נרגסי, משנה ליועמ"ש עיריית ירושלים, ציין, כי העירייה תומכת מידי שנה בתקצוב של בין 200 – 300 אלף ₪ אך השנה טרם נקבע מה תהיה העלות ויש צורך גם במימון ממשלתי.

סנ"צ דביר תמים, מפקד תחנת שלם במשטרה, אמר כי מדובר בהילולא שהאתגרים בה הם משמעותיים והמשטרה תיתן את כל המעטפת הביטחונית. "מעבר לאבטחה של כ 100 אלף איש תוואי השטח הוא מאתגר הנדסית וצר מלהכיל את כל באי ההילולא".

הוא הוסיף כי עדיין אף גוף הגיש בקשה לקיום האירוע. "יזמתי ישיבה עם כל הנציגים בסיומה לא הייתי רגוע בלשון המעטה. אין זמן עד ההילולא ואנחנו אמורים להיות בלב העשייה מבחינת התכנון וצריכים לפעול כבר עכשיו כדי להיערך בהתאם".

דודי עזריאלי, אחד ממפיקי ההילולא בשנה שעברה, הסביר כי בשנה שעברה ההילולא לא היתה טובה והופקו לקחים. "אבל כל עוד אין תקציב מתאים לא נתפשר על בטיחות ונסכים להפיק את האירוע".

עמיחי לוי, משרד התחבורה, התייחס לשאלת מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מושיאשוילי בנושא נגישות בעלי מוגבלויות ואמר כי המשרד נערך בתיאום עם המשטרה כמידי שנה, כאשר השירות מתבסס על שירות עירוני שהינו נגיש ובתדירות גבוהה לכל אורך ההילולא. "למיטב הבנתי הבעיה היא בנגישות על ההר ובשבילים".

נציג מד"א, מנהל מרחב ירושלים, תמ"ג אורי שחם, אמר כי ברגע שיהיה תהליך הערכות סדור מד"א ערוך לכל תרחיש ויודע לתת מענה לאירוע מסוג זה. גלעד סולומון מאיחוד הצלה, ציין כי הם מתואמים עם מד"א וידעו לתת מענה טוב ולסייע בכל צורך שעולה. טפסר משנה, ברוך יונה, כבאות והצלה, הזהיר: "אנחנו בפיגור משמעותי והיו פגמים מהותיים בשנה שעברה. התפוסה של הקהל במתחם ושבילי הגישה מוגבלת ויש להיערך מבחינת הרחבת הנגישות, הבמה ובטיחות. אם יגיעו אלינו באיחור לא נוכל לתת מענה ראוי".

ח"כ אברהם בצלאל, אמר "יושבים כאן נציגים מהמשטרה וכל כוחות ההצלה, כולם רוצים ויש היענות. אבל אם לא יהיה תקציב זה לא משנה. אם לא נתקדם עכשיו לא יהיה זמן להיערך. איפה משרד ירושלים?".

ח"כ ארז מלול, המשמש גם כיו"ר השדולה להר הזיתים: "המצב עגום ומסוכן, וחס וחלילה יכול לקרות אסון אם אין גורם שמתכלל, אין תקציב ואין גוף אחראי ללא כלים. אני פונה למשרד האוצר ולמשרד ירושלים לשתף פעולה ולפתור את זה".

עו"ד איגי פז, משרד המשפטים, ציין כי מי שאמור לקבוע את זהות הגורם מטעם הממשלה הוא הדרג המדיני. "בשנה שעברה ניתן תקציב לגוף שמנהל את השטח שהיא מועצת בית העלמין. האם היא יכולה לקיים אירועים? לפי התקנה אין הגדרה שכזו ותפקידה לפקח ולטפל בבית העלמין. אנחנו חושבים שבהגדרות אלה ניתן לטפל בכל נושא הסדרי בטיחות הנגשה והסדרנים. האוצר צריך להתייחס לכך".

צוריאל פורת, משרד לשירותי דת, הוסיף כי יש למשרד יש תקציב מכספים קואליציוניים, אך משרד האוצר לא מאפשר להשתמש בכסף הזה לצורך ההילולא".

מ"מ יו"ר הוועדה, מושיאשוילי, אמר לסיכום כי חייבים לדחוף לכך שמשדרי הממשלה יכניסו יד לכיס ושכל אחד ייתן את חלקו. "אבקש תשובה מראש העיר ירושלים ונפנה למשרד האוצר והשר לענייניי ירושלים. ננסה לקבוע דיון מעקב כי הזמן דוחק".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דם החרדים הותר: איום בנשק, ניסיון חנק ואלימות רבה כנגד משתתפי מחאת הרכבים
בתום מצוד ממושך: לוחמי דובדבן ושב"כ חיסלו מחבל בכיר בתשתית הנשק במנשה
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול ברצועה: חוסל מחבל שהשתתף בטבח וניסה להקים מחדש את תשתית הטרור
חברי הכנסת בהצהרות לוחמניות ברגעי ההזנק: "די לרדיפת לומדי התורה"
טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
למען לומדי התורה:7,000 רכבי מחאה משבשים את התנועה בצירי התנועה המרכזיים
טרגדיה במולדובה: הרוג ומספר פצועים בתאונת דרכים קטלנית במסע לקברי צדיקים

הכתבות המעניינות ביותר

מתי ההילולא של בלעם? / דעה
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו
כך בני המשפחה יכולים לזהות סימני אזהרה בזמן,לפנות לבדיקה ולהבטיח טיפול מתאים
בהשתתפות ח"כים ובכירי הממשלה - מאות מפעילי מעונות בוועידת חלמי"ש לענף הגיל הרך
למרות תהפוכות ואתגרים: 5,000 נערות השתתפו במעמד אדיר של תורה ואמונה
ח"כ יואב בן צור בכנסת: "הם מפגינים, לא מחבלים. נגד מי אתם נלחמים, נגד אחים שלכם?"
בכפר סבא נערכים לסיום המסכת הגדול בעולם לבני הגיל השלישי
בעקבות דרישת יהדות התורה: כל הצעות החוק הקואליציוניות הוסרו מסדר היום
שיירות המחאה יצאו לדרך - תיעודים ראשוניים
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL LEBANON
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
.
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה
Tel Aviv skyline
מתי ההילולא של בלעם? / דעה
WhatsApp Image 2026-06-24 at 21.19
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הכנסת ס''ת לבית המדרש קרלין לעלוב בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (31)
מעמד הכנסת ס"ת לביהמ"ד קרלין לעלוב ב"ב
בר מצוה שטרן קרעטשניף (2)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מקרעטשניף ונכד אב''ד ראחמסטריווקא ב''ב
הספד וואסלוי בב''ב במלאת השבעת להסלתקותו של רבי חיים דוב הלפרין צילום יהודה פרקוביץ (37)
עצרת הספד ככלות השבעה להסלתקות הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
שבת מירון המסורתית בספינקא ירושלים צילום י פריד (6)
שבת 'מירון' המסורתית בחצה"ק ספינקא ירושלים באתרא קדישא מירון

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture