בהגיע חג הסוכות, ויחד עמו מזג האוויר המשתנה מתקופה לתקופה ומיום ליום, ופעמים רבות דווקא בתקופת תשרי יוצאת החמה מנרתיקה והחום הכבד שורר בכל פינה, דבר המקשה מאד על הישיבה בסוכה, האכילה והשינה בה, כמובן.
כמה אברכים שהדבר הקשה עליהם ביותר, שיגרו שאלה אל הגאון רבי יצחק זילברשטיין, חבר מועצת גדולי התורה, האם בעקבות כך יש עניין או האם צריכים להשקיע כסף ולקנות ולהתקין מזגן בסוכה, שיצנן את האוויר ויקל על השהות בה.
תשובתו הובאה בקו 'שיח יצחק' מתורת הרב זילברשטיין, שם נאמר כי הרב השיב שמזגן בסוכה הוא דבר חשוב מאד, ואשרי מי שיכול לעשות כן, ולקיים מצות סוכה בהידור, ומקיים בזה 'תשבו כעין תדורו', משום שכיום רגילים לחיות בבית עם מזגן, והשהות בסוכה בלי מזגן לפעמים מעיקה מאד, ואדם יכול להיות 'מצטער' אם יהיה בסוכה בלי מזגן, ולכן יש ענין גדול מאד לקנות מזגן לסוכה כדי שהשהות בה תהיה נעימה ולא יצטער.
אמנם הדגיש הגר"י זילברשטיין כי אין בזה חיוב גמור, שהרי המצטער מחמת קור בסוכה, הדין הוא שפטור מלישון בסוכה, אף שיכול לישון שם עם כרים וכסתות או להביא תנור חימום לסוכה, ולא מצינו שיש חיוב כזה, אלא שוודאי ראוי לחפש ולעשות כל שביכולתו כדי שיוכל לקיים מצוות סוכה כהלכתה בצורה שיהיה לו נח לשהות שם בכל התנאים.
הגר"י הוסיף נקודה נוספת, שאם יושבים בסוכה בחום בלי מזגן, עלולים לבוא ולהוציא גנות על ארץ ישראל, וכמו שמצאנו בגמרא במסכת כתובות (קיב:) על אמוראים שהיו עוברים מהחמה לצל כדי שלא יבואו להוציא לעז על ארץ ישראל שמזג האויר בה חם ומחניק.
אך כשנשאל הרב זילברשטיין אם אפשר לקנות את המזגן מכספי מעשרות, השיב שאי אפשר, מכיוון שדברים שהם הנאות גופניות של האדם, למרות שיש בזה מצווה, מכל מקום לא בשביל זה מיועד מעשר כספים, אך בכל זאת ראוי למעט בקניית מוצרים אחרים לחג, ולהקדים לקנות מזגן לסוכה.





















באמת אנחנו שנים סבלנו מחום נוראי, הילדים לא נרדמו בלילה בסוכה, בסעודה הבגדים נדבקו מרוב חום
עד שהשקענו כמה מאות שקלים והתקנו מזגן במרפסת, והגיעה רווחה
זה הוצאות חג כפשוטו ומאז חג סוכות נהיה תענוג
נכון שלא כולם יכולים מבחינה כלכלית אבל כמו שאמר מרן ר' יצחק זה לא חיוב אלא ענין גדול ואשרי מי שיכול
לחקור כיצד המדינה מתקצבת כל לימודי תואר ראשון בהוראה-ואילו הסמינרים לבנותינו לוקחים מהם 40000 שח ללימודים שאינם תואר!מה קורה כאן? מישהו מגלגל כסף לכיסים?? הגיע העת שעיתונאי רציני יחקור זאת
מאוורר יעשה את העבודה מצויין אין צורך במזגן !!!!
חחחחחחחחחחחחחחחח
רואים שאת לא גרה בבני ברק……………….