הרב הראשי לישראל, הרב קלמן מאיר בר, מדגיש כי שום מטרה, חשובה ככל שתהיה, אינה מצדיקה אלימות, ונדליזם או גרימת נזק לאחרים בשם המחאה או המאבק הציבורי. חופש המחאה אינו יכול לשמש כסות לפגיעה באדם, ברכוש או בכבודו של הזולת
מצ"ב מכתב מאת כבוד הרב הראשי בנושא:
"בתקופה האחרונה עדים אנו לתופעות של אלימות וונדליזם במרחב הציבורי ובמרחב הפרטי. שורשה של הבעיה טמון בכך שערכים מסוימים מקבלים העדפה על פני ערכים אחרים. "חופש המחאה" אינו יכול להתיר פגיעה בזולת. מדיניות זו מובילה אותנו לתוצאות קשות. נוצר מצב שכל אחד יכול להסתתר תחת המעטה של "חופש" ולהתיר לעצמו, בשל מחשבה כי הוא צודק, להביע את דעתו ועמדתו תוך גרימת נזק לאחרים.
ערכיה של תורת ישראל הם אבן יסוד לקיום האנושי. הם אינם משתנים לפי האווירה או הלכי הרוח האנושיים.
גם מאבק למען ערכים מקודשים אינו מתיר פגיעה בזולת. שלמה המלך החכם מכל אדם התריע כנגד דבר זה באמרו "איש חמה יגרה מדון וארך אפים ישקיט ריב" (משלי ט"ו י"ח) האופן בו יש לנהל ויכוח ומאבק חייב להיות באופן של "ארך אפים" ורק בדרך זו ניתן להשקיט ריב.
אחים יקרים,
אנו קוראים לכולם מלב כואב אל תחגרו מדון, גם אם דבר פוגע בכם, תיקר נפשכם מלחלל כבודכם ולהשיב דבר. כבודה של תורה להיאבק באופן שאינו גורם לחילול שם שמים. ואין שום היתר ח"ו להרים יד כנגד מישהו או לפגוע ברכושו או לעכבו מלהגיע למחוז חפצו.
זו גם הזדמנות לקרוא לכל מחרחרי הריב שמנסים בכל אונם לשסע ולפלג את עם ה', הרף ממחלוקות ופלגנות!!! עלינו למצוא את החיבור בין כולם להשבית מדון ומריבה.
עלינו להלך בדרכה של תורה ש"דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום".





















