הגר"ש אלתר. באדיבות דבר אמת

הגר"ש אלתר במסר מיוחד לילדים: "צריך לפחד, אבל ממי שיוצר את הפחד"

במסר טלפוני מיוחד לילדי הת"ת שבראשותו, מבהיר הגר"ש אלתר שליט"א את ההתייחסות הנכונה לפחד: "צריך לפחד, אבל לפחד נכון" ו"כולנו ילדים גדולים מול ההנהגה של הקב"ה" * כך גם השיב הגר"ש במכתב שכתב לילד: "כשיודעים שאב הרחמן הטוב ומיטיב מנהל הענין ממילא יש רגיעה בנפש"

כתבות נוספות בנושא:

לפחד – אבל לפחד נכון: ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר שליט"א השמיע אתמול מסר מוקלט לילדי ת"ת 'פני מנחם – בית טייטלבוים' שבראשותו, שבו הוא מבהיר לילדים בבהירות מופלאה כיצד עליהם להתייחס בשעה הרת גורל זו. בדברים המחזקים שם ראש הישיבה דגש על החובה היהודית בעת הזו: לפחד, אך לדעת שמי שיצר את הפחד הוא הקב"ה ולפחד רק ממנו.

במסר הטלפוני אמר ראש הישיבה כי המסר אינו מיועד רק לילדים אלא גם לבוגרים, משום ש"מול ההנהגה של הרבש"ע בעולם שלנו, גם אנחנו המבוגרים בעצם רק ילדים גדולים. מנסים להבין, משתדלים להבין".

"שואלים האם צריך לפחד? כולם אומרים לא צריך לפחד. מרגיעים. אני חושב שהתשובה היא אחרת", מחדד ראש הישיבה: "צריך לפחד אבל לפחד נכון. לדעת ממי מפחדים".

והוא מבהיר: "יש פסוק בקהלת 'והאלקים עשה שייראו מלפניו', הרבש"ע ברא את העולם, למה העולם נקרא בשם עולם? אז השפת אמת אומר כי זה מעלים, מכסה. מסתובבים מיליארדים אנשים בעולם ולא יודעים בכלל שיש בורא לעולם. זה חלק מההנהגה שלו בעולם, שיראו עולם ואותו לא יראו. אבל אנחנו מאמינים.

"ובכל זאת, מה ה' עשה? 'האלקים עשה שיראו מלפניו', הוא עושה דברים מפחידים. פעם רעמים היו מפחידים. ופעם הרעם באמת הפחיד, זה היה גם מסוכן. היום רעמים פחות מפחידים, כל אחד בבית סגור, לא מסתובבים בחוץ בדרך כלל כשיש רעמים. אז יש לרבש"ע עוד דרכים כדי לעורר בבן אדם את היראת שמים".

והמסקנה המתבקשת: "צריך לפחד, אבל לפחד מהכתובת הנכונה, להבין מה המטרה, למה הרבש"ע עשה את זה, למה הוא מטיל כזה סוג דבר שמעורר פחד".

בהמשך מצטט ראש הישיבה את דברי רבי אליעזר הגדול 'יהי רצון שיהי מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם'. בחסידישע ספרים מובא, 'מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם'. הכוונה כמו שאדם דואג לעצמו והוא לא יעשה משהו מסוכן, ככה אותו דבר שיהיה לכם מורא שמים על הנפש שלכם.

"ואז, אז יש את הפסוק בתהלים 'ואני תמיד עמך אחזת ביד ימיני'. כשילד קטן מחזיק ביד של אבא שלו הוא בטוח. אם רגע אבא עוזב את היד הילד כבר לחוץ. אך זה רק משל, רק דמיון קלוש, למה שהרבש"ע 'אחזת ביד ימיני', הוא נמצא ומשגיח".
בסיום דבריו מזכיר ראש הישיבה שיש להישמר ולהקפיד על ההנחיות. "אבל בעצם הדבר צריכים לדעת אני עושה השתדלות – כי כמו שאדם יוצא לעבוד, כמו שאדם דואג לקחת תרופה כשהוא חולה, ככה צריך לעשות השתדלות. ה-לזכור אותו לבטוח בו, זה שיעור זה לימוד שאפשר ללמוד מכל התקופה הזאת". וכן הוא מעורר את הילדים להגביר את השקידה בימים אלו בתורה, כי "אתם הנשק האמתי שלנו, לא המיירטים ולא הטייסים ולא דברים אחרים. הנשק האמתי זה מה שכתוב 'מפי עוללים ויונקים יסדת עוז נגד צורריך להשבית אויב ומתנקם'. הכוח האמיתי שנלחם נגד האויבים זה ה-'מפי עוללים ויונקים יסדת עוז'".

נזכיר, כי במכתב ששלח ראש הישיבה לילד ששאל מדוע ברא הקב"ה את הפחד אם 'לא תירא מפחד פתאום', השיב: "בודאי שצריך לפחד, ופסוק מפורש הוא: האלוקים עשה שיראו מלפניו. אך השאלה ממה וממי לפחד, וכל זה אומר הפסוק 'אל תירא מפחד (כלומר, מהדבר המפחיד)רק מהקב"ה, והוא מזכיר לנו בעולם (שמכוסה בו מציאותו) את היראה ממנו. וכשיודעים שאב הרחמן הטוב ומיטיב מנהל העניין, מילא יש רגיעה בנפש".

הדברים מתפרסמים באדיבות מערכת 'דבר אמת' להפצת מעיינות תורתו של ראש הישיבה שליט"א.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מניח את האצבע על הנקודה.

מרתק

כתבות חדשות באתר

גדולי הפוסקים מעוררים את עמלי התורה: "ראוי לראות את הנולד"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נחשפו הוראות הפתיחה באש החדשות בדרום לבנון
טראמפ הורה: טכנולוגיות קוונטיות ייכנסו לשדה הקרב עד 2028
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות בקשה ישראלית: ארה"ב החלה להעביר מטוסי תדלוק מנתב"ג
מזכיר המדינה האמריקאי: עתידה של לבנון ייקבע בידי אזרחיה
עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ לשעבר מוחמד ברכה נעצר בחשד להסתה לטרור
אחרי הביקורת החריפה: ראש עיריית ניו יורק עומד מאחורי דבריו נגד השדולה הפרו־ישראלית
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עשרות מחבלי חיזבאללה נצורים במנהרה: בישראל חוששים מניסיון חטיפה
הקרב על חוק הכותל: אבי מעוז דורש להעביר את הדיון מידי רוטמן

הכתבות המעניינות ביותר

"לכולם נמאס ממך": העימות החריף בין טראמפ לנתניהו נחשף
האו"ם מאשים את ישראל בפגיעה בילדים; בירושלים דוחים: "דוח מוטה ושקרי"
מבצע רחב בבית לחם: 19 מבוקשים נעצרו ואמצעי לחימה הוחרמו
אזהרת זיהום בנחלי הצפון: משרד הבריאות קורא להימנע מרחצה
דרעי וגפני לנתניהו: בלי התקדמות בחוקים - הכנסת תפוזר שבוע הבא
גל חום קיצוני באירופה: 40 בני אדם טבעו למוות בצרפת בניסיון להתקרר
פיקוד המרכז האמריקני: שתי נושאות מטוסים פועלות כעת במזרח התיכון
סגן הנשיא ואנס: ארה"ב מכירה בריבונות המדינה הלבנונית ובסמכותה
המפכ"ל מגבה את השוטרים בבני ברק: "הפעולה הייתה נדרשת להשבת הסדר"
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL PALESTINIANS
נחשפו הוראות הפתיחה באש החדשות בדרום לבנון
shutterstock_1620950983_zerffs
טראמפ הורה: טכנולוגיות קוונטיות ייכנסו לשדה הקרב עד 2028
.
בעקבות בקשה ישראלית: ארה"ב החלה להעביר מטוסי תדלוק מנתב"ג
391132_tumb_730X500
מזכיר המדינה האמריקאי: עתידה של לבנון ייקבע בידי אזרחיה

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הספד וואסלוי בב''ב במלאת השבעת להסלתקותו של רבי חיים דוב הלפרין צילום יהודה פרקוביץ (37)
עצרת הספד ככלות השבעה להסלתקות הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
שבת מירון המסורתית בספינקא ירושלים צילום י פריד (6)
שבת 'מירון' המסורתית בחצה"ק ספינקא ירושלים באתרא קדישא מירון
אדמו''ר מקרעטשניף סיגעט מוומ''ס בביקור במאנטרעאל קאנאדא (3)
האדמו''ר מקרעטשניף סיגעט וויליאמסבורג בביקור במונטריאול קנדה
מסיבת סידור בת''ת חדרי תורה צילום שוקי לרר (5)
מסיבת סידור בת"ת חדרי תורה ב"ב בראשות מרן הגר"ש שטיינמן • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו

ברוך הבא!
לתחילת התהליך היכנס באמצעות חשבון הגוגל שלך

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture