באדיבות המצלם

יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי בסיור עם שרי וח"כי התנועה בצפת: "נרתום את כל הכוחות כדי להחזיר את צפת למקומה הראוי כבירת הגליל"

ראש עיריית צפת יוסי קקון אירח היום סיור מקיף עם שרי ש"ס בהובלת יו״ר התנועה ח״כ הרב אריה דרעי • הצגת תוכניות לפיתוח העיר והאתגרים עימה היא מתמודדת • דרעי וקקון ביקרו בבית שנפגע מרקטת חיזבאללה: "ש"ס ניצבת לימין צפת ותעשה כל שניתן לסייע לפריחתה"

כתבות נוספות בנושא:

יו”ר ש”ס אריה דרעי חשף במהלך הסיור: “בליל התקציב האחרון הגעתי באמצע הלילה לישיבת הממשלה ועמדתי על כך שבתוכנית לשיקום הצפון, שמסתכמת במיליארדי שקלים, ייכנסו גם צפת, חצור ויישובים נוספים שלא בקו העימות אך ספגו פגיעות קשות. זה לא היה קל מול הפקידים, אבל עמדתי על כך וב”ה הצלחנו"

במסגרת ביקור מקיף ורחב היקף בעיר צפת, התחייב יו"ר תנועת ש"ס, הרב אריה דרעי, יחד עם שרי וחברי הכנסת של התנועה, להוביל מהלך מקיף ונרחב לשיקום העיר צפת והחזרתה למעמדה ההיסטורי כבירת הגליל. "נרתום את כל הכוחות כדי להחזיר את צפת למקומה הראוי כבירת הגליל", הצהיר דרעי במהלך הסיור.

הביקור החל בישיבה מקצועית מקיפה בהשתתפות בכירי המפלגה ובהם: שר הפנים ח"כ משה ארבל, השר במשרד החינוך חיים ביטון, שר העבודה יואב בן צור, השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי, שר הבריאות אוריאל בוסו, סגן שר החקלאות ח"כ משה אבוטבול, יו"ר ועדת הבריאות ח"כ יוני משריקי, יו"ר ועדת החינוך ח"כ יוסי טייב, וח"כ ארז מלול.

בישיבה השתתפו גם בכירים נוספים ממשרדי הממשלה: מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ, מנכ"ל משרד העבודה ישראל אוזן, משנה למנכ"ל משרד הרווחה משה לבון, הפרויקטורית לשיקום הצפון וממונת מחוז הצפון במשרד הפנים רו"ח עינב פרץ, ממוני מחוז צפון במשרדי הממשלה, ראשי רשויות מהאזור, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז צפון בועז יוסף ואישי ציבור בכירים נוספים. כמו כן נכחו חברי מועצת העיר צפת, מנכ"ל העירייה צפריר רוזן ובכירי הנהלת העירייה.

במהלך הדיון המקצועי, הציג ראש העיר יוסי קקון מצגת מפורטת המסכמת את העשייה הענפה שהובילה העירייה בשנה האחרונה, תוך התמקדות באתגרים המורכבים שעמדו בפני העיר בתקופת חרבות ברזל. קקון פירט את התמודדות העיר עם הפגיעות הישירות שספגה, ואת שיתוף הפעולה עם שרי ש״ס ומשרדי הממשלה בכלל.

ראש העיר יוסי קקון הציג בפני הפורום המקצועי הרחב את תוכנית ההבראה המקיפה שעוברת העירייה יחד עם משרד הפנים בימים אלה, הכוללת איזון תקציבי, ייעול מערכות העירייה, והובלת פרויקטים חדשניים לפיתוח העיר ויצירת מנועי צמיחה. המשתתפים התרשמו מהתוכניות לפיתוח תשתיות, הרחבת מערכת החינוך, וחיזוק התיירות בעיר.

במהלך הדיון פירטו השרים את ההירתמות של משרדיהם למען צפת, כאשר כל שר פירט את תוכניות משרדו לטובת העיר שתסייע למיצובה כאבן שואבת אזורית.

יו"ר תנועת ש"ס ח״כ הרב אריה דרעי חשף במהלך הסיור: "בליל התקציב האחרון הגעתי באמצע הלילה לישיבת הממשלה ועמדתי על כך שבתוכנית לשיקום הצפון, שמסתכמת במיליארדי שקלים, תיכנס גם צפת, ויישובים נוספים שלא בקו העימות אך ספגו פגיעות קשות. זה לא היה קל מול הפקידים, אבל עמדתי על כך וב"ה הצלחנו."

בהמשך יצאו הח"כים והשרים לסיור ותצפית בשכונת מצפה הימים והרובע הדרומי החדש שנמצא בשלבי תכנון מתקדמים. ראש העיר יוסי קקון הציג בפני המשלחת את התוכניות להקמת אלפי יחידות דיור חדשות שיגדילו ויעצימו את צפת, וכן הציג את התוכניות העתידיות לפיתוח העיר והפיכתה למוקד משיכה לזוגות צעירים, משפחות ותיירים.

אחד הרגעים העוצמתיים בסיור היה כאשר ביקר יו"ר ש"ס ח״כ הרב אריה דרעי יחד עם ראש העיר יוסי קקון בבית בשכונת כוכב הצפון שספג פגיעה ישירה מטיל במהלך המלחמה. לדברי דרעי: "השרים והחכי"ם של תנועת ש"ס עומדים לימין תושבי הצפון, ופועלים ללא לאות בממשלה ובכנסת לשיקום העיר צפת".

לסיכום הביקור אמר ראש העיר יוסי קקון: "אני מודה מעומק הלב ליו"ר תנועת ש"ס הרב אריה דרעי, לשרי התנועה ולחברי הכנסת על ההירתמות חסרת התקדים למען צפת. הביקור הזה מסמל נקודת מפנה בהיסטוריה של העיר שלנו. בזכות התמיכה והסיוע של תנועת ש"ס, אנו עומדים בפני עידן חדש של צמיחה, פיתוח והתחדשות. יחד נחזיר את צפת למקומה הראוי והמכובד כבירת הגליל, כפי שהתחייב הרב דרעי. העיר צפת תשוב להיות בירת הגליל ומרכז תיירותי מוביל בישראל."

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פינויי חירום ו-128 שריפות: קנדה נאבקת בגל אש חסר תקדים
פרס מאמריקה: איחוד האמירויות תקבל גישה חופשית לשבבי AI

הכתבות המעניינות ביותר

אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
ח"כ מאיר פרוש נגד בג''ץ: שוטר או חייל שיעצרו בן ישיבה יעברו על החוק
חוסל מחבל שלקח חלק בחטיפת אל"ם אסף חממי, סמ"ר תומר אחימס, וסמל קיריל ברודסקי ז"ל
שוב מעצר בן ישיבה: עשרה ימי מאסר נגזרו על בן ישיבה שנעצר אתמול
טרגדיה בירושלים: ילדה בת 3 נפטרה לאחר פגיעת רכב בירושלים
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-15 165843_800x450
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
.
אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
Gemini_Generated_Image_x084epx084epx084_800x436
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
379687_I
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture