צילום: pixabay

טרגדיה באשדוד: רעיית מנהל הסמינר נפטרה בדמי ימיה והותירה 7 יתומים

ברוך דיין האמת: נפטרה בדמי ימיה האישה החשובה מרת רבקה צוקר ע״ה, רעיית יבלחט"א הגאון רבי יחיאל מאיר צוקר שליט"א, בשנה ה-50 לחייה • עמדה לימין בעלה בניהול סמינר הרב שרייבר והייתה עסוקה בנתינה וחסד כל חייה • הותירה 7 יתומים

כתבות נוספות בנושא:

בצער ובכאב רב המונים ליוו למנוחות בערב שבת קודש את המחנכת הדגולה והחסודה, צופיה הליכות ביתה, ברוכה במעשיה הטובים, אשת חיל עטרת בעלה, גידלה צאצאיה במסירות לתורה ויראת שמים, הפקירה שנותיה וזמנה להקמת עולה של תורה, הרבנית מרת רבקה צוקר ע"ה שהשיבה את נשמתה לבוראה לאחר שנזדככה ביסורים קשים ומרים כשהיא בת מ"ט שנים בלבד.

המנוחה ע"ה נולדה להוריה משפחת ליבוביץ המעטירה ביתו של איש החסד הרב יהודה זצ"ל מדמויות ההוד שבעיר אשדוד שנפטר לפני כשנתיים, בבית של תורה, יראת שמים וחסד גדלה המנוחה עם אהבת תורה ודבוק בתלמידי חכמים.

בילדותה התחנכה בבית ספר בית יעקב "חורב", וכך המשיכה בשנות הסמינר עד שהגיע לפרק האיש מקדש שנישאה לבעלה יבלחט"א הגאון רבי יחיאל מאיר צוקר שליט"א מגדולי מזכי הרבים, מדמויות החינוך הבולטים שבעיר אשדוד ומחבר סדרת הספרים "להאיר".

במשך כל ימי חייה עסקה בחינוך עד יומה האחרון מתוך מסירות נפש ואחריות למען חינוכן של בנות ישראל, עמדה לימין בעלה יבלחט"א בהקמת בית הספר והסמינר בעיר, בתפקידה כיהנה כמזכירת בעת הספר, התלמידות מספרות שהיתה כאמא הדואגת לכל תלמידה בעזרה ותמיכה במורות בכל הזדמנות, כולה היתה סמל של נתינה והארת פנים. גם בביתה המשיכה את מסורת החסד מבית הוריה כאשר עזרה ותמכה במשפחות ועזרה בגידול ילדים ועוד דרכים של סיוע במשפחות מסיבות קושי שונים.

לפני כארבע חצי שנים קיבלה את בשורת איוב כאשר התגלתה אצלה המחלה הארורה ומאז עברה טיפולים קשים בבית החולים כאשר בין לבין היתה מגיע לבית הספר ומשתדלת ככל יכולתה לתת עוד ועוד למען חינוכן של בנות ישראל מתוך מסירות נפש של ממש ככל שכוחותיה עמדו לה.

במשך השנים הזכירו את שמה לרפואה שלמה בהיכלי השיבות, הכוללים ותלמודי תורה ובבתי ספר בית יעקב לרפואתה השלמה.

בתקופה האחרונה חלה הדרדרות במצב בריאותה, אושפזה בבית החולים תל השומר ובסוף השבוע המצב החמיר יותר, ביום שישי ביקשו לקבל את השבת מוקדם יותר לזכות רפואתה, אך לקראת הצהריים בשעה 3 השיבה את נשמתה הטהורה לבוראה כשבני משפחתה ליד מיטתה זעקו "שמע ישראל" כשהם מקבלים עליהם את הדין באמונה שלמה.

בחסדי ה' יתברך תוך זמן קצר החלו להתארגן מיד למסע ההלוויה באשדוד. עם הישמע הבשורה הקשה על פטירתה, רבים פרצו בבכי ובכאב, עזבו את ההכנות לשבת ומיד יצאו לבית העלמין, תוך זמן קצר, כל חניית בית העלמין והכניסות היו מלאות ברכבים שחלקם הגיעו מחוץ לעיר.

מפאת קוצר הזמן, ערב שבת קודש נשאו הספדים קצרים, המרא דאתרא הרה"ג רבי יוסף שיינין שליט"א פתח בדברי הספד כואבים תוך כדי שתיאר את דמותה המופלאה של המנוחה הצעירה שזכתה לעשות רבות בחייה למען התורה למען חינוכן של בנות ישראל ומעשי חסד רבים, רבות בנות עשו חייל ואת – המנוחה עלית על כולנה, השבר הוא גדול, גדול כים שברנו מי ירפא לנו, המנוחה ע"ה ודאי תגיע לכסא הכבוד ותמליץ על בעלה, על ילדיה ועל אימה וכל משפחתה, שהקב"ה יתעורר ברחמים עלינו ולהמליץ טוב על המשפחה ועל כל עם ישראל.

בעלה הגאון רבי יחיאל מאיר צוקר שליט"א, הזכיר את התפילות הרבים שעם ישראל התפלל עבורה, זכתה במשך השנים לפעול ולעשות רבות, לעשות מעשים רבים עם קבלות וחיזוקים גדולים, היסורים שסבלה ודאי מכפרים, כעת בפניא דמעלא דשבתא ברגעים הסמוך לשבת קודש, את עולה זכה ונקיה שמלווים אותך הרבה תורה וחסדים, כל החיים, נתת בלי סוף, מעלת הנתינה היתה אצלך עד אין קץ, הקב"ה פתח את ידיו ולקח אותך אבל אנו סמוכים ובטוחים שאת נמצאת אצל אבא רחום וחנון. בדברים הודה להקב"ה על כל החסדים הגדולים במשך אותן השנים וכעת אנו משיבים נפש זכה טהורה, כל המשפחה והתלמידות מעריכים את כל הפעולות שעשית וכעת מלוים אותך בדרכך האחרונה, את הולכת להיות במקום סמוך עם אבא שלך הצדיק ועם חמיך מו"א זצ"ל, תעמדי למעלה לפני כסא הכבוד ושהיה לך את הזכות לבקש על כל המשפחה על האמא שלך שתהיה בריאה ועל כל המשפחה יבלחט"א שכל כך דאגו לך בכל התקופה הזו, תמליצי יושר על כולם להמשיך בדרך של תורה צניעות, בדרך של נתינה ויבולע המוות לנצח.

מפאת קוצר הזמן לקראת זמן כניסת השבת, יצא מסע ההלוויה לחלקת חרדים החדשה, במשך כל ההלוויה נראה ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שמתוך ההערכה עמוקה להרב יחיאל צוקר, טרח והשתתף עד לרגעי הקבורה, תוך כדי שצעד יחד עם המרא דאתרא הגר"י שיינין ושוחחו יחד על דמותה המופלאה של המנוחה ע"ה ועל מעשי החסד הרבים שזכה לעשות בחייה וזה מעלת טוב שם משמן טוב שהותירה בעולם הזה.

לאחר אמירת הקדיש, יצא מסע הלוויה כשהמונים מלווים את דרכה האחרונה, בחלקת חרדים החדשה שומרי שבת לצד אביה הרב יהודה ליבוביץ זצ"ל ולצד חמיה הרב נתן צוקר זצ"ל לקול שבר זעקות הנאספים שהזדרזו לשוב לביתם להמשך ההכנות האחרונים לכבוד שבת המלכה.

הותירה אחריה, כאובים שבורים ורצוצים את בעלה יבלחט"א, אימה, אחיה, ואת ילדיה שגידלה במסירות רבה לתורה ויראת שמים בני תורה ותלמיד חכמים.

המוני המלווים התפזרו לביתם שחלקם בלבוש של שבת, כשהם כואבים בחסרון אבידה הגדולה בדמות אשת חינוך המיוחדת של צניעות, עם סמל של נתינה וחסד שהשקיעה באהבת תורה בכל מאודה עם מידותיה הנאצלות שהיתה ואיננה עוד.

ת.נ.צ.ב.ה.

יושבים שבעה בבית המשפחה רחוב הרי"ם לוין 1 קומה 3 רובע ז' אשדוד

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אנשים יקרים ביותר
חבל על דאבדין
ברוך דיין באמת

עצוב

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הנשיא השותק: תגובות נגד רבנים בתוך דקות, שתיקה ממושכת על אלימות נגד החרדים
ח"כ פינדרוס במליאה: "רוצים להכניס את לומדי התורה לכלא? תתביישו!"
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
היסטוריה בהר חברון: אושרה הכפלת היישוב עתניאל ומאות יחידות דיור חדשות
ברוב של 63 תומכים: חוק יסוד לימוד התורה אושר בקריאה ראשונה
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ מקלב בדיון בכנסת: "במה אנחנו עם יהודי? במאכל הלאומי פלאפל?"
הגיע הזמן להפסיק להתפשר: הרגע ההיסטורי במערת המכפלה נחשף
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול מהאוויר: צה"ל ושב"כ חיסלו מפקד מחלקה בחמאס בדרום הרצועה
מחאה מקורית בירושלים: מאות חסידים לומדים תורה מול משרד המשפטים

הכתבות המעניינות ביותר

התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'
המשטרה אוסרת על קיום הילולת רבי יצחק גברא במושב עג'ור
מועצת חכמי התורה קוראת להוסיף "אבינו מלכנו" בשחרית ומנחה להצלת עולם התורה
מתח רב לקראת הצבעה על חוק יסוד לימוד התורה במליאת הכנסת
טרגדיה בחוף לא מוכרז: נער כבן 15 טבע למוות סמוך לפלמחים
חוק המואזין עבר בטרומית; יהדות התורה נעדרה, ש"ס הצביעה בעד
ח"כ פרוש למתנגדים לחוק יסוד לימוד התורה: "מה לכם ולארץ ישראל?"
ביסמוט מזהיר: "חשש כבד לפגיעה בטוהר הבחירות"
מסמך סודי חושף: איראן מטילה צנזורה לקראת הלוויית חמינאי
וואטסאפ

חדש באתר

ISSAC HERZOG
הנשיא השותק: תגובות נגד רבנים בתוך דקות, שתיקה ממושכת על אלימות נגד החרדים
WhatsApp Image 2026-07-01 at 21.38
התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'
_OAM4836
ח"כ פינדרוס במליאה: "רוצים להכניס את לומדי התורה לכלא? תתביישו!"
.
היסטוריה בהר חברון: אושרה הכפלת היישוב עתניאל ומאות יחידות דיור חדשות

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונת נכד הרב ישראל יצחק קלמנוביץ צילום שוקי לרר (20)
שמחת נישואי נכד הגה"צ רבי ישראל יצחק קלמנוביץ
בר המצווה לבן זקוניו של ראש ישיבת 'מיר ברכפלד' הגרנ''י אלון צילום שמואל דריי (9)
שמחת בר המצוה לבן זקוניו של הגרנ"י אלון ראש ישיבת 'מיר ברכפלד'
WhatsApp Image 2026-07-01 at 21.38
התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'
יום פעילות ואחדות לילדי קרית גת צילום יהושע פרוכטר (71)
אירוע חסר תקדים בקריית גת: הפקת ענק לילדי התתי''ם ביוזמת ראש העיר ויועצו החרדי

עיתוני היום

Gemini_Generated_Image_qq19wfqq19wfqq19
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט"ז בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture