אלחנן קוטלר

במעמד מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א התקיים כנס היסוד ההיסטורי לאיגוד הסמינרים – 'לשם'

במעמד מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א: בכנס היסטורי ורב רושם הוקם איגוד הסמינרים – 'לשם', שתחתיו התאגדו עשרות מוסדות חינוך מובילים | בדבריהם עמדו גדולי ישראל ראשי הישיבות שליט"א, על חשיבות הקמת האיגוד שיחזק את הסמינרים ואת החינוך הטהור כמורשת יהדות המזרח | ראש הישיבה מו"ר הגאון הגדול רבי אברהם סאלים שליט"א: "האיגוד יעניק להנהלות הסמינרים את האפשרות לתת לתלמידות יותר כלים לבנות בבוא היום את ביתן ולהיות עזר לבעליהן בלימוד התורה"

כתבות נוספות בנושא:

ביום שני י"ד אייר התקיים בירושלים בראשות מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א, כנס היסוד להקמת 'לשם' – איגוד הסמינרים, בהשתתפות רבותינו ראשי הישיבות, אישי ציבור, מנהלי ומנהלות סמינרים מכל רחבי הארץ. 

'לשם' מאגד תחתיו כבר היום 64 מוסדות – שעד כה ידעו קשיים כלכליים וניהוליים שכל סמינר נאלץ להתמודד עמם לבדו, בעוד שמעתה, בכוח האיגוד יוכר מעמדם הראוי, יוענקו למוסדות התקציבים הנדרשים, תוכניות הלימוד המותאמות וההכשרה בהתאמה לאופי הסמינרים.

את המעמד המכונן של כנס היסוד לאיגוד הסמינרים, שהינו פרי יוזמתו ומיסודו של מרן הגאון רבי שמעון בעדני זצ"ל, פתח רבי שמואל גבאי – ראש מוסדות "למען אחי" וחבר הנהלת האיגוד, ואמר בין דבריו כי "האיגוד אינו רק כוח ציבורי ככלי תקציבי, אלא מכפיל כוח מוסרי וערכי, 

לאחר מכן נשמעו בקשב רב דברי גדולי ישראל הרואים בהקמת האיגוד צורך חיוני קיומי, ולשמו טרחו ופינו מזמנם היקר בכבדם את הכינוס בהשתתפותם.

מו"ר ראש הישיבה הגאון הגדול רבי אברהם סאלים שליט"א עמד בדבריו על כך כי "אצלנו התלמידה אינה מתחנכת לקריירה, כי אם לבנין בית שיחנך לתורה ולהיות עזר לבעלה. כך שגם כאשר נשים יוצאות לעבוד ומשתלמות במקצועות שונים, המטרה העיקרית העומדת לנגד עיניהן היא 'בית יהודי'. זהו כיוון מחשבה אחר. המטרה בסמינרים היא להעשיר את עולמן של הבנות ביסודות היהדות, כבוד התורה, יראת שמיים, מידות טובות וצניעות, בד בבד עם השתלמות מקצועית. באיגוד ירחיבו לסמינרים את האפשרויות להעניק לתלמידות כלים מקצועיים לבניית בתים נאמנים בישראל, תוך אפשרות להתפרנס בכבוד ובהרווחה.

מו"ר הגאון רבי משה מאיה שליט"א אמר בדבריו: "כשמתאגדים יחד זוכים לשפע עצום של סייעתא דשמיא, וזהו כוחו של האיגוד. יש לזכור כי המדובר באיחוד השורות לשם שמירה על קודש הקדשים, וזו המצווה הגדולה ביותר". וסיים בתפילה וברכה לכל הסמינרים המאוחדים באיגוד הזה שיעשו חיל ויעלו מעלה מעלה.

מו"ר הראש"ל הגאון הגדול רבי יצחק יוסף שליט"א הדגיש את חשיבות איגוד הסמינרים באומרו כי: יש לברך על היוזמה החשובה, ליצור כוח מאוחד הפועל יחדיו ולא כל אחד לבדו:

"הסמינרים תורמים להרמת קרן התורה. התברכנו באלפי בנות הרוצות ומתחנכות להקמת בית של תורה, וב"ה שעולם התורה מבורך באלפי אלפי אברכים הזוכים לשבת באוהלה של תורה כאשר הנשים נוטלות על שכמן את עול פרנסת הבית. כל זה הוא בזכות הסמינרים. ועל מנהלי הסמינרים לדעת את גודל תפקידם בעיצוב פני הדור, ולראות כיצד להחדיר בקרב הבנות את ההשקפה הנכונה שאין כתורתנו הקדושה".

מו"ר הגאון הגדול רבי שמואל בצלאל שליט"א- ראש ישיבת פורת יוסף, ציין את חשיבותו של איגוד הסמינרים באחדות אמיתית מתוך מטרה לקדש שם שמים, וקרא למנהלי ומנהלות הסמינרים לעמוד על האיכות הלימודית ולהשקיע ללא ליאות בחינוכן של בנות ישראל. "בת ישראל שספגה בסמינר מידות ויראת שמיים חוב קדוש להכשיר את הלבבות בערכי התורה והיראה – וזאת יוכל האיגוד לעשות בסייעתא דשמיא".

לאחר מכן נשאו דברים אישי הציבור. יו"ר ש"ס, הרב אריה דרעי שליט"א הדגיש בדבריו כי "המטרה אינה להראות כוח, אלא לממש את כוח האחדות, וע"כ חובה על נציגי הציבור לסייע ולדחוף בכל הכוח, בכל רמה ובכל משרד". הרב דרעי הבטיח כי ש"ס, על נציגיה בכל הרשויות, הארציות והמקומיות, תסייע לאיגוד לקדם את החינוך התורני, כמורשת יהדות המזרח המפוארת.

השרים הרב יואב בן צור שליט"א והרב חיים ביטון שליט"א עמדו בדבריהם על הצורך החיוני שבהתאגדות ועל כוונתם להירתם למשימה לסייע משמעותית בביצור מעמד הסמינרים המאוגדים בו, הן במשרדים שתחת אחריותם, והן בפעילות מול כלל משרדי הממשלה.

עורך הדין מר שלום נגר, המלווה את פעילות ה'איגוד', נשא דברי הדרכה והכוונה מעשיים תוך סקירת היבטים משפטיים ואחרים לציבור המנהלים.

במעמד ההיסטורי נטל חלק הגאון הגדול רבי יעקב חיים סופר שליט"א – ראש ישיבת "כף החיים" בירושלים, וכן ראשי הישיבות: הגאון רבי שלום ביטאן – ראש ישיבת "דעת חיים", הגאון רבי משה הלוי ראש ישיבות "תפארת הלוי", הגאון רבי שמואל טולידאנו – ראש ישיבת "ברית יעקב", הגאון רבי חנוך כהן – ראש ישיבות "באר התלמוד", הגאון רבי יוסף לסרי – ראש ישיבת "אש התלמוד", הגאון רבי יעקב שרבאני – מראשי ישיבת "מאור התורה" והגאון רבי משה תנעמי – רבה של רכסים וראש מוסדות "אור חדש".

כחברי הנהלת ה'איגוד' נבחרו לכהן: הרב משה ועקנין –סמינר "תהילה"; הרב דניאל ויצמן – סמינר "איילת השחר"; הרב שמואל גבאי – ראש מוסדות "למען אחי"; הרב יעקב חמד – ראש מוסדות "שלהבת הדרום"; הרב יוסף בוסו – ראש מוסדות "מעיין החינוך" פתח תקווה; הרב יהושע שרבאני – סמינר "בנות אלישיב"; הרב אמיר קריספל – ראש מוסדות "חיי שרה"; הגב' ש. סננס – מנהלת מוסדות 'מפעלות שמחה' והגב' נ. אלקריף – מנהלת התיכונים 'בני יוסף'. כמנכ"ל האיגוד משמש – הרב יוסף ניאזוף, וכסמנכ"ל – הרב הראל עמאר. 

בשולי כנס היסוד המרשים, התקיים פאנל הדרכה למנהלות הסמינרים, כאשר רו"ח הגב' א. שיקוביצקי עמדה על יישום תוכניות האיגוד בפועל, בהתנהלות הסמינרים היומיומית.

בשם הנהלת ה'איגוד' חידדה הגב' ש. סננס – מנהלת מוסדות 'מפעלות שמחה', את מטרות הארגון: "לצד התקצוב ותכני הלימוד, נוכל מעתה גם לעמוד ב'קולות קוראים' שמותאמים לתוכניות גדולות, להכשרת צוותי הוראה עם דגשים ייחודיים, להכשרת התלמידות באופן תואם לכל אורחות חיינו. כמו כן אנו עמלים על יצירת כוח קנייה מאוחד להוזלת עלויות, פיתוח תכניות חינוכיות מותאמות".

 

יצוין כי כבר היום מיוצגות 64 סמינרים, ומספר זה צפוי להוסיף ולגדול עם הצטרפותם בקרוב של מוסדות נוספים.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture