דוד כהן, פלאש 90

"בשביל בן אדם אחד מייצרים חוק שפוגע ב-12 מתמודדים שמתרוצצים בעיר במשך שנתיים"

סערת החוק שיאפשר ליו"ר הוועדה הקרואה בטבריה להתמודד לראשות העיר • ח"כ עמית הלוי: "אנחנו צריכים לתת לתושבים את האפשרות לבחור את מה שהם חושבים שהכי טוב"

כתבות נוספות בנושא:

ועדת הפנים והגנת הסביבה קיימה דיון נוסף בהצעת החוק של ח"כ עמית הלוי שעיקרה ביטול ההוראה בחוק הקובעת כי ראש ועדה קרואה, אשר מונה על ידי שר הפנים, יידרש לתקופת צינון של קדנציה אחת לפני שיתמודד בבחירות באותה רשות בה כיהן. בדיון השתתפו מתמודדים לראשות עיריית טבריה שחזרו על טענותיהם שמדובר בהצעת חוק פרסונלית שנתפרה עבור בועז יוסף המכהן כראש הוועדה הקרואה בטבריה. לטענתם, הצעת החוק נותנת ליוסף יתרון משמעותי על פניהם במרוץ לראשות העירייה היות שהעיר בתקופת כהונתו כראש ועדה קרואה, קיבלה תקציבים מיוחדים במטרה להבריאה. בנוסף, טענו המתמודדים, כי יוסף משקיע כספים רבים בפרסום פעילותו, דבר שנמנע מהם לעשות משום שמדובר בתעמולת בחירות שאסורה על פי חוק.

ח"כ הלוי חזר על עמדתו ואמר: "אנחנו צריכים לתת את המנעד הרחב ביותר לתושבים ואת האפשרות לבחור את מה שהם חושבים שהכי טוב. לא תמיד יש יתרון לראש מועצה ממונה- הוא עושה פעולות שראש עיר לא תמיד עושה ושהתושבים לא תמיד אוהבים. בסוף נסתכל על מנעד המועמדים ונחליט מה טוב ומה לא טוב – זוהי מהותה של הדמוקרטיה".

לדברי היועץ המשפטי של ועדת הפנים והגנת הסביבה, עו"ד תומר רוזנר, עצם העובדה שלא חלות על ראש ועדה קרואה המגבלות שחלות על המועמדים בהיבט התעמולה, מחדדת מאוד את הקושי המשפטי העולה מהצעת החוק שעיקרו שינוי כללי המשחק תוך כדי משחק. קושי זה מתווסף לדבריו, לקושי נוסף והוא החקיקה הפרסונלית שהיא חשודה ובעייתית וסותרת את עקרונות הייסוד של המשפט. "מצטברים כאן מספר קשיים שיוצרים קושי משמעותי ולכן המלצתנו לוועדת הפנים היא לקבוע כי ההסדר הזה לא יחול בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות אלה במועד מאוחר יותר", אמר עו"ד רוזנר.

עו"ד עמי ברקוביץ, נציג משרד המשפטים, הציג את עמדת היועצת המשפטית לממשלה: "ההצעה מעוררת קשיים משפטיים קשים. אותו היגיון שעמד בייסוד ההצעה בשנת 2008 ושהוביל לתיקון אותה מבקשת הצעת החוק לבטל, קיים גם כיום". עוד אמר כי "לפי פס"ד לבנטל ההיגיון של 150 יום לפני מועד הבחירות (המועד שבו צריך להפסיק החלטות מנהליות שמשנות את כללי המשחק בנוגע לבחירות – יום שליפת פנקס הבוחרים) נכון גם בהקשר שלנו, ואנחנו חושבים ששינוי כללי המשחק בזמן המשחק עומד בניגוד לעיקרון הבסיסי בדיני הבחירות שנועד להבטיח כללים ודאים ויציבים שנחוצים ללגיטימיות של הליך הבחירות".

עו"ד רון אלמוג, משרד הפנים, חזר על עמדת הייעוץ המשפטי של משרד הפנים: "מצטרפים לקשיים שהוצגו על ידי משרד המשפטים".

חברי הכנסת יוראי להב הרצנו ונאור שירי הביעו מחאה על כך שמציע ההצעה ח"כ הלוי נעדר מהחלק השני של הישיבה והציעו לסיים את הישיבה. "הח"כ שהציע את ההצעה שוב לא נמצא פה. הוא מבזה את הכנסת ואת חברי הכנסת ואת מי שבא לוועדה להשמיע את עמדתו", אמר ח"כ שירי. יו"ר הוועדה ח"כ אשר אמר כי אין מניעה תקנונית להמשיך ישיבה גם כאשר הח"כ המציע לא נוכח.

רון קובי מועמד לראשות עיריית טבריה, אמר כי בועז יוסף ידע ביום כניסתו לתפקיד ראש הוועדה הקרואה שלא יתאפשר לו להתמודד בבחירות לראשות המקומית, ולמעשה הוא מנע מעצמו את הזכות להיבחר. עו"ד מאיר אלמקייס טען כי יוסף הכפיל את כמות הפרסומים בעיתונות והוא אינו מגביל את עצמו כמו המתמודדים לראשות העירייה. "בשביל בן אדם אחד מייצרים חוק שפוגע ב-12 מתמודדים שמתרוצצים בעיר במשך שנתיים ומוציאים משאבים, ואז בא בחור שמקבל המון תקציבים ומתמודד מולנו באופן ישיר. לפני שלושה חודשים ישבתי עם בועז יוסף שאמר לי שלא ירוץ לרשות העירייה בגלל שאין לו משאבים. מה קרה היום? נחת עליו אוצר? איזה שינוי חל?" שאל אלמקייס.

מיכאל לרר שהיה חבר מועצה בעיריית טבריה, אמר כי לראש ועדה קרואה יש זכות להיבחר ברשות בה הוא רשום כתושב, ולכן אין זה נכון לטעון שנשללת ממנו הזכות להיבחר. לח"כ הלוי אמר: "אתה ממציא דמוקרטיה כדי להגשים משאלת לב של אדם אחד. לצערי הרבה צעירים איבדו תקווה כי במשך 30 שנים העסקנים של טבריה עשו עליה סיבוב. אתה, בהצעת החוק שלך נותן רוח גבית לעסקנים של טבריה שכבר מסתובבים בעיר ומספרים איזה ג'וב יקבלו. אני מבקש ממך לתת לטבריה צ'אנס להבריא מכל העסקנים".

יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר הביע את עמדתו ואמר כי כללי הצינון החלים על מועמדים לראשי רשויות, שבאים מתחומים שונים, אינם אחידים. "הציבור לא מטומטם ויבחן את כל המועמדים וידע לקבל החלטה". הוא הודיע כי ישיבה נוספת תתקיים ביום שני ושיתכנו הצבעות.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

החוק הוא לא עבור בועז יוסף אלא עבור אריה דרעי שיוסף הוא שלוחו ועושה דברו. בחרתם יוסף, בחרתם דרעי.

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז
אבל בשיכון ה': רב בית הכנסת 'עץ חיים' הרה"ג רבי מאיר צדוק צאלח זצ"ל הלך לעולמו
וואטסאפ

חדש באתר

D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
WhatsApp Image 2026-07-13 at 21.53
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
הקלטת מסך 2026-07-13 213156 - frame at 0m0s2
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה
תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי צילום שוקי לרר (25)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • בחצות היום: תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי
שמחת פדיון הבן לנכד רבי משה אליהו בוסו צילום ש.פ
הכהן המיוחס פדה את נין הבבא סאלי זי"ע בגביע מיוחד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture